Új tulajdonosa van a Hotel Esztergomnak
2006. dec. 13.

<p>A Danubius Hotels még tavaly ősszel döntött arról, hogy a tulajdonában álló alacsonyabb kategóriájú szállodaépületeket, köztük a Hotel Esztergomot is értékesíti. A vevőre több mint egy évig kellett várni, az új tulajdonos a szálloda bővítését és teljes körű felújítását tervezi.</p>

A Danubius Hotels Rt. még tavaly döntött arról, hogy a két- és háromcsillagos szállodaként működő ingatlanaitól megválik. A 38 szobás, étteremmel és tetőterasszal rendelkező, felújításra szoruló esztergomi ingatlan nettó eladási árát 350 millió forintban határozták meg. Bogsch Zsigmond, a Danubius fejlesztési vezérigazgató-helyettese lapunkat arról tájékoztatta, hogy miután Esztergom Város Önkormányzata lemondott az elővásárlási jogáról, megkötötték a szerződést egy magyar tulajdonban álló vállalattal, akik a vételár utolsó részletének kifizetése után január másodikán vehetik birtokba az ingatlant.

Ember István, a szálloda igazgatója a Hídlapnak elmondta: mivel az új tulajdonos saját maga kívánja irányítani a vállalkozást, így elbúcsúzik a szállodától, és a jövőben a Prímás Pince irányításával foglalkozik majd. Lapunk megkereste az épületet megvásárló Gran Invest Kft. képviselőit is, hogy a hotel jövőjéről érdeklődjünk. Kisdériné Domján Edittől, a cég egyik vezetőjétől megtudtuk, hogy a szálloda jövő év eleji átvételét a legkisebb akadályok nélkül kívánják lebonyolítani: megvásárolták az üzemeltető Hotel Esztergom Kft.-t és átvették a maradni szándékozó alkalmazottakat is.

Az új tulajdonos az elkövetkező egy–másfél évben egy szintet ráépít az épületre, a homlokzatot a környezethez illeszkedően alakítja át, parkosítja a négyezer négyzetméteres telket, és belülről is teljesen felújítja a szállodát, így az négycsillagos kategóriájúvá válik. A vezetőség szoros együttműködést szeretne kialakítani a közelben lévő élményfürdővel, mely mindkét létesítmény előnyére válhat. „A munkálatokat, amelyekkel a zavartalan működés érdekében szintenként haladnánk, már tavasszal szeretnénk elkezdeni, de sok minden múlik az engedélyek beszerzésén.” – hangsúlyozta Kisdériné Domján Edit.

Forrás: Gábor Éva (Hídlap)

(forrás)