Ötvennyolcas - Szeretgom.hu
Eredeti méret

Őket követi

Őt követik

Ötvennyolcas

Regisztrált:
2007. 05. 13. 10:58
Utolsó belépés:
2022. 03. 26. 16:04

2016. 07. 22. 22:17

Ezek a zebrák is olyanok, mintha nem is lennének:

 

 

 

2016. 07. 19. 21:38

Szóba került itt, hogy le kéne bontani a Bástyát. Na de ha csak az emeletét vettük meg, akkor csak azt tudnán lebontani. Az így megmaradó torzó mennyivel lenne szebb?

De ha el is lehetne dőzerolni az egész épületet, mi lenne a Hévízes ház Bástyára néző utcaszinti homlokzatával? Az sem lenne valami szép látvány, arról nem is beszélve, hogy a Bástya-sétány egy részét meg kellene hagyni, hiszen a könyvesbolt és a Hévíz napi használatban lévő része csak onnan közelíthető meg.

2016. 07. 19. 21:28

"A térkép messze nem hibátlan (..)"

Bizony, nem az. Csak első blikkre: a térképeken mindig felül van az észak, és szerencsétlen Pór Antalnak megint nem sikerült eltalálni a nevét.

 

 

2016. 06. 14. 19:19

Pont egyik nap néztem: a Bazilika elé ültetett virágágyások mellett egy-egy fűnyírónyomnyi területen levágták a füvet, a többi területen kb. 30 cm-es már a fű. Ennek van értelme? Vagy ezentúl már csak gány-munka lesz mindig?

Igen, volt értelme. Ma lenyírták a Bazilika-feljáró mindkét oldalát fűnyíró traktorral. Pár nappal ezelőtt a virágágyások két oldalát azért nyírták le tologatós fűnyíróval, mert a traktorral nem lehet olyan közel menni hozzájuk, mint a tologatóssal vagy a motoros fűkaszával. Az már persze csak szervezés kérdése lett volna, hogy egy napra ütemezzék mindkét munkát...

2016. 04. 03. 22:52

És meg kell jegyeznem, hogy ha öt napos munkahetet veszünk alapul, akkor a 32 órából általában húsz sem telik tanítással. (Kizártnak tartom, hogy napi négy órát tanítással töltetének a szaktanárok.)

"Kötött munkaidő: Ez a kötelező munkaidő 80%-a, vagyis heti 32 óra."

"Neveléssel-oktatással lekötött munkaidő: Ez a teljes munkaidő (heti 40 óra) 55-65%-a, ami heti 22-26 órát jelent. Ugyanakkor ez teszi ki a kötött munkaidő jelentős részét is. Ebben az időkeretben rendelhető el a pedagógus számára tanórai és egyéb foglalkozások megtartása. Az „egyéb foglalkozás” szintén a köznevelési törvény által bevezetett új kifejezés, melynek jelentését a 4.§ 4. pontja adja meg: „a tanórákon kívüli egyéni vagy csoportos, pedagógiai tartalmú foglalkoz{s, amely a tanulók fejlődését szolgálja.” Vagyis ide tartozik minden olyan tevékenység, ami a tantárgyfelosztásban megjeleníthető foglalkoz{s, így például a szakkör, sportkör, énekkar, korrepetálás, napközis foglalkozás, tanulószoba< stb. A nevelésseloktatással lekötött munkaidő fogalma tehát – bár azzal nem teljesen azonos – a jelenlegi szabályozásban megszokott kötelező óra fogalmának szerepét veszi át."

"A kötött munkaidő fennmaradó része: Ez ugyan nem külön fogalom, de fontos kérdés, hogy milyen feladatokkal tölthető ki a kötött munkaidő foglalkozásokkal ki nem töltött heti 8-10 órája. A törvény 62.§ (6) bekezdése a következőt írja erről: „A kötött munkaidő fennmaradó részében a pedagógus a nevelés-oktatást előkészítő, nevelés-oktatással összefüggő egyéb feladatokat, tanulói felügyeletet, továbbá eseti helyettesítést lát el.” Ide tartozik teh{t minden olyan egyéb feladat, amely – az eseti helyettesítés kivételével – nem valamilyen foglalkozás megtartását jelenti, így például felkészülés a foglalkozásokra, tanítási órákra; a gyermekek, tanulók teljesítményének értékelése; ügyviteli tevékenység; sportélet és szabadidő szervezése; a gyermekek, tanulók felügyeletének ellátása; a diákmozgalom segítése, gyermek- és ifjúságvédelemmel összefüggő feladatok; intézményi dokumentumok készítése stb."

Ás akkor még nem beszéltünk az otthon, szabadidőben történő dolgozatjavításokról, feladatlapkészítésről és számtalan más iskolai munkáról...

Szerintem a pedagógusok boldogak lennének, ha csak heti negyven órát dolgoznának.