Egyeztettek az M0-ás óbudai szakaszáról
Gazdaság
2007. jan. 10.

<p>A civil szervezetek többsége továbbgondolásra alkalmasnak tartja az M0-ás körgyűrű óbudai szakaszához készült új műszaki megoldás tervét.</p>

A megbeszélésen, melyen Üröm alpolgármestere, Budakalász polgármestere, pártok vezetői, civil szervezetek képviselői és a Nemzeti Autópálya Zrt. illetékesei vettek részt, a Nemzeti Autópálya Zrt. három, a Környezetvédelmi Főfelügyelőségnek elküldött műszaki tervét ismertették.

A három műszaki megoldás közül az egyiket a civil szerveztek többsége továbbgondolásra alkalmasnak találta. Eszerint az M0-ás a 10-es és a 11-es út közötti autópálya-szakasza északabbra kerülne, az útszakaszt egy alagútban vezetnék, és a tervezett csomópont is kikerülne Óbuda területéről. Bús Balázs, a III. kerület polgármestere szerint ez a változat közelebb áll Óbuda korábban is megfogalmazott elképzeléseihez, de az új koncepció alapján további környezeti és zajterhelési mérésekre van szükség.

Richvalski Tibor, az S.O.S. Békásmegyerért Egyesület elnöke úgy látja, a 10-es és a 11-es út közötti autópálya-szakasz okozta forgalom és zajterhelés csaknem ötvenezer békásmegyeri lakos életét keserítené meg. Hozzátette: továbbra is a kisebb lélekszámú Pomáz és Budakalász között javasolják az út megépítését.

Forrás: Figyelőnet

(forrás)