Mesepark a Prímás-szigeten

Mesepark a Prímás-szigeten

2007. 12. 06. 22:31

Mikulás várta a város óvodásait és kisiskolásait Szent Miklós napján a Széchenyi téren. A Mikulás jelentette be, hogy az önkormányzat létrehoz egy meseparkot a Prímás-szigeten.

 

hídlap.hu írta:Egész napos családi szórakozás, a város turisztikai vonzerejének növelése, a gyerekek irodalmi és kulturális érdeklődésének tartós felkeltése - egyebek között ezeknek a céloknak a megvalósítására hozza létre Esztergom a meseparkot.

 

Az elképzelések szerint egy olyan, a magyar mondavilágra, népmesekincsre és meseirodalomra épülő szórakoztató parkkal, amely alkalmas a 2-16 éves gyermekek és az egész család tartalmas és izgalmas szórakoztatására. A mesepark elsődlegesen az aktív szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, mivel tevékeny közreműködést kívánó játékokkal, interaktív kiállításokkal köti majd le a látogatók figyelmét, fizikailag és szellemileg egyaránt megmozgatva őket.

A létesítmény nemcsak tematikájában kapcsolódik a térség kulturális programjaihoz; színházával, mozijával, kiállítótermeivel a város kulturális lehetőségeit is erősíti, a projekt a tervek szerint teljes körű szolgáltatást nyújt majd a parkolástól az étkeztetésen át az orvosi ügyeletig és biztonsági szolgálatig. A meseparknak egyelőre még nincs neve, a meghirdetett névpályázatra január 6-ig várja az ötleteket az önkormányzat.

( Forrás: hidlap.net )

 

Mint emlékezetes még 2003 júliusában Gulya István, Esztergom önkormányzatának akkori sajtóreferense bejelentette: a városhoz tartozó Prímás szigeten Disney Meseparkot szeretnének létesíteni. A mesepark célja lenne, hogy a jövő generációját megismertesse a sláger-mesékkel és figuráikkal.

(Forrás: www.axel.hu )

2006 januárjában már a mostani koncepciónak megfelelően Gulya István, a helyi önkormányzat akkori sajtóreferense értesítette a közt. Miszerint egy látvány- és meseparkot, valamint meseiskolát terveznek a Prímás szigetre, amely gyerekeknek és szüleiknek is szórakozási lehetőséget kínál.

 

axel.hu írta:A mesepark másik missziója, hogy a jövő generációját megismertesse az utóbbi generációs sláger-meséivel és figuráival. A felsorolásban valamiért hiányzik Von Schwartz, Giovanni Gatto, Safranek és Grabowsky neve sajnálatos módon, de Kukori és Kotkoda, A Vuk hősei és a Futrinka utca bejelentett lakói esztergomban is be lesznek jelentve.

 

A Vízipók és keresztes barátja és persze a Márissal kiegészült Mézga família is képviselteti magát a felhozatalban. A mesealakok különböző méretben és formában jelennek majd meg.

Ezen híres figuráknak beöltözött statiszták gyakran imitálják majd a Disneylandek ciklikus giccsparádéját, mialatt a srácok megismerik a honi mesekultúrát, amellyel mostanában nincsenek elkényeztetve, szemben Action-man és rombusz-arcú tökös legényeinek túltengésével.

(Forrás: www.axel.hu )

 

2009. 10. 07. 8:04

Jancsi és Juliska lesz?

Eredeti méret

2009. 10. 07. 6:34

Elkészültek már a látványtervek is, mégsem bízhatunk abban, hogy időben, vagy egyáltalán valaha is felépülhet a Mesepark Esztergomban. A Hírextra felkereste Fellegi Mátét, aki elmondta, hogy még mindig a támogatókban bíznak.

http://www.hirextra.hu/2009/10/06/problemasan-epul-az-esztergomi-mesepark-kontroll/

2009. 09. 18. 1:00

Ez ellen is látjuk a módszert: dobj be a tulajdonosoknak minden hétvégén színes szagos kiadványt amiben minden oldalon 32 foggal mosolyogva meséled el, hogy a héten éppen mire költötted el a pénzüket (persze ezt így ne hangsúlyozd ki - csak annyit mondj: sose fejlődött úgy a cég, mint most).

2009. 09. 17. 15:09

Most már én is világosabban látok mindent. Megreformálom cégünket, hasonló elveken fogjuk a továbbiakban a tevékenységünket végezni. Egy kis problémám azért van. A tulajdonosok gyorsabban kilapátolnak a cégtől, igy a változás hatásfoka nem lesz mérhető.

2009. 09. 17. 14:11

Üzleti terv esztergomi módra, egy mondatban: "a napnál is világosabb, hogy megtérül".

2009. 09. 17. 14:08

Látott már valaki erről a projektről üzleti tervet?

Törölt felhasználó #43

2009. 08. 16. 10:09

A Helyi téma című újság megmondja a frankót: "a szemétdombon pedig két magyar baromfi kapirgál majd" :)

2009. 08. 04. 19:38

A sebészettel vannak gondok, ha jól hallottam. A műtétek állnak, összesen talán ha két sebész maradt, aneszteziólógus se nagyon van. Persze csak ha jól hallottam.

A kórházban kupi van.

2009. 08. 04. 19:08

Meseparkra vannak milliárdok. Kórházra úgy tűnik nincsenek. Ha van valakinek információja arról, hogy mi is zajlik a színfalak mögött  az esztergomi kórházban, igazán megoszthatná velünk...

Eredeti méret

2009. 08. 03. 8:43

Azt írja az újság, hogy

Több, régészetileg fel nem tárt középkori, reneszánsz és török-kori épületre, rendházra épülhet fel hazánk első Meseparkja.

Már több évtizede volt egy olyan elképzelés, hogy a Szent István strand helyett/mellett a szigeten épít a város egy normális méretű új strandot - még a kutat is megfúrták hozzá -, valahol a hajóállomás és a Palkovics pad közötti területen, vagyis pontosan ott, ahová Puciék ezt a giga-giccset tervezik.

Az egyik oka a meg nem valósulásának pontosan a fentebb idézett ok volt, tudniillik egy ilyen beruházás nem teszi lehetővé a történeti értékek feltárását, fennmaradását, megőrzését. Kíváncsi vagyok, ennek tükrében a régészek, a KÖH és az egyéb illetékes szervek mit lépnek...

2009. 07. 02. 15:00

Kedves Gömbicica!

Mifél HÉT kép?

Én csak hatot látok...Meglepett

Csak nem loptak el máris egyet?Sírós

 

Mesetipp:
Ali baba és a negyven rabló...

Ja, hogy az nem magyar népmese?

Ki törődik ilyen piszlicsáré dologgal?Nevetés

 

 

 

 

2009. 07. 01. 23:45

Csillagok háborúja vagy A Gyűrűk Ura ?

2009. 07. 01. 18:44

Mesecímek, a teljesség igény nélkül

- Amfetamás és a 12 rabló

- Az ezeregy pajszer meséi

- A csillagszemű jegyző

- A kukoricaárus kisleány

 

gömbicica

2009. 07. 01. 18:31

www.kemma.hu/galerialp/30482

 

Segitsetek már: 7 db kép van. Milyen mesékre asszociáltok a képek láttán?

2009. 06. 29. 11:56

körbe deszkázott terület

Ami remek hirdetési felület, ha esetleg elfogynának az új táblák. Ki tudja, mekkora az érdeklődés az EHIR-nél...

2009. 06. 29. 11:39

Üdv!

Jól látom a látványtervek alapján, hogy a mesepark a kemping és a mellette lévő "gát" területére van van tervezve?

Ez esetben érthető a nagyfokú városi "érdeklődés" a kemping kisajátítására.

Rettenetesen rossz érzésem van, már látom a ledózerolt és körbe deszkázott területet, amin semmilyen munka nem folyik.Sírós

(lásd: Bástya-parkoló)

npg

 

 

2009. 06. 27. 18:47

Húúúú, ez nagggyon kreatív megjegyzés volt!

Gratula!
Szabadalmaztatnod kéne!KacsintásNyelvöltés

2009. 06. 27. 18:46

Árvízkor a Vizipók díszleteit használják oszt jónapot:)

2009. 06. 27. 18:44

Mit kukacoskodsz?Meglepett

Ha 100 méter, hát 100 méter! Törődj bele!Nevetés

MERNEK NAGYOT ÁLMODNI, NAAAA!Kacsintás

 

Aztán árvízkor ez fog legelébb eldőlni...

Eredeti méret

2009. 06. 27. 15:26

Más ötletét ellopva épül meg most a park az eredeti ötlegazda kizárásával

Ne aggódj, soha a büdös életben nem fog ez megépülni, csak ara jó, hogy hülyítsék az embereket... meg még valamire véleményem szerint, de azt inkább nem írom le...