Nemzetközi energiahatékonysági találkozó
Környezetünk
2006. dec. 1.

<p>Energiahatékonysági tanácsadó irodák munkatársai találkoztak Esztergomban 2006. november 30-án az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervezésében. A nemzetközi találkozón horvát, ukrán és macadón civil szervezetek munkatársai mellett a találkozón részt vett az Energia Klub is.</p>

A tapasztalatcserén az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület munkatársai bemutatták szervezetük tevékenységét, majd részletesen ismertették energiahatékonysági tanácsadó irodájuk szolgáltatásait, melyek a következők:

  • ingyenes energiahatékonysági tanácsadás
  • nyílászáró szigetelési program
  • napkollektor építési tevékenység
  • iskolai tanórák és felnőtt előadások tartása energiatakarékosság, energiahatékonyság témákban

Háttérinformáció:

1. A találkozó az AGREE.NET hálózat együttműködésében valósult meg. A hálózat célja a Közép-Kelet Európai térségben akciókat, együttműködéseket szervezni az energiahatékonyság és a megújuló energiák használatának elterjesztéséért.

2. Tudja Ön, ha 1 Co –kal csökkenti háza belső hőmérsékletét, 6%-kal kevesebb energiát kell felhasználni a fűtéshez? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben nyújt segítséget 2004 októbere óta az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület energiahatékonysági tanácsadó irodája.

Zöld Energia Hálózat Kevesebb is lehet ELÉG! programja

Az energiahatékonysági programot az Energia Klub indította az Európai Unió Phare Access 2002 Macro projekt pályázati támogatásával.

Az országos Zöld Energia Hálózat célja, hogy csökkentse a lakosság körében sajnos ma is meglévő információhiányt, és felhívja az emberek figyelmét a hatékony energia-felhasználásra. Fontosnak tartjuk a társadalom minél szélesebb körének bemutatni: már kis odafigyeléssel is költségmegtakarítást érhetnek el.

Tanácsadó irodánk elsőként a háztartásokban megvalósítható energiatakarékossági módszerekkel, pályázati lehetőségekkel, és a megújuló energiaforrásokkal ismerteti meg a hozzá fordulókat. Régóta foglalkozunk lakossági tanácsadással, s jelentős szerepet vállalunk abban, hogy minél több emberben tudatosítsuk az energiafelhasználás környezeti hatásait, az energetika fogyasztóvédelmi problémáit.

Kapcsolódunk a Helyi Energiabrigád programhoz is. Ennek keretében a lakosságnak kedvezményesen nyílik lehetősége a nyílászárók utólagos szigetelésére, csökkentve a háztartások hőveszteségét.

A program keretében - 2005 nyarán - sor került a Csolnoki Általános Iskola szigetelésére is.

További információk: Ledzényi András

Esztergomi Környezetkultúra Egyesület Környezeti Tanácsadó Iroda

2500 Esztergom, Bajcsy Zs. u. 4. Nyitva: H-P: 10-16 óra 33/400-150 ekoku kukac zpok.hu

(forrás)