Dr. Jónás László MDF megyei alelnök sajtótájékoztatója
2007. jan. 18.

<p>Az MDF Komárom-Esztergom megyei alelnöke, Dr. Jónás László által tartott sajtótájékoztató a megye egészségügyi helyzetéről</p>

Magyar Demokrata Fórum Komárom Esztergom Megyei Elnöksége tapasztalja, és bele nem törődve elítéli a megyénk egészségügyi intézményeinek átgondolatlan átszervezésére, és megszűntetésére irányuló egészségügyi miniszteri törekvéseket.

Az ágyszám elosztásról a megye szakembereinek véleményét, és a korábban már létrejött konszenzusos regionális megállapodásokat elvető miniszteri javaslat figyelmen kívül hagyja a megyei sajátosságokat. A valós egészségügyi szükségleteket, legfeljebb csak áleredményeket hozó, rövid távú financiális érdekeknek veti alá.

Nem engedhető meg, hogy az elmúlt néhány évben, több milliárdos beruházással létrejött, korszerű intézmények ne tölthessék be gyógyító feladatukat. Nem vehetjük tudomásul, hogy a kiemelt megyei kórházon kívül megmaradó gyógyintézmények létfontosságú feladataikat, az igen alacsony ágyszám miatt, csak hazardőr módon láthassák el. Az egészségügyi miniszter által rendelkezésre bocsátott ágyszámmal, egyes, nélkülözhetetlen kórházi osztályok, területük népességét képtelenek biztonságosan gyógyítani.

Örömmel látjuk azonban, hogy a megye konzervatív, nemzeti, keresztény és szocialista pártszervezetei, félretéve az ellentéteket, egységesen tiltakoznak a lakosság egészségét veszélyeztető intézkedések ellen.

A Magyar Demokrata Fórum megyei szervezetei remélik, hogy ez az egység meghozza eredményét a Regionális Egészségügyi Tanácsban. Felszólítjuk annak tagjait, hogy egységesen vállalják fel a korábbi ágyszám elosztási megállapodást! Utasítsák el a miniszteri javaslatot, mert annak megvalósítása nem elsősorban a régió lakosságának érdekeit és egészségét szolgálja. Ezért a Magyar Demokrata Fórum Megyei Elnöksége tiltakozik a romboló hatású intézkedések ellen.

Reméljük, hogy a Magyar Demokrata Fórum beterjesztése alapján az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősíti a magyar polgárok egészségének ezzel az átgondolatlan törvénnyel történő veszélyeztetését.

A Magyar Demokrata Fórum Megyei Elnöksége Dr. Jónás László megyei alelnök