Jön az ítéletidő - 120 km/h széllökések is kialakulhatnak
2007. jan. 17.

<p>Az előrejelzés szerint a szél csütörtökön késő délutánra viharossá fokozódik Szélviharral kecsegtető csütörtök</p>

Orkánerejű szél várható a következő napokban az ország területén, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) riasztó előrejelzést küldött a katasztrófavédelemnek.

Az előrejelzés szerint a szél csütörtökön késő délutánra viharossá fokozódik. Éjszakára 80-90 km/h széllökésekre kell számítani, míg péntek hajnalban - intenzív záporok és zivatarok kíséretében - a 90-110 km/h sebességet is elérheti. Főként az északi megyékben 120 km/h széllökés is kialakulhat - ismertette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a meteorológiai előrejelzést.

Az OMSZ a veszélyes időjárási jelenség bekövetkezése előtt egy-három órával riasztást fog kiadni, de az előrejelzés a meteorológiai szolgálat honlapján is elérhető - fűzte hozzá. Dobson Tibor elmondta: az előrejelzés egyelőre sem területet, sem kistérséget nem jelöl meg, így a vihar elleni védekezésre sem készülhetnek. Az ezredes kijelentette: "a katasztrófavédelem információkat nem hallgat el, de felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy nincs ok pánikra".

hirado.hu/MTI