Főiskolás vezetőkkel építettek közösséget
2007. jan. 12.

<p>Az utcai bandázás helyett tartalmas közösségi életet kínáltak az országban egyedülálló kezdeményezésként tavaly áprilisban a hat esztergomi általános iskolában elindított ifjúsági klubok.</p>

A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola szociálpedagógus hallgatói vezették a klubfoglalkozásokat, építették a kisközösségeket. A bűnmegelőzésről, a drogokról, a biztonságra nevelésről is beszéltek a felsős gyerekeknek az elmúlt hónapokban, bár elsősorban a szabadidő hasznos eltöltéséhez kínáltak közösségi programokat a hallgatók - mondta Székely Zoltán rendőr alezredes, aki az Esztergomi Rendőrkapitányság részéről koordinátora a programnak.

Hozzátette: a főiskola diákjai szalonnasütést, kirándulásokat szerveztek az általános iskolásoknak, de többen eljutottak a fővárosi cirkuszba is. Mindemellett a társasjátékoknak, önismereti teszteknek is nagy szerep jutott. Az év végéig várták az ifjúsági klubokba a gyerekeket a hallgatók. Az idei költségvetés elfogadása után kiderül, hogy milyen formában folytatódik tovább a város Bűnmegelőzési Stratégiájába szervesen illeszkedő program.

Forrás: www.24ora.hu