Kiemelkedő sportolóink vannak, ismerjük/elismerjük őket?

Kiemelkedő sportolóink vannak, ismerjük/elismerjük őket?

2007. 11. 16. 21:50

Magyar Bajnokok, Bajnoki helyezettek, Európakupa, Világkupa érmesek, EB, VB dobogósok...

Esztergom bővelkedik kiemelkedő sporteredményeket elérő versenyzőkben, és nagyszerű edzőkben

Mi lenne a megoldás, hogy eredményeik nagyobb visszhangot kapjanak?

A versenyről hazatérőknek milyen reklámot lehetne csinálni, amivel elismerhetnénk lelkiismeretes felkészülésüket? Talán többre érdemesek, mint egy képes összefoglaló a Szeretgomon, vagy a Hídapban.

Az önkormányzatnak kellene nagyobb hangsúlyt fektetni a feladatra, vagy civil kezdeményezésre lenne szükség?

Neked mi a véleményed?

2007. 11. 19. 16:21

Kedves egy mérnök!Soha nem vállalom magamra hogy a sportban Tomikázzak.FÉLREÉRTETTÉL.SEMMI POLITIKA.Lehet hogy rosszul fogalmaztam bocsánatot kérek.A többi igaz.

2007. 11. 17. 15:34

Balázs írta:

Az élsport, vagy a profi sport?

Kevés olyan élsportoló létezik, aki nem fizetést kap a teljesítményéért. Jöhet ez állami szinten, vagy szponzoroktól. Csak a focisták képesek profi sportolóként teljesítmény nélkül megélni. Amatőrként, munka mellett lehet valaki élsportoló, pl. az íjász, de van is gondja rendesen.

2007. 11. 17. 15:26

egymernok írta: A 2-es hozzászólásra gondoltam, mivel ott "duzsó" már Tomikázott.

Igaz, moderálva lett. bocs mindenkitől.

2007. 11. 17. 15:25

Még egy apróság:


-a sportnak a politikától teljesen függetlenül kellene működnie, hiszen nem is arról szól Vagy ezt már elfelejtettük: közösség, életöröm, az elvégzett munka öröme, dicsőség, csapat és csapatszellem, életforma, egészség, sikerek, kudarcok.............nem akarom tovább sorolni

2007. 11. 17. 15:20

Sajnos az egyesületek NEM az eredményesség után kapják a támogatást!!!!! A jelenlegi koncepció szerint attól függ a támogatás mértéke, hogy mennyi utánpótlás korú igazolt / tagsági igazolvánnyal rendelkező / tagja van az egyesületnek. Ez konkrétan a következőt jelenti:
-egyesületünk, edzőink 10-20 év alatt felnevelnek egy sportolót, eljuttatják az Európa, illetve Világbajnoki éremig- esetleg a bajnoki címig- és ezek után a támogatásból egy fillért nem kapunk utánuk,értük! A nemégiben lezajlott Utánpótlás Európa Bajnokságra semmiféle külső támogatást nem kaptunk, mindent az egyesület, illetve a szülők fizettek. Hozzáteszem kértünk-de nem kaptunk! Egyébként mellékesen megjegyezve: az élsportot már rég nem támogatja szinte senki! Nem véletlen, hogy a legtöbb szakosztálynál gond van az utánpótlással: miért is jöjjenek sportolni?! --- a gyermekeket nem az anyagi juttatások érdeklik- sokkal inkább a megbecsülés, dícséret / AMI NEM KERÜL PÉNZBE!!!!!! / , de legtöbbször ezt sem kapják meg. Úgy gondolom aki az utca, a TV, a számítógép, a cigi, pia és a drog helyett kemény fáradtságos edzéseken, versenyeken vesz részt / aminek persze nagyon sok szép, másik oldala is van/ az megérdemel sokkal nagyobb odafigyelést, megbecsülést! Mindegy az, hogy gyermek, vagy felnőtt az illető.

2007. 11. 16. 23:13

egymernok írta: Egy világbajnok közepes tanulmányi erdménnyel még bőven lehet díjazott. A pontozási szisztéma kiegyenlíti az eredményt. Legyünk büszkék az eredményekre, de az élsport már egészen másról szól, mint amit a hétköznapi ember gondol. A városban a tömegsport támogatása sokkal fontosabbb lenne. Sajnos az egyesületek is az eredmények után kapják a támogatást, s az a mozogni vágyó gyerekek, akik nem érnrk el kimagasló eredményeket kiszorulnak az egyesületekből.

1) a jó tanuló-jó sportoló díjnak feltételei vannak, fix tanulmányi eredmény...ezért ott ha ezt nem éri el nem mindig terjeszik fel rá.

2)Az élsportot egész véletlenül nem a hétköznapi ember szemszögéből tudom megítélni, és tartom a véleményemet, hogy ennek nagyobb elismerésre, hírverésre lenne szüksége a jelenleginél, sportágtól függetlenül. Sokan nem tudják az ismert esztergomi sportoló neve mellé odaképzelni az illető arcát! Ez elég nagy hiányosság szerintem, és talán erről nem a sportoló tehet.

3)A tömegsport támogatása ebbe a témába kevésbé passzol bele, itt a már eredményt elértekről beszéltünk, de ha már erről is szó esik, úgy gondolom NEM lehet fontosabb az előbbinél, külön kezelendő, fontosságát tekintve inkább egyenértékű kell legyen. A támogatásához kellenek koncepciók mindenek előtt olyan sportlétesítmények, amik ezt (a támogatást) biztosítják, pályák, termek, uszoda, stb. talán ha ebbe itt belemegyünk elfelejtődik a topic címe, inkább egy külön fórumot érdemel a téma.

4)A mozogni vágyó gyerekek akik nem érnek el kimagasló eredményeket kiszorulnak az egyesületekből?????? Én még ilyenről nem hallottam. Ha valaki az általam ismert klubok valamelyikébe szeretne járni, megteheti. Sőt ismerek olyan edzéseket, ahol középkorúak (anno -fiatalon aktív sportolók) mozoghatnak hobbi szinten.Ezért nem értek egyet a állításoddal!

2007. 11. 16. 22:56

egymernok írta: Legyünk büszkék az eredményekre, de az élsport már egészen másról szól, mint amit a hétköznapi ember gondol

Az élsport, vagy a profi sport? Mit értesz egészen máson? (Igazad lehet benne egyébként, csak érdekelne bővebben.)

2007. 11. 16. 22:42

Ha egy jóindulatú cikk kezdetén már a politikamentességre figyelmeztetés suhint meg, már régen rossz! Mint az is, hogy, ezt félremagyarázzuk.

2007. 11. 16. 22:42

Kata írta: Na de van egy csomó olyan aki nem ebbe a kategóriába tartozik... Pl. a már aktív keresők.

Ó, ebben nagy igazságod van! Most jut eszembe, hogy ismerek olyan felnőtt embert, aki egyébként világbajnok íjász lett (szégyen, de már nem tudom, hogy pontosan mi a neve a kategóriának, de csigás íjjal lő). Bár emlékeim szerint róla készült anno egy Hídlap cikk, legalábbis úgy emlékszem, hogy valahogy így értesültem e nagyszerű eredményéről. Bár ettől még pl. továbbra is saját maga szponzorálta az edzéseket, utazásokat. Hát, ez is szomorú dolog sajnos, de remélem változik.

2007. 11. 16. 22:34

egymernok írta:

Tisztelettel kérek mindenkit!

Ide aztán tényleg ne keverjenek be politikát!

Ez kinek szólt??? Belekevert valaki? Remélem nem arra gondoltál, hogy leírtam azt a szót, hogy önkormányzat? Vagy hogy Sport Bizottság? Számomra ugyanis az önkormányzati feladatok, az afelé szóló javaslatok sohasem egyenértékűek a politikával, szomorú vagyok, ha valaki ebből ezt hámozza ki.

Kicsit félelmetes, ha valaki egy véleményből rögtön politikát, s mitöbb ellenséges szándékot feltételez!

2007. 11. 16. 22:28

Balázs írta:

Úgy tudom, minden évben van Jó tanuló, jó sportoló díjátadó. Persze itt lehet, hogy kiesnek a rostán azok, akik nem olyan jól tanulnak, de jól sportolnak.
De asszem van valami sportbál is. Legalábbis volt, nem tudom, lesz-e megint. Ott nem szoktak megemlékezni róluk?

a jó tanuló, jó sportoló az sajnos nem fedi le a teljes városi sportoló mezőnyt, a diákok, a középiskolás korukig azt hiszem benne vannak, talán a felsőoktatás is,( ez már nem 100%) Na de van egy csomó olyan aki nem ebbe a kategóriába tartozik... Pl. a már aktív keresők.

Na és igen, egy világbajnok fiatal, közepes tanulmányi eredményekkel...annak ugrik az első dolog is...

2007. 11. 16. 22:26

egymernok írta:

Tisztelettel kérek mindenkit!

Ide aztán tényleg ne keverjenek be politikát!

Remélem a hozzászólásom számodra nem ezt tükrözte (többesszámot írtál). Ugyanis semmi ilyen szándékom nem volt. :)

2007. 11. 16. 22:04

BOCSÁNAT .TÖBB ELISMERÉSBEN RÉSZESÍTENI ŐKET.

2007. 11. 16. 22:01

Úgy tudom, minden évben van Jó tanuló, jó sportoló díjátadó. Persze itt lehet, hogy kiesnek a rostán azok, akik nem olyan jól tanulnak, de jól sportolnak.
De asszem van valami sportbál is. Legalábbis volt, nem tudom, lesz-e megint. Ott nem szoktak megemlékezni róluk?

2007. 11. 16. 22:00

Kedves kata.éles szemmel láttad meg az ordító hiányosságot.Valóban nagyon szeretnénk többet tudni az esztergomi híres ,ill.sikeressportolókról.Kell valaki közületek ,aki felkarolja ezt atémát.Netán olyan is akadna aki ESZTERGOM díszpolgára lehetne./Tomikától függetlenül./És javaslom a HÍDLAPBAN IS MEGJELENTETNI ezeket.

2007. 11. 16. 21:52

Én itt a tőlem telhetőt megteszem az általam ismeretes kiváló eredmények "terjesztésével", és nagyon örülnék, ha más sportágak hasonló eredményeit is feltenné másvalaki, hadd ismerjék az olvasók.

Az én elképzeléseim szerint az önkormányzat Kulturális és Sport Bizottsága minden év végén a kiemelkedő esztergomi sportolóinak és szakvezetőknek egy a városházán tartott fogadás keretében emlékérmet, kisebb serleget, vagy akármit adhatna át.

(Kulturális és Sport Bizottság

Elnöke: Kálmán Sándor

Tagjai: Dr. Kolumbán György

Petróczy Gyula

Dr. Jónás László

Horányi László alelnök

Ardelán Kornél

Erős Gábor

Dr. Hegedűs András

Horváth Béla)