Hilton szálló épül Visegrádon
2007. jan. 16.

<p>Már épül Visegrádon, a Lepence-völgy felett a 230 szobás, új szálloda, melynek tulajdonosa a jónevű nemzetközi Hilton-vállalattal kötött üzemeltetési megállapodást.</p>

Visegrádon a nemzeti parki területén, a Dobos-hegy lábánál, egy régi bányagödörben új szállodakomplexum építése kezdődött a közelmúltban. A törvényszerű építési engedélyezési eljárás és a lakossági fórumok ellenére tavaly októberben az egyik telektulajdonos aláírásgyűjtő akcióba kezdett, hogy a szabályosan megkezdett beruházást megakadályozza, de ez a próbálkozás sikertelen maradt. A mintegy hét és fél milliárd forintból előreláthatólag 2009-re felépülő 5+1 csillagos, 230 szobás komplexumban két étterem, uszoda, konferencia- és rendezvénytermek is helyet kapnak majd.

A szálloda építtetője a Tourist Projects 2004 Ingatlanhasznosító Kft. a napokban jelentette be: üzemeltetési szerződést kötöttek a világ egyik legpatinásabb cégével, a Hiltonnal. A vállalat európai és afrikai alelnöke, Wolfgang M. Neumann az érdeklődő újságíróknak azt mondta: „A magyarországi turizmus dinamikusan bővül. A visegrádi létesítmény fontos üdülés előtti, illetve utáni célpont lehet a Hilton két budapesti szállodáját felkereső vendégek számára, de emellett jelentős konferencia-központtá is válhat.” A három éve működő Thermal Hotel Visegrád egyébként évente 70-80 millió forinttal gyarapítja a település kasszáját.

Forrás: (Hídlap)