A 10-es elkerülőről tárgyaltak
2007. nov. 12.

<p>A 10-es út elkerülő szakaszáról tárgyaltak a múlt héten az esztergomi és a tatai kistérség polgármesterei, az országos hatóságok megbízottjai és a nyomvonalon tevékenykedő cégek vezetői. Egy újabb tanulmányterv létrehozásáról döntöttek, amely Tát és Tata településeket kötné össze a jövőben. A terv elkészítése több, mint 15 és fél millió forintba kerül.</p>

A 10-es út elkerülő szakaszáról tárgyaltak a héten az esztergomi és a tatai kistérség polgármesterei, az országos hatóságok megbízottjai és a nyomvonalon tevékenykedő cégek vezetői. A megnövekedett forgalom és a tehergépjárművek jelenléte nagymértékben zavarja az érintett települések lakóit, ezért három évvel ezelőtt a királyvárosi kistérség elkészítette az elkerülőút vonalának tanulmányterveit.

A szakemberek és cég vezetők, a déli, Gerecse mögötti útvonal kiépítését javasolták. Most egy újabb tanulmányterv létrehozásáról döntöttek, amely Tát és Tata településeket kötné össze a jövőben. A terv elkészítése több mint 15 és fél millió forintba kerül.

Forrás: kekduna.hu

(forrás)