Önkormányzati képviselő

Önkormányzati képviselő

2007. 11. 20. 23:18

Tisztelt fórumozók!

Mint önkormányzati képviselő úgy gondolom, teret kell adnom annak a lehetőségnek, hogy a várost érintő kérdésekben a városlakók ha csak a Net-en keresztül is, de megismerhessék döntéseimet, véleményemet.

Nem igérem hogy minden kérdésre azonnal és mindig fogok válaszolni, de amennyire az időmből telik megpróbálok erre is szánni.

Tisztelettel: Nyíri Attila önk. képv.

.

Kérjük a fórumozókat, hogy a könnyebb áttekinthetőség végett elsősorban a képviselők felé feltett kérdéseiket írják ebbe a topicba! (szeretgom.hu)

2008. 03. 05. 17:59

hát ez van.

2008. 02. 07. 10:23

Tisztelt Érdeklődők!

Elnézést, hogy beleírok Attila fórumjába, de nem találtam alkalmasabb helyet. Utána érdeklődtem a Csalamádé temető fáiról szóló híreknek. Azt a tájékoztatást kaptam a Hivatalban, hogy egyetlen fát sem kell kivágni, csupán az emlékművet szükséges elköltöztetni a busz öböl miatt. Remélem sikerült megnyugtatnom a fákért aggódókat.

Üdvözlettel Kinál Katalin

2008. 02. 05. 23:02

T.Kata!

Ezt én is tapasztaltam. Kérdésemre Ivanov képviselő úr azt a tájékoztatást adta,hogy azért csöpög hogy nehogy el fagyjon. Most hogy nincsenek már ilyen hidegek már nem folyik.

Tisztelettel:

Nyíri A

2008. 01. 29. 20:02

hogyhogy csupasz?hogyhogy fakivágás?

gömbicica

2008. 01. 29. 19:33

A Budapesti,Bartók lassan csupasz lesz, mint a tenyerem. Sehol egy fa sehol árnyék........ Utálok hazajönni. Nem értem mi ez a fautálat városszerte. A vendéglő majd átkereszteli magát jobb hiján .

2008. 01. 29. 13:12

...amíg a szentgyörgymezei képviselő nem nyit a nyitólapon virtuális fogadóórát, addig itt szeretném megkérdezni:

1. Miért vágták ki a Három diófa kocsma előtt a 3 diófát? (Csak két másik kis csemetét ültettek helyette.)

2. Miért vágtak ki a Rényi Rezső utcában 5 fát,?(De csak egy új gödröt látok.)

3. Miért vágták ki a Söröss doktor rendelője előtti fát?

4. Miért csutkázták le már megint az összes védett eperfát? Randa egy látvány - így aztán nincs mit védeni rajta.

.

A válaszokat - ha megszületnek - megköszönöm.

2008. 01. 25. 22:25

Kérnék mindenkit, hogy ehelyett a fórum helyett az újonnan megnyílt "Virtuális fogadóóra" funkciót használjuk ha valamelyik képviselőhöz konkrét kérdéslenne. Egyelőre Nyíri úrnak és Jónás doktornak nyitottam egy ilyet - kérésre azonban bármely esztergomi köztisztséget hordó személynek megteremtem ezt a lehetőséget.

2008. 01. 23. 13:10

Kedves képviselő urak-hölgyek,

A minap a piacon jártam...középtájon található egy kék nyomós kút. Sajnos csöpög, néha inkább már folyik. Napok hetek óta. A közeli árusok ingerülten szóltak rám -amikor próbáltam a kart megemelve elállítani- hogy ne kisérletezzek, mert semmi értelme, és ők ugyan többször szóltak a hivatalba, de semmi. SENKI nem intézkedik. Időközben alátettek egy vödröt, mert gondolom idegesítő lehet egész nap hallgatni, nem beszélve az elfolyó sok vödör vízről.

Kinek kell szólni, ki az illetékes?

Esetleg valaki Önök közül közbenjárna a javítás érdekében?

Üdv: Kata

2007. 12. 18. 18:05

Kedves Duzsó!

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy adjuk fel a harcot, és beálljunk a 70-30 osztogató, fosztogató táborába ?

Emlékezz., mondjuk 1988- ban milyen kevesen voltunk, aztán hogy robbantott az MDF, hogyan lettünk több tízezren, hogyan kezdett sok millió ránk hallgatni. Pedig akkor is voltak más " jobb oldali pártok" pl. SZDSZ, Fidesz, KDNP, Kisgazdák. Mégis az ország a higgadt erőszakmentes gondolkodást pártolta.

Hiszek az emberekben ma is. Tudom, hogy elegük lesz a demagógok szózataiból, a vizet prédikáló és bort ivó pártvezérekből, polgármesterekből, lézengő ritterekből, a hasukat a polgárok pénzén hizlaló tehetségtelen, semmihez ( a politikához sem) értő megélhetési gombnyomogatókból.

Igazad van Duzsó. Kevesen vagyunk. MÉG. De napról napra többen. Talán észrevetted, hogy ugyanannyi MDF -es képviselő ül az esztergomi testületben, mint MSZP-s? Szerintem azt is észrevetted, hogy nem is halkabbak.

Abban nincs igazad viszont kedves Duzsó, hogy elnyel bennünket ez a bűzös politikai mocsár. Megpróbálták. Ezerrel győzködtek, fenyegettek, és fenyegetnek bennünket. Lekomcsiznak, sértegetnek, idióta blogokban mosolyt keltő primitívséggel támadnak .

Szerinted miért? Mert félnek, mert szokatlan, hogy erősödik egy nyugodt, valóban konzervatív erő.

Sose félts bennünket Duzsó! Tudod, nem az a legény, aki adja, hanem , aki állja !

Sok kis apró csatát elvesztettem már életemben, de háborút még soha:-).

2007. 12. 17. 17:42

DOTTORE

SAJNOS KEVESEN VAGYTOK.a CÉLKITŰZÉSETEK JÓ, DE SAJNOS ELVESZIK A NAGYPOLITIKA POSVÁNYÁBAN.

2007. 12. 11. 23:20

T.Ötvennyolcas!

Az ellenőrző bizottságban fele-fele arányban vannak az un. hatalmon lévők ill. ellenzékiek. Ebből következően vitás kérdésekben nincs megegyezés. Mint tag konstatálom az eseményeket, féléves beszámolóban meg próbálom a "pártatlanság"-ról tájékoztatni a testületet. Ezenkívül megpróbálok a lehetséges kompromisszumokig elmenni hogy megjeleníthessük véleményünket.

Tisztelettel:Nyíri

2007. 12. 11. 23:06

T.Kata!

A barkácsáruház neve: ParkCenter

Tisztelettel:Nyíri

2007. 12. 09. 23:49

A Magyar Demokrata Fórum képviselői több alkalommal kifogásoltuk, hogy nem kaptunk helyet az ETV ellenőrző testületében. Nagyon nehéz megértetnünk a jelenleg "többségben" lévőkkel, hogy ma Esztergomban van egy harmadik politikai irányzat is a képviselőtestületben, aki élesen megkülönbözteti magát a keresztény, konzervatív oldalon, aki nem óhajt szekértoló, mégcsak vazallus sem lenni. Szándékosan nem jobb oldalt említettem, mivel szerintem a jobb és bal fogalma értelmezhetetlenné, majdhogynem nevetségessé vált szememben, egyes pártok programjait olvasva. A "többség" szerint majd ők megmondják, hogy ki a "komoly" ellenzék. A többinek nem jár szó, nem jár ellenőrző szerep. Majd ők a "nagyok" megoldják helyettük. Nehogy már valaki belekotyogjon a nagy játszmába!

2007. 12. 09. 23:20

Kedves János! Nagy kedvvel csatlakoznék én is egy ilyen lehetőséghez. Nagyon jó ötletnek tartom. Csináljuk meg: Üdvözöl: Jónás László képviselő

Eredeti méret

2007. 12. 08. 8:49

Tisztelt Képviselő Úr!

Ön a "2007.12.02. 22:36 Csendrendelet " válaszában az alábbiakat írta:

A sziget építési szabályzatában a volt könyvtár épületének helyére és a Kis-Duna part és az élményfürdő közti területre építendő szállodákról volt szó,s ezek a helyek erre voltak szánva.Ha jől emlékszem a besorolás szerint az élményfürdőtől a sportcsarnok vonaláig, különleges kereskedelmi terület és sport terület, a többi rész zöldterületi besorolású.

Ezzel szemben a Hídlap 2007. december 1-i számában a következő jelent meg:

A képviselők (...) megszavazták azt a javaslatot is, amely a Prímás-sziget zöldövezeti részére vonatkozó szállodaépítési-jog megpályáztatásáról szól.

Akkor most végülis melyik területről van szó? Emlékezetem szerint a testületi ülésen Meggyes Tamás Esztergom Város Polgármester Urának szájából elhangzott az arborétum szó...

2007. 12. 04. 14:31

T.Petró.

Most fel adtad nekem a leckét.DE kezdem az elejéről.

Esztergomban születtem, Bugacon éltem./szentgyörgymező/. Most hatvanéves vagyok. Átéltem Esztergom összes Magisztrátusát. Gondolod hogy ennyi év után hülyén szólok hozzá az internetes cikkekhez? Válaszolok! Megyes Tomika Istene a Viktor. A többi kérdésedre nem tudok pontosan válaszolni, mert nem vagyok bennfentes, és nem foglalkozom nagyobb mélységben a politikával. De a barátaim véleményét ismerem, az esztergomi történéseket nyomon követem, és nekem is van véleményem. Ha valamit rosszul tudok, nem azok hibája, akik informálnak? Vagy félre informálnak? Tőlem ne várj hivatkozásokat a cikkhez. Ennyi türelmem nincs az internethez. Amit most írtam a fórumba sokunk véleménye. Hogy határozott e a véleményem? NEM. NEM HATÁROZOTT. Ha meg tudnak győzni az ellenkezőjéről, kompromisszimot köthetünk! Én minden jóra fogékony vagyok, pártállástól függetlenül. Üdvözöllek.

2007. 12. 03. 14:20

T. Nyíri úr!

Köszönöm a reagálását..

Sajnos a kmeghallgatáson nem tudtam résztvenni, ezért az első kérdésem második fele, (mégha esetleg érkezett is válasz Meggyes T-tól) számomra még mindig kérdés.

Azaz: mikor? Mikor lesz kész a buszvégállomás?

A " biztos most már elkészül" nem kézzelfogható.

Egy "nemsokára", vagy "előbb-utóbb", esetleg egy "amint lehet" szintén bármikor átléphető időkorlátokat takar, ezért soha nem fogadom el sehol. (Még akkor sem ha Meggyes Tamás mondja.)

Megismerhetnénk a pontos időpontot ezzel kapcsolatban? Elhangzott esetleg bármi konkrétum?

Köszönöm válaszát!

Üdv: Kata

2007. 12. 03. 14:05

T.petró. A többi képviselő hol van ,hogy kialakithassam a véleményemet??

2007. 12. 03. 13:08

Január közepére részemről lehet belőle valami, addig csak akkor ha valami nagy csoda történik.

Párkányban próbálkoznak tavaly óta már ilyesmivel: www.parkany.sk

2007. 12. 03. 13:06

T.Cserépj. Aképviselő kontra választók kérdés felelet nagyon jó ötlet.ERŐLTESD!!!