Aquasziget - az esztergomi élményfürdő

Aquasziget - az esztergomi élményfürdő

2007. 11. 07. 20:00

Balogh Zoltánt, az Aquasziget ügyvezető igazgatóját és Mihalovics Barbarát, az élményfürdő szolgáltatási igazgatóját kérdezhetitek a fürdő jelenéről, jövőjéről, helyzetéről, terveiről.

Aquasziget

2007. 11. 07. 22:05

Köszönjük szépen a válaszokat és további eredményes munkát kívánunk!

2007. 11. 07. 21:55

Tisztelt Balogh Úr! Először is köszönöm a válaszokat, de szeretném kiegészíteni. 1-5.) Noted! 6-7.) Akkor ezek szerint csak a rezsi kts-re kell hitelt felvenni. 8.) A munkaidő után sajnos még Esztergomban sem kezdődik mindenkinek 17-től (nekem sem!) (ötlet: jó pár japán is dolgozik a városban, akik nem éppen arról ismertek, h. 17:00-kor leteszik a lanotot. Lehet, h. Őket is be lehetne vonni egy kis éjszakába nyúló felfrissülésbe...) 9.) a kérdés egyszerű volt pedig :( 10.) Nem a visegrádi bob pályát kérdeztem, hanem a Vadas fürdőt (kooperáció, ha már Tamás oly büszke az eurórégióra) (Nem szeretem a mellébeszélést) 11.) Noted 12.) S a halak mit esznek :) 12+1.) magyarra fordítva (jegyző úrnak válasz, bár biztos Ő is érti) az előzőt futni hagyták...

2007. 11. 07. 22:03

Bár Miavecz Úrnak azt írtam, hogy szigorúan vett szakmai pénzügyi kérdésekben nem merülünk el, úgy látom ezt mégsem tudom elkerülni. De a szőrszálhasogatást nem kedvelem, ezért kérem, ne kössön bele minden szavamba. A tisztán látás kedvéért fontosnak tartom elmondani, hogy mi is ugyanúgy mint nagyon sok gazdálkodó szervezet igénybe veszi a számlavezető bankja által biztosított folyószámla hitelkeretet. Ez jellegéből adódóan átmeneti likviditási problémák megoldását hivatott megoldani. Hiszen mint köztudott a bevételek és kiadások gyakran nincsenek időbeni összhangban. Ezenkívül egyéb rövid lejáratú hitelünk nincs. (lásd. éves beszámoló)

Az éjszakai nyitva tartást higgye el mi is szorgalmaztuk, hiszen az bevételeinket tovább növelhetné, de sajnos erre nincs fizetőképes kereslet, mint ahogy nincs a városban pezsgő éjszakai élet sem. Egyébként sokaknak nagy segítséget jelent a 16 óra utáni kedvezmény, mert hála istennek azért jónéhány embernek 16-17 óra körül vége a munkaidőnek.

2007. 11. 07. 21:33

Köszönöm a látogatottsági információkat.

A kültéri pihenőmedence vize hány fokos? (csak mert amikor mi jártunk arra, az még langyosnak sem igazán volt nevezhető)

2007. 11. 07. 21:49

Két folyamatosan használható kültéri medencénk van, ezek közül az egyik a 26-28 fokos kültéri úszómedence, míg az általunk javasolt pihenő medenvce 34-36 fokos. A vízhőmérsékleteket óránként ellenőrizzük, és minden esetben a kiírtaknak megfelelő értékekkel találkozunk.

2007. 11. 07. 21:33

Ezekre nem kaptam választ:

Azt szeretném megtudni, hogy mi az oka annak, hogy a benti csúszdákhoz vezető lépcsőfokok több helyen megrepedtek (még csak 2 éve készült el a fürdő)? Az egyik csúszda illesztései pontatlanok, ezért lecsúszáskor néhány helyen karcolták a hátunkat. Tervezési hiba, vagy kivitelezési hiba? Hogyan szándékoznak javítani rajta? Ezen kívül sok helyen koszt, penészt és vízkövet láttunk A nyáron a zöldterületen rengeteg parlagfüvet találtunk!!!

2007. 11. 07. 21:46

Nem a lépcső repedt el, hanem a műanyag burkolata, ami sajnos tervezési hiba következménye. A csúszdát kivitelező cég keresi a tartós és megfelelő megoldást. Az illesztési problémáűkról eddig nem volt tudomásunk, de vélhetően a csúszda következő karbantartásakor ez a probléma is orvoslásra kerül. A penész a falakon a lecsorgó víz következménye, hiszen a csúszda túl közel van a fürdő falához. Erre csak könnyen takarítható műanyag alapú festés jelent tartós megoldást.

2007. 11. 07. 21:24

Az egominfo Jajj úgy élvezném én a strandot... nevű fórumán olvastam:

755 czzsolt 2007-11-07 19:15:03.136077

Tisztelt Aquasziget!

Remélem figyelemmel kíséri még ezt a fórumot és megtisztel válaszával. Kilenc hónapos gyermekemet befizettünk az intézményük által szervezett babaúszásra. Ötödik alkalommal voltunk tegnap az úszáson, és sajnos most már második alkalommal tapasztaltuk, más szülővel együtt, hogy a víz hőmérséklete csökkent. Gyermekem már a tizedik percben reszketett a vízben. Sajnos most az utóbbi alkalommal a fürdő légterének hőmérséklete is lacsony volt. Még én is felnőttként megborzongtam az öltözőben, gyermekem meg egyenesen vacogott ! A víz hőmérsékletét mindenképen emelni kellene, mivel a csecsemők még nem mozognak intenzíven a vízben, ők még nem tudják felmelegíteni magukat úszással!

Sajnos az öltözők számának kérdését sem tudták még megoldani, hiszen egy adott pillanatban tíznél többre van szükség, és a felnőttekre kialakított öltözők nem igazán alkalmasak a babák vetköztetésére, illetve öltöztetésére.

A negatív tapasztalataink miatt, jelenleg úgy döntöttünk nem kívánjuk gyermekünket kitennni a megfázás veszélyének, ezért a következő három alkalommra már nem megyünk el, csak akkor, ha érdemben változik a helyzet. Ezt annak ellenére elhatároztuk, hogy előre befizettük, a nem csekély összegű (10.000 Ft)részvételi díjat.

Üdvözlettel: Cz.Zs.

2007. 11. 07. 21:42

Sajnáljuk, hogy ilyen tapasztalatokkal távozott a babaúszásról. A kicsik védelme érdekében minden babaúszás előtt lecseréljük a medence vizét, amely a hőcserélő meghibásodása miatt nem melegedett fel teljes mértékben. Azóta már műszakilag megoldódott a probléma (kicseréltük a hőcserélőt) és ilyen gond már nem áll fenn. Reméljük, hogy az elmaradt alkalmak miatt kárpótolni tudjuk, kérem keressen meg bennünket a 33-511-105-ös telefonszámon a pénteki napon bármikor.

2007. 11. 07. 20:46

Tisztelt Igazgató Úr!

A kérdésem az lenne, hogy miért nem lehet egy kölcsönösen előnyös szerződést kötni a szállásadókkal. A legutóbbi szerződés annyira előnytelen helyzetet ajánlott, hogy az 1-2 éjszakára érkező vendégeket fogadó panziók nem tudták elfogadni. Előre fizessünk konkrét összeget, de a wellnessbe bejelentkezni a vendég nem tud, mert lehet, hogy nincs szabad hely, amikor még itt tartózkodik a városban. Lehetne-e kedvezményt biztosítani gyerekcsoportoknak és nyugdíjas csoportoknak, akik kirándulni jönnek városunkba és nem teljes napot kívánnának eltölteni a fürdőben? Lehet, hogy kevesebb pénzért, de többen vennék igénybe és nem mennének át a Vadasba. Válaszát előre is köszönöm: Szalmáné Kati

2007. 11. 07. 21:29

Kérdés megválaszolása

Kedves Kati! A nyár elején Esztergom összes szállásadójának kipostáztunk egy nagyon kedvező megállapodást, amely igen jelentős kedvezményt biztosít az adott szállásadó vendégeinek, ráadásul utólagos fizetéssel. Sajnos a szállásadók közül többen válaszra sem méltatták a kezdeményezésünket. Amennyiben valakit mégis érdekelne a dolog, várjuk jelentkezését a 33-511-104-es telefonszámon. Gyerekcsoportoknak és nyugdíjas csoportoknak szinte nyitás óta létezik az un. Aqua-program, amely néhány órás fürdőzés mellett még egy kétfogásos ebédet is biztosít 1600 forint/fő áron. Sőt, az esztergomi múzeumokkal történő együttműködésnek köszönhetően még kedvezményes múzeum jegyeket is biztosítunk ezeknek a csoportoknak, ha igénylik, ezzel is az a célunk, hogy növeljük városunk népszerűségét.

2007. 11. 07. 20:35

"Jelenlegi állapotában a Vadas fürdő nem jelent konkurenciát," Azért ez ebben a formában nem biztos, hogy igaz..mondjuk elég, ha átsétál mostanában a párkányi fürdőbe,és megláthatja, hogy 10 ott parkoló autóból 8 magyar. Sokan járnak oda szaunázni, mert mondjuk van hidegvizes medence, ami nélkül ugye nincs értelme szaunázni. Sok embert vonz a szabad ég alatti melegvizes medence is, ami hóesésben elég kellemes élmény.. Nálunk erre lesz lehetőség? Nyári napokon a Vadasban idén is többször volt 11000 felett a napi belépők száma, amit azért illene számításba venni.

Párkányban amugy pár héten belül nyilik szintén egy új melegvizes, szaunás, jacuzzis, masszázsos hely, szóval azért ne becsülje le.

Az remek hír, hogy 30%-al nőtt a látogatottság, de kaphatnánk végre konkrét adatokat is, mert ez a százalékos csalóka adat. Napi 100-ról nőtt 130 ra a látogatók száma, vagy 300 ról közel 400-ra? Nem mindegy.

2007. 11. 07. 21:23

Sajnáljuk, hogy közel két éves működés után is van olyan esztergomi polgár, aki nem tudja, hogy egész évben üzemelő kültéri pihenő medencével is rendelkezünk, ahonnan a kivilágított Bazilika látványa is élvezhető akár hóesésben is. (ezt az élményt a Vadas nem tudja biztosítani) Fenntartom véleményem, hogy a Vadas jelenleg nem konkurencia, hiszen a szaunája nem vethető össze a mi wellness részlegünk színvonalával. A külterület pedig inkább strand, az ennek megfelelő befogadóképességgel. Mi kültérrel rendelkező élményfürdő vagyunk, ennek megfelelő árakkal és szolgáltatásokkal. Konkrét látogatói adatok: hétköznap: 200-500 fő/nap hétvége: 1000-1600 fő/nap wellness a hétvégeken maximális kapacitással működik 140-160 fő/nap, hétköznap 60-80 fő/nap. Remélem kielégítő az információ.

2007. 11. 07. 20:30

Már sokaktól megkérdeztem, de megnyugtató választ még senkitől nem kaptam, örülök, hogy most az illetékestől kérdezhetem! Hallottam, hogy gyógyvízzé nyilvánították a Szt István fürdő vizét, ami ugye megegyezik az élményfürdő vizével. Nyilvánosságra hozzák e, ezt a bizonyos dokumentumot? Ezelőtt kb két éve, elmagyarázta az illetékes, hogy a gyógyvízzé nyilvánítás hogyan történik. Van egy kiskatekizmus, ami tartalmazza a gyógyvíz kritériumait: x celsius fok hőmérséklet, y gram só, per liter, satöbbi. Akkor ezt azért mondta el az illetékes, hogy megértesse a hallgatósággal, miért nem tudják gyógyvízzé nyilvánítani a Szt István strand vizét. Tisztelettel kérdezem, mi változott meg? A kritériumok, vagy a víz összetétele. Sok fürdő honlapján látható a víz összetétele, ki fogják e tenni az aqvasziget honlapjára is a víz összetételét. Én drukkolok a városomnak, de szeretem az igazságot, és így nem lehetne senkibe semmi kétség a gyógyvíz kapcsán. Különösen, ha arra gondolok, tervbe volt véve, hogy a város vízellátásába is beviszik ezt a vizet. Szándékukban van e tenni valamit a kövezet csúszásgátlása érdekében. Nem olyanra gondolok, hogy mindenki vegyen fel csúszásgátló papucsot. Részemről egyenlőre ennyi. Tisztelettel és kíváncsian várom az illetékes válaszát.

2007. 11. 07. 21:17

Sajnos, mint sokakban, Önben is keverednek a fogalmak. Hőmérséklet kritérium a termálvíz elnevezés használata során merülhet fel, az ásványi anyag tartalom ásványvíz minősítés része. Minden gyógyvíz ásványvíz, a miénk is. Vizünk Ca-Mg-HCO3 (kalcium, magnézium, hidrogénkarbonátos) ásványvíz, mely emellett radon tartalma miatt nyerte el a gyógyvízzé minősétést, melyhez kapcsolódó dokumentáció már több mint egy hete mindenki számára elérhető a fürdő előterében elhelyezett információs füzetben. Természetesen a honlapunkon is elérhető lesz ez az információ. (az új honlap max. 1 héten belül indul)

2007. 11. 07. 20:20

Egy ekkora fürdőben az az egy darab 2 méteres jacuzzi röhelyesen kevés. Tervezik ennek a bővítését?

Szaunákat hogy lehet építeni merülő hidegvizes medence nélkül? Ki volt az aki ezt jóváhagyta?? Ha egyből megépitik, gondolom lényegesen olcsóbb lett volna, mint most a felépitett falakat bontani és újra épiteni.. Ezt a kidobott pénzt is a város lakói fizetik meg?

A esztergomi lakosok hétvégén már nem számitanak esztergominak?

Mennyiért lehet kibérelni egy estére/éjszakára a fürdőt magán jellegű rendezményekre?

2007. 11. 07. 21:04

A merülőmedencéhez terveink szerint nem kell falakat bontani. Elképzelésünk szerint a Kneipp taposó előtt kerül elhelyezésre a merülő dézsa. Az esztergomi kedvezményről már írtunk az előzőekben.

A fürdő bérlésére vonatkozó költségek egyedi megállapodás része. Sok mindentől függ az ár.

2007. 11. 07. 20:18

Azt szeretném megtudni, hogy mi az oka annak, hogy a benti csúszdákhoz vezető lépcsőfokok több helyen megrepedtek (még csak 2 éve készült el a fürdő)? Az egyik csúszda illesztései pontatlanok, ezért lecsúszáskor néhány helyen karcolták a hátunkat. Tervezési hiba, vagy kivitelezési hiba? Hogyan szándékoznak javítani rajta? Ezen kívül sok helyen koszt, penészt és vízkövet láttunk A nyáron a zöldterületen rengeteg parlagfüvet találtunk!!! ? A benti és a kinti járólapok életveszélyesen csúsznak. Volt olyan ismerősöm tavaly, akinek az unokája 3 napig volt kórházban, mert elcsúszott és beverte a fejét. Mit szándékoznak tenni az ilyen esetek elkerülése érdekében? (Nem azt a választ szeretném hallani, hogy vegyünk papucsot, mert a strandon az emberek többsége mezítláb szeret mászkálni.) A teknősös gyerekmedencébe nem mehet be felnőtt, de nincs is állandóan a medence mellett alkalmazott, aki vigyáz a gyerekekre. Megjegyzem: a teknős elég balesetveszélyes, ha felmásznak a gyerekek, nincs pereme, vizes lábbal rögtön áteshet a másik oldalra. Mi a megoldás? A füves területen a játszótér felett sincs árnyék. A műanyag annyira felforrósodik, hogy megégetheti a gyerekek testét. A kisebb gyerekek nem tudnak hintázni, mert leesnek, nincs számukra kagylóülés.

2007. 11. 07. 21:01

Vezető váltást követően mára a medencében, gyermekfelügyelet céljából szülő is tartózkodhat. Természetesen a gyermekek egészségnek érdekében a felnőttek "lábáztatása" továbbra sem megengedett. A csúszásmentesítséről már több ízben írtunk az előzőekben. A játszóteret folyamatos locsolással hűtjük, árnyék biztosítása érdekében november hónap folyamán a strand területén 15 db fa kerül elültetésre.

2007. 11. 07. 20:04

Olvasom a Hídlapban a volt nyári napközi helyén létesülő szállodáról, hogy abban többek között wellness részleg is lesz majd medencékkel, szoláriummal, szaunával.

Mit lép erre a fürdő? Nem egy azon városról gondolkodunk? Nem közös célokon dolgozunk? Ezzel az erővel épithették volna szamárhegyre is a szállodát.

A város és egyben a fürdő látogatottságát is kellene, hogy előbbre vigye ez a szálloda projekt. Nem?

2007. 11. 07. 20:57

Jelenleg 4-5 csillagos szálloda saját wellness részleg nélkül már elképzelhetetelen. De ez már csak méretéből adódan sem mérhető össze a mi élményfürdőnk és wellness részlegünk által biztosítoptt szolgáltatásokkal. Nem is beszélve a gyógyászati részlegben igénybevehető egyedülálló lehetőségekkel. Példának említenénk Zalakarost, vagy Sárvárt, ahol több szálloda is működik a fürdő közelében wellness részleggel együtt. A cél minnél több vendég érkezzen a városba és minél több napot töltsenek itt.

2007. 11. 07. 19:54

Bocsánat, hogy feltettem, nem tőlem származik, de szerintem ide készült a beirás

16 Angyika 17 perc 46 másodperc költség-kalkuláció válasz erre Engem is érdekel, hogy ki szabta meg a dijakat? Sokszor jobb az kisebb nyereség, de nagyobb reklám. Nem felejtettem el, hogy a veszteség nagy. Lehet hogy nemcsak az idegenforgalmi cégeknél kéne reklámozni. Létezik közvetetten küldött reklám is. "Érdekes volt az idei nyári történet, melyben a kutfurást végző aquaparkjában 600 erdélyi gyerek két hetes nyaraltatására is volt lehetőség.. ingyen engedték be őket. itt nálunk az iskolai téli szünetben a helyi gyerekekre is ráférne olyan egyéb, fürdőben megtartható program, mint volt e 600-as példában. Ha kiihaszánatlan a fürdő, attól még a fix költség jelentkezik. Talán reklámot is lehetne ilyennel produkálni... elvégre iskolaváros vagyunk - még.

15 Angyika 26 perc 6 másodperc igéret szép szó.... válasz erre Barbarától kérdezem: kb. két hónapja igérted, hogy összejövünk az Uj főnökkel, mivel a fürdőn végigkisérve elmondtam meglátásaimat. 1/ A taposóba beférne néhány krisztály. - elvégre létezik és müködik a kristályterápia..... . A sok ügyes masszirozó lány is szivesen tanulna un. mézmasszázst, mint l996-ban 20-an megtettük. Ennek magyar neve: dermato vacuum-reflexológia. egynapos tanfolyam és könnyen megtanulható, otthonra is. 3 jelzés: nem tetszett, hogy miért nem szellőztethető át pld. a taposó-nál levő rész. Mondtad Barbara, hogy "igy lett tervezve".. Ehhez kérdezem: kötelező-e nekünk, vagy lehet kellemesebb is, ha az időjárás odakint "frisebb levegőt ad". 5. megjegyzés: meglepett hogy milyen szenzációs a törökszőnyeges szoba aurája. Mások is ezt mondták.. Ideális hely lenne csoportos megbeszélésekre, egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokra is. Néhány jó könyv még elférne a mellette levő nagy terembe.. Milyen a kihasználtsága e különválasztható területnek??? 6. megjegyzés. A kórházi rendelés idejét bőviteném. Magánrendelés befogadására van-e igény?? A gyógyszermentesebb megoldások sok esetben jobbak. A betegségmegelőzés is cél lehetne. 7. megjegyzés. Nagyon nem tetszik hogy az ut mellé készitenének beton-szállodát. Ezzel a sziget erőtere teljesen megváltozik. precizebben szólva elromlik. Nagy szégyen lenne ilyen modern technikai megoldás mellett néha belenézni a Feng Sui-ba, a térrendezés müvészetébe. Hajduszoboszlón sok fizetővendég-szolgálatos is müködik. Egyenlőre, amig a város anyagilag igy áll (nem 22.évrfe gondolok, mig a hitelt kifizetik) gyorsabban megszervezhetőbb. Van utazási iroda is a városban.

2007. 11. 07. 20:54

A fürdő vezetősége bárki számára elérhető, telefonszámaink nem titkosak. 33-511-131 zbalogh@aquasziget.hu bmihalovics@aquasziget.hu

2007. 11. 07. 19:15

Az esztergomi kedvezmény az esztergomiaknak mért csak hétfőtől péntekig szól. Mért nem lehet hétvégére is alkalmazni? Talán többen kihasználnák az élmményfürdőt.

2007. 11. 07. 20:50

Az előző kérdésekben már jeleztük, hogy a hétvégi vendégforgalom a fürdő kapacitásának határait feszegeti, így egyszerű józan paraszti ésszel átlátható, hogy az további kedvezmények biztosításával nem célszerű és nem is logikus tovább növelni.

2007. 11. 07. 19:06

Tisztelt Balogh Úr! Több kérdésem is lenne, így pontokba szedtem őket: 1.) Mekkora a fürdő maximális kapacitása télen, illetve nyáron? (Vagyis hány ember juthat be?) 2.) Igaz-e, hogy forgalmat csak hétévégén, illetve ünnepnapokon képesek lebonyolítani? 3.) Igaz-e, hogyha összeadjuk a hétvégéket és az ünnepnapokat egy adott évben és a fürdő maximális látogatottságával számolunk, még akkor sem képes a fürdő a jelenlegi körülmények között nyereséges forgalmat lebonyolítani? 4.) Miért szüntették meg a du. 16-tól kezdődő kedvezményes belépőt? 5.) Vizsgálták-e, hogy ezen kedvezmény megszűntetése milyen hatással volt a forgalomra? (Ha vizsgátlák, akkor mi lett az eredménye?) 6.) Mi a helyzet a kivitelezésre felvett hitelekkel? Mekkora összeget kell még visszafizetnünk, s milyen időintervallumon belül? 7.) Vesznek-e fel további rövidlejáratú hiteleket a havi bérek és rezsiköltségek kifizetésére? (Ha igen, akkor ezek visszafizetését képesek-e kitermelni?) 8.) Mivel a hétköznapi nyitvatartásokon igen csekély forgalmat bonyolítanak, így nem gondoltak-e arra, hogy havonta pl. 1-2 napon lehetővé kellene tenni az éjszakai nyitvatartást, nappal pedig azokon a napokon zárva tatrthatnák a fürdőt? 9.) Az Ister-Granum Eurórégió keretén belül miért nem fognak össze a párkányi Vadas fürdővel és annak vezetésével?: a.) Közös programok - koncertek szervezése nyaranta b.) Közös 'kedvezményesebb' belépőjegy/bérlet (talán ezzel az ottani szállodából is át lehetne csalogatni vendégeket) 10.) A Coca Cola milyen áron egyezett bele abba, hogy az esztergomi fürdőben nem piros színben pompázzon napernyőivel, hanem zöldben? 11.) Mit tesznek a csúszásgátlás megelőzéséért? 12.) Ezt az utolsó kérdést inkább csak viccesen szánom (és csak azért mert a magyar csökevény tudatomban szerepel egy történet a Millenáris parkbéli aranyhalak etetéséről), szóval nálunk mennyibe kerül a krokodil/aligátor etetése?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Lívia

2007. 11. 07. 20:48

1. Télen 1700, nyáron 2500 fő/nap, ami háromszoros forgót feltételez. A gyakorlatban ez nem valósul meg, mert csak 2-2,5 szorzóval számolhatunk.

2.) Valóban mint minden fürdőben így nálunk is a hétvégi forgalom éri el a maximális kapacitást. A hétköznapok kihasználtságát csoportok szervezésével, illetve egyéb programokkal (gyógyúszás, babaúszás, fitness klub, stb.) igyekszünk javítani. Ezen időszak vendégforgalmát reményeink szerint, ill. más fürdővárosok tapasztalatai szerint a tervezett szállodák megvalósulása fogja csak jelentős mértékben megnövelni. 3.) Valóban csak a hétvégék nem képesek a nyereséges működést biztosítani, ezért is dolgozunk gőzerővel a hétköznapi kihasználtság növelésén. 4.-5) Sajnos elavult információval rendelkezik, hiszen szeptember óta újra váltható délutáni belépő! A jegystruktúrát a város képviselő testülete állapítja meg. A kedvezmény a mi javaslatunk alapján került visszaállításra. 5.) 6.-7) Valóban van mind hosszú-mind rövidlejáratú hitelállománya a Fürdő Zrt-nek, de azt gondolom, hogy ez zzel kapcsolatosan az éves beszámolónk kellő tájékoztatást nyújt. Egyébként sona nem szorultunk hitel felvételre bér fizetés miatt!! 8.) Az éjszakai nyitvatartás logikusnak tűnik, de itt sajnos nincs rá igény!! Egyébként a hétköznapi délutáni forgalom (munkaidő utáni) nem is teszi ezt indokolttá!!! 9.) Jelenleg a visegrádi bobpály üzemeltetőjével van folyamatban közös kedvezmény biztosítása, ami a dunakanyarba érkező túristák komplettebb kiszolgálását eredményezheti. 10.) Nem értjük a kérdést!!!! Több nagy szállítóval van megállapodásunk, ezek közül egyik valóban a Coca. 11.) A felület vegyszeres kezelése drága és nem hatékony, így műanyag rácsszőnyeg (lásd debreceni Aquaticum) elhelyezésével oldjuk meg a valóban jelentős problémát! De már hónapok óta a legkritikusabb helyeken (lépcsők, hidak) szőnyeggel orvosoljuk !! 12. Nem is mi etetjük, hiszen vannak melletet arnyhala!! De egyre kevesebben!! Ugye érti????

2007. 11. 07. 19:01

Tisztelt Igazgató Úr!

Hídlap utolsó száma: "a fürdő alakjához illeszkedő, de mellette nem elbújó szállodát képzeltek el a Kis-Duna-partra, mely elé a Várhegyre kilátást biztosító teraszokat terveztek"...

Hogy érinti a fürdő mellé tervezett 90 fős szálloda a sétány fáit? Az idézetből az következik, hogy a fáknak vége... Vége?

Üdv Érdy Gábor

2007. 11. 07. 20:28

A tervezett szálloda közvetlenül a fürdő mögött és a Kis-Duna sétány között épül meg, így az nem veszélyezteti a sétány évszázados fáit.

2007. 11. 07. 18:37

Tisztelt Igazgató Úr! Ki tudták már számolni, hogy az ön elődje Lengyel József mennyi kárt okozott a Fürdőnek ill. a városnak? Feljelentették már, vagy futni hagyják?

Üdvözlettel dr. Csomor Sándor jegyző

2007. 11. 07. 20:27

Tisztelt Dr. Csomor Úr! Nem azért kerültem ide, hogy a múltban vájkáljak (ezt meghagyom másnak), hanem azért, hogy javítsam a fürdő működésének hatékonyságát. Az elmúlt félévben jelentős költségcsökkentést sikerült realizálni, ami mellett vendégszám növekedést (mintegy 30%) is elértünk, ami érződik a fürdő eredményén is. (lásd. 1-8. havi időközi mérleg)

2007. 11. 07. 18:25

Köztudott, hogy a Vadas óriási beruházásba fogott. Nagyon nehéz helyzetben van Esztergom, mert a fejlődéshez nem áll rendelkezésre terület. Párkány ráadásul roham léptekben fogja tető alá hozni a szórakoztató központját is.

Van-e már valamilyen koncepció a fürdő tekintetében, aminek a kidolgozásásával fel tudják venni a versenyt Párkánnyal?

Véleménye szerint elégséges a szállodák megépülése az élményfürdő mellett ahhoz, hogy idegenforgalmilag, programilag vonzó legyen a város?

Van e a várossal közösen , rövid, vagy hosszutávu tervükben olyan elem, ami emberi léptékü és rövid időn belül "tető alá hozható", és ugy a fürdőnek, mint a városnak is egyformán profitál? A konferenciaturizmus véleménye szerint emelné a fürdő vendégforgalmát? Vagy gondolhatunk külön a wellnes részlegre is konferenciaturizmus tekintetében. Egy nagyobb rendezvény résztvevőit hogyan tudná itt megfelelően vendégül látni az intézmény?

( Ha átgondolom egy konferenciára nem biztos, hogy fürdőruhával a kofferben utazom. ) Mi lenne az a dolog, amivel pl. ezeket az embereket "meg tudnák fogni" ? Előre tudomást szerezve ilyen rendezvényekről pl.invitáló kiadványokkal keresnék meg a résztvevőket?

Mit jelent számokban kifejezve az, hogy teltházzal üzemel a fürdő?

2007. 11. 07. 20:22

A környékben megvalósuló minden turisztikai fejlesztésnek örülünk (Párkány, Visegrád), hiszen az nem csak az adott település, hanem Esztergom turizmusára is jelentős hatást gyakorol. Jelenlegi állapotában a Vadas fürdő nem jelent konkurenciát, hiszen teljesen más jellegű szolgáltatásokat nyújt. A konferencia turizmushoz megfelelő színvonalú és nagyságú szálloda szükséges (a jelenlegi engedélyezési szakaszban lévő beruházásokról a legutóbbi Hídlapban olvashatnak).

A medencék egyidejű befogadóképessége 700 fő. (+ wellness 90 fő) Így a fő korlátot ez jelenti, s nem a pihenőterület nagysága, valamint az öltözőszekrények száma.

2007. 11. 07. 16:14

A hosszu hétvégén volt szerencsém találkozni egy Bp-i családdal, akik tulajdonképpen a fürdőt jöttek volna kipróbálni.

Nem jutottak be, mert teltház volt. Ez tényleg igaz lett volna?

Ha igaz, akkor vajon mit fognak tenni, ha megépül a több száz fős szálloda, és mondjuk a vendégek nagy része bebocsátást szeretne nyerni a fürdőbe? Biztos, hogy ez a külső méreteit nézve óriási, de a belső "vizes teret" nézve igencsak kicsi fürdő alkalmas lesz arra, hogy a tervezett feladatát betöltse? Ez esetben még "külső" vendég nem is érkezett.

2007. 11. 07. 20:16

Egy-egy hosszú hétvége alkalmával, éppen a Bp-hez való közelségünk miatt órisái a fürdő látogatottsága, aminek nagyon örülünk. Ez viszont néhány esetben azt okozza, hogy 12 és 2 óra közötti időszakban nem tudunk vendéget beengedni, hiszen a fürdő kapacitása véges. MInd a vízfelület mind a pihenőterület tekintetében. Azt gondoljuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy a profit érdekében engedjünk az elvárt színvonalból, és esetleges túlzsúfoltsággal rontsuk vendégeink pihenését. A szálloda megépítés a hétköznapi kihasználtságon fog jelentősen javítani.

2007. 11. 07. 16:06

Kedves Balogh Zoltán!

Valami nagyobbacska utbaigazitó táblát szivesen látnák többet is a városban. " Aqua Sziget Élményfürdő" arra. Esetleg több helyen kisebb jeleket is, mondjuk egy -egy kék szalagot, vizhullámot imitáló vonalakkal. Mint az erdőben a turistajelzés.

A jelzés azért jutott eszembe, mert nyáron több a vasut felől jövő turista is kérdezősködött, hogy hogyan juthatna el a fürdőhöz.

Tavaly nyáron voltam csak a fürdő vendége, akkor csuszkálós kövezeten kivül az öltözőkben való eligazodással, és a benti medencéknél terjengő ételszaggal volt problémám. Nem tudom ezen változtattak-e már? Az öltözőszekrényekre ragasztva, vagy festve esetleg lehetne jelölni, hogy merre van ki, ill. be. Az ételszag tudom a főzés velejárója, de a jellegzetes "fürdőszag" -viz, ill.fertőtlenitő együttesen- keveredve a sültkrumpli szagával nem vette jól ki magát.

Ha ez utóbbiak már nem állnak fenn, akkor köszönet a problémamegoldónak.

További munkájukhoz sok sikert kivánok

2007. 11. 07. 20:13

A város összes bevezető útján, illetve a legfontosabb csomópontokon a Kreszben meghatározott tájékoztató táblák kerültek elhelyezésre október közepén, számszerint 9 darab.

Az öltözőben való eligazodást tájékoztató nyilakkal megoldottuk, a medencetérben rövid időn belül térkép segíti a tájékozódást. A kövezet csúszásmentesítésére a megoldás már megszületett, jelenleg beszerzés alatt áll a műanyag rács.

Korábban valóban volt ilyen panaszunk, de a szellőzőrendszer hatékonyságának javításával, jelentősen javult helyzet. Ilyen problémát már jóideje nem jeleztek a vendégek.

2007. 11. 07. 16:03

Miből akarják kompenzálni a veszteséget? Gáborné Eta

2007. 11. 07. 20:07

Konkrét kérdésre tudunk csak konkrétan válaszolni. Milyen veszteségre gondol pontosan?

Törölt felhasználó #43

2007. 11. 07. 15:23

A parkoló füves területeinek állapota, hogy is mondjam: érdekes.

A virágládákban inkább gaz akad mint virág. Miért ilyen?

Csak egy példa rá: szeretgom.hu/static

Törölt felhasználó #43

2007. 11. 07. 20:07

Jogos a kritika. Sajnos az egy fős "kertészbrigádnak" túl nagy a terület.

2007. 11. 07. 12:41

A szauna világban nincs hidegvizes medence, ami feltétlenül szükséges lenne a normális szaunázáshoz. Tervezik-e ennek építését? Az élményzuhanyok gyakorlatilag használhatatlanok. Egyszerűsíteni kellene. Elég lenne egy jól elérhető gomb és ömlő hidegvíz. Sok szaunában, fürdőben ilyet használnak.

2007. 11. 07. 20:05

Már tervezzük a merülőmedence megépítését. A költségvonzata meghaladja az 1 millió forintot. Bízunk benne, hogy mielőbb sikerül ezt megoldani. Emellett jégkása készítő gépet is tervezünk beüzemelni ezen a részlegen. A zuhanyok javítása részben megtörtént. Az eredeti beruházás során nem felhasználóbarát kezelőszervek kerültek beszerelésre, melyeket cseréltünk/cserélünk folyamatosan. Ez könnyebben kezelhető, és üzembiztosabb.

2007. 11. 05. 22:10

miért nem lehet éves városi parkolómatricával parkolni a fürdő parkolójában? Hmm?

2007. 11. 07. 19:54

miért nem lehet éves városi parkolómatricával parkolni a fürdő parkolójában? Hmm?

Ez egy városi képviselő testületi határozat szabályozza, nem a mi döntésünk.