A jegyzői eskühöz

A jegyzői eskühöz

Törölt felhasználó
2007. 11. 27. 19:15

A félrevezetett vezető!

Testületi ülés megy a videón. Esztergom Polgármestere beszél. Hallgatom és nem tudom, mi az igaz abból, amit mond.

A jegyzőről, vagy volt jegyzőről folyik a szó. Azt bizonygatja mondandója elején, Csomor Úr nem tett esküt, hisz nincs róla a jegyzőkönyvekben semmi, senki sem láthatta amint az említett esemény, megtörténik. Lehet, ha akarom hihető is.

Az ám, de mit mond egy perccel később Polgármesterünk. Azt, hogy Őt csúnyán félrevezette a jegyző úr (bűncselekményt elkövetve) amikor aláíratta vele azt a papírt, ami szerint a jegyzői eskü mégis megtörtént valahol. Van ilyen. A Polgármester Úr azt mondja, nem ismeri a vonatkozó jogszabályokat.

No, ez már valamivel érdekesebb eset, mint az előző állítása. Annál is inkább, mert ahhoz, hogy aláírásunkkal igazoljuk, megtörtént-e egy adott esemény vagy sem, nem kell jogászi végzettség. Nem hiszem, hogy midőn a Polgármester a fizetését felvéve aláírja az átvételt, e fontos aktust megelőzve, jogi tanácsot kér a jegyzőtől vagy bárkitől, törvényes-e amit tesz.

De lássuk a Polgármester legérdekesebb mondatát nagyjából egy perccel az előbbiek után!

Ez ám a bizonyíték! Itt lelhető fel a fő félrevezetés! A következőket hallom Polgármester Úr szájából: „Csomor urat fegyelmi ügyben állítottuk fel, nem tudván arról, hogy nem tett esküt”. Mi a szösz, ez a legérdekesebb része pár perces mondandójának! Szegény Polgármester, ennyire félrevezette a jegyző úr? Már azt sem tudja letette-e azt a fránya esküt Csomor Úr vagy sem? Na, most azután kitől tudhatjuk meg mi a való?

Ezek után már nem csodálkozom, hogy pár hónappal ezelőtt még állította, a város nem jutott 1,6 milliárdhoz a kiköltöztetett iskolákkal kapcsolatban. Most meg olvasom az értesítőben, hogy már el is költötték! Úgy látszik megint félre- vezette Csomor Úr!

Mit lehet tenni, nehéz az élet! Az ember beszél, beszél a testületi ülésen és csak az ilyen félrevezetett gáncsoskodók, mint én, nem tudják mi az igaz abból, amit hall!

Köszönve a lehetőséget: Zsák Ferenc Esztergomból.

2007. 12. 03. 15:02

elköltötték

ha volt időd megnézni, az egominfon rajta volt a város 2004. évi zárszámadása

ott volt feketén-fehéren: egyházi kárpótlásból befolyt 1,59 milliárd Ft

mivel év végén nem volt pénzmaradvány, nem helyezték letétbe, takarékba stb. tehát elköltötték év közben

ennyi

Törölt felhasználó

2007. 12. 03. 15:00

2007. 12. 03. 14:23

Most elköltötték vagy nem?!