Hogy is zajlott? Részletes összefoglaló az Utánpótlás EB-ről
Sport
2007. nov. 15.

<p>Zrínyi Miklós mesteredző által készítettt összefoglaló a versenyről</p><p>A képen: az EB csapat</p><p><u>Hátsó sor:</u> Zrínyi Miklós vezető edző, Buják Tamás, Quintz Norbert, Miskolczi Anett, Hartmann Balázs</p><p><u>Elől: balról</u> Molnár Mónika, Kozma Tamás, Németh Janka, Hartmann Viktor</p>

Kick- box Utánpótlás Európa Bajnokság

Az idei Utánpótlás Európa Bajnokságot a Portugál Kick-box Szövetség rendezte Villa Realban. Az eseményen 35 nemzet közel 800, 18 év alatti sportolója mérte össze tudását. A Magyar Válogatott tagjai között Nyergesújfaluról 4, Esztergomból és Dorogról 2-2, Bajnáról pedig egy fő képviselte szűkebb hazánkat. A keret szűk volt, ugyanis a Magyar Szövetségnek elfogyott a pénze, ezért mindenkinek saját magának, az egyesületének, illetve a szülőknek kellett előteremteni a részvételi költségeket. Nem könnyen, de sikerült.

November 6.-án délután érkezett a csapat a helyszínre, ahol mindenki átesett az első próbán, a mérlegelésen.

Szerdán a pihenésé és a sorsolásé volt a főszerep. ahol kiderült ki mikor fog küzdeni.

Csütörtökön délelőtt 10 órakor megkezdődtek a selejtezők. Sportolóink az akadályokat szépen leküzdve haladtak a legjobb négy felé. Németh Janka, Molnár Mónika, Miskolczi Anett, Kondár Anna, Hartmann Viktor , Quintz Norbert és Kozma Tamás már biztosan érmes, hiszen a negyeddöntőbe verekedték magukat. Sőt estefelé a full-contactosok 51 kg-os mezőnyében Kozma Tamás a nap egyik legpörgősebb mérkőzésén legyőzte litván riválisát, ezzel a csapatunkból elsőként döntőbe jutott. Nem sikerült a továbbjutás Buják Tamásnak a semi-contact kategóriában , remélhetőleg erősebb számában a light-contactban majd javít! Hartmann Balázs pedig két győztes mérkőzést is vívott, de ezzel is csak a legjobb nyolc között volt.

Pénteken folytatódtak a küzdelmek az egyre nagyobb tétekért: a minél fényesebb érmekért. Sajnos rosszul indult a nap, de annál jobb lett a vége. Buják Tamás a light-contact kategóriában a negyeddöntőbe kerülésért vívott mérkőzésen sem tudta kiharcolni a továbbjutást, így érem nélkül zárta az EB-t. Németh Janka nem tudta megismételni a tavalyi VB-n elért eredményét, sajnos kissé elfáradt, ugyanis a rendezés szeszélye folytán párhuzamosan kellett játszania a semi-és light-contact szabályrendszerben. Talán jobb lett volna ha csak az egyikre koncentrál, de nem így volt, és ezen már nem érdemes keseregni. Hartmann Balázs kissé feledtetve a light-contactban elszenvedett vereségét, semi-contactban már jobban küzdött, és csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen szenvedett szoros vereséget. Hartmann Viktor ( Balázs testvére), viszont remekül harcolt és a döntőbe jutott. Molnár Mónika címvédőhöz méltóan küzdve lett döntős. Klubtársa Miskolczi Anett pedig a nap egyik legkellemesebb meglepetését okozva, az erősebb száma – a light-contact – mellett a semi- contactban is döntőbe került.

Quintz Norbert a tőle megszokott elszántsággal és keménységgel őrölte fel ellenfeleit, Ö is döntőbe jutott. A bajnai Kondár Anna technikai KO-val került a döntőbe.

Szombaton délután megkezdődtek a döntő küzdelmek. Ezen a napon szinte mindenki a küzdőtérre lépett. Elsőként Kozma Tamás mérkőzött a ringben. Tamás jól kezdett, de ahogy telt az idő egyre inkább kidomborodott orosz ellenfele fizikai fölénye, így maradt az ezüstérem. Klubtársa Hartmann Viktor nagy elszántsággal készült, talán egy kicsit túl is koncentrálta a feladatot, ezért az elején nagyon görcsösen bunyózott, a következő menetben pedig már kevés volt az idő a fordításra, így Ő is ezüstérmes lett. Az Esztergomi KBSE sportolója Miskolczi Anett nem tartozik a szerencsés versenyzők közé, ez most is bebizonyosodott. Szoros mérkőzésen kikapott , de talán nem túlzok ha azt mondom némi bírói segédlettel. Anett nem kesereg a dolgon, még elszántabban készül a light-contactra. A junior lányok +70 kg-os mezőnyében Kondár Anna könnyedén verte olasz ellenfelét, ezzel megszerezte az aranyérmet. Quintz Norbert egy rendkívül szabálytalanul küzdő horvát fiúval játszott az aranyéremért. Norbi a tőle megszokott lendülettel és keménységgel vetette bele magát a csatába. A rengeteg edzésnek, munkának meg is lett az eredménye: a mérkőzés végén az Ő kezét emelték a magasba, ezzel Európa Bajnoki címet szerzett. Junior Világbajnokunk Molnár Mónika bebizonyította, hogy nem véletlen tagja a Magyar Felnőtt Válogatottnak is: a döntők legmagabiztosabb küzdelmében – nagy közönségtetszést aratva- begyűjtötte az Európa Bajnoki aranyérmet. Dr. Ennio Falsoni a Világszövetség elnöke felállva tapsolt a mérkőzés követően.

A vasárnapra maradt egyetlen megyei döntős Miskolczi Anett a semi-contact döntőben elszenvedett veresége után light contactban hatalmas elszántsággal, már az első pillanattól fogva óriási iramot diktált. A mérkőzés végén nem is lehetett kétséges, hogy ki a győztes. Anett Európa Bajnok lett.

A kis megyei küldöttség négy arany, három ezüst és négy bronzéremmel zárta az Európa Bajnokságot.

Eredmények:

Light-contact

42kg 2.Hartmann Viktor Zoltek SE

63kg 1.Quintz Norbert Dorogi ESE

50kg 3.Németh Janka Zoltek SE

55kg 1.Molnár Mónika Esztergomi KBSE

60kg 1.Miskolczi Anett Esztergomi KBSE

Semi-contact

50kg 3. Németh Janka Zoltek SE

55kg 3. Molnár Mónika Esztergomi KBSE

60kg 2.Miskolczi Anett Esztergomi KBSE

+70kg 1.Kondár Anna Bajnai KBSZSE

63kg 3.Hartmann Balázs Zoltek SE

Full-contact

51kg 2.Kozma Tamás Zoltek SE

Felkészítő edzők:

Bajnai KBSZSE: Szabó Vilmos, Balázs Gábor

Dorogi ESE, Esztergomi KBSE, Zoltek SE: Zrínyi Miklós, Olasz Attila

(forrás)