Éjféli mise a szabadban
Kultúra
2007. dec. 23.

<p>A Szent János-kúti kápolna karácsonyi éjféli miséjével remélhetőleg egy egyedülálló, téli, szabadtéri egyházi szertartás indult útjára városunkban.</p>

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a „nyári szezonban” ( június-szeptember között ), a szabad ég alatt, a százéves gesztenyefa árnyékában celebrájla a délelőtti misét Varga Lajos ( Lajos Atya ), ahol a szertartás hallgatósága egy kellemes délelőtti sétával köti össze minden héten a vasárnapi ebéd előtt kapott lelki táplálékot.

Az idei , őszi záró agapé során merült fel annak a lehetősége, hogy ez a hagyományos és sajátos hangulatú egyházi esemény a tél folyamán se merüljön feledésbe.

Így esett a választás az éjféli misére, melynek fényét idén a hó nem tudta emelni ( késett két órát ), ám bensőséges és egyedülálló atmoszféra mindenért kárpótolta a résztvevőket...a mise időpontjához igazodó, pontos hóesés meg ráér jövőre is ...

A hideg ellenére is igen szép számban jelen lévő hívek remélhetőleg 2008-ban is eljönnek és jó hírét keltik a Szent János-kúti éjféli mise semmivel sem összehasonlítható, egyedi hangulatának.

(forrás)