Nem mindenhol pezseg a termál-fürdőbiznisz

Nem mindenhol pezseg a termál-fürdőbiznisz

2007. 11. 18. 9:33

Az ezredforduló idején összehangolatlanul folytak az országban a termálfürdő-építkezések. A koncepció azóta is várat magára - igaz, immár pénz sincs - olvasható a Figyelőben.

"Celldömölk azon hazai önkormányzatok egyike, amelyiknek jutott a rendszerváltás utáni legnagyobb állami céltámogatásból: abból a közel 29 milliárd forintból, amelyet a Széchenyi Terv keretein belül, 2001-2002-ben termálfürdő- és szállásfejlesztési célra kiírt pályázatokkal lehetett elnyerni. Az eredményhirdetést követően 58 induló érezhette magát szerencsésnek. Az azóta felépült létesítmények némelyike azonban megélhetési gondokkal küzd, jellemzően az elégtelen vendégszámból adódóan - például mert más közeli fürdők elszívják a vásárlóerőt, vagy rossz volt az építési koncepció."

a teljes cikk: www.fn.hu

2007. 11. 18. 20:26

Én egy kicsit visszakanyarodnék Celldömölkre. Az elmúlt kb. fél évben ezt a fürdőt szoktam ajánlani azoknak, akik a nyitás körüli időkben szokásos kifogásokat sorolják az egomival kapcsolatosan: 1. Itt kint van az úszómedence, ha bent lenne, milyen sokan járnának!
- Celldömölkön bent van, versenyekre alkalmas.....

2. Nincs előírás-szerű tanmedence a fürdőben!
- Celldömölkön ez is van, az úszótanfolyamok épp a felébe kerülnek, mint itt...A tanmedencéhez van gyerek-csúszda is.

3. Hideg a termál-medence vize!
- Celldömölkön alig tudom elviselni (férjemnek jobban megy), olyan meleg.....

Akkor hol a de? Egy tavaszi nemzeti ünnepen (is) jártam ott. Délután 2-kor - velünk együtt - 50-en voltunk. (Esztergomban kígyózott a sor a bejutásért.)

Kérdeztem az egyik úszómestert, hogy mi az ábra: az Önkormányzat GESZ-e üzemelteti, közalkalmazottak mindannyian. Befektetőt várnak. Ők úgy 5-öt tudnak, aki "sírva menekült el", pedig megépítettek kint még 2 medencét.

Hja, csak tereprendezni "felejtettek el". Az úszómedencében 3-an voltak. A tanmedence fele le volt zárva úszásoktatásra.

Kint a városban is érdeklődtem, hogy járnak-e a Vulkánfürdőbe. Azt mondták, hogy szívesebben átruccannak Sárvárra. Egyikük sem járt még a saját városuk fürdőjében.

Kérdeztem - persze -, hogy volt-e legalább a helyieknek ingyenes kipróbálási lehetőség, de elég döbbenten néztek rám ezért a kérdésért, pedig nagy ktg. nekik sem lett volna. A fürdő ott van, a dolgozók ott vannak, a vizet így is forgatni kell.....

Mi, ha arra megyünk, jövet is, menet is megállunk ott. Gyerekeink sokkal jobban szeretik, mint Sárvárt, ahol a víz csípi a szemüket, úgy túl van vegyszerezve, nem tudnak ugrálni a vízbe, mert az idős hölgyek hajkoronájára kell vigyázni, és folyton beleütköznek valakibe a tömeg miatt. Ott boldogan csúsznak, vagy ugrálnak a tanmedencébe, nem csípi a víz a szemüket. Az idős hölgyek a termálmedencében tolonganak....

Pápa külön ügy, ott a helyiekkel van tele a fürdő, olyannyire, hogy a középiskolás korosztály péntek délután pl. ellepi a fürdőt. Hét végén a helyiekkel van teli, a vendéglátók szerint eleve hétköznap délelőtt érdemes csak próbálkozni a bejutással.

2007. 11. 18. 20:19

cserepj írta:

kanduregy írta: Esetleg vannak ilyenek, csak én vagyok tájékozatlan?

Vannak. A múltkori Online Interjúban is volt róla szó.

Bocs, elolvasom!

2007. 11. 18. 20:11

kanduregy írta: Esetleg vannak ilyenek, csak én vagyok tájékozatlan?

Vannak. A múltkori Online Interjúban is volt róla szó.

2007. 11. 18. 20:07

Ezen már késő keseregni, itt van viszi a pénzt. A szállodák majd felépülnek, aztán ki tudja mi lesz.. De addig is lehetne valamit lépni. Ha nekem lenne egy panzióm a városban, biztos próbálkoznék egy kis árukapcsolással. Mondjuk, jön valaki 3 napra, mehetne egy fél napot kedvezményesen pancsikolni. Ehhez persze a fürdő együtműködése is kell. Jóval több reklám, akciók. Esetleg vannak ilyenek, csak én vagyok tájékozatlan?

2007. 11. 18. 19:30

forrest írta: Az állam ha jól tudna gazdálkodni, beruházni,..stb. akkor a szocializmus egy sikertörténet lett volna.

És ez ugyanúgy igaz az önkormányzatokra is...

Eredeti méret

2007. 11. 18. 13:37

"Lehet, hogy most még a költségeket nyögve hivatalosan cáfolják, de egy idő múlva nyilván a fölösleges beruházások sorába tartozik majd az esztergomi élményfürdő, amit 3,6 milliárd forintért építettek föl alig egy kilométerre a jóval olcsóbb és nagyobb párkányi strandtól."

(Forrás: www.nol.hu)