Kerti - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Kerti

Regisztrált:
2008. 05. 02. 20:20
Utolsó belépés:
2010. 11. 02. 20:28

2008. 05. 03. 7:57

Az egész kinevezési ügy egy folyamat részeként tekinthető.

Tudható, hogy a városban egy gimnázium lesz egy év múlva. A 2009. májusában való "önként" lemondás azért szükséges, mivel ekkor nem kell az igazgatónak a megbízás maradék 4 évére pénzt kifizetni. A két gimnázium (Dobó+Szent István) összevonása így már simán megoldható. (Lásd Közgazdasági + Kereskedelmi összevonását.)

A folyamat másik eleme a Bottyán+Szakmunkásképző+Kereskedelmi összevonása lesz. Nem véletlen ez sem, hiszen a szakképzés területén az Unios pénzekre csak akkor lehet eredményesen pályázni, ha legalább 1500 tanulója van az intézménynek (Ez sajnos Unios feltétel.). Ma már ez a tanulólétszám csak akkor érhető el, ha a három szakképző intézményt összevonják. Ekkora létszámmal már un. területi szakképzési központ hozható létre a városban. (A szakképző intézmények megmaradnak jelenlegi helyükön, csak éppen egy igazgatás alá kerülnek.)

Mindebből következik, hogy városi fenntartásban csak két középfokú iskola (1 gimnázium + 1 szakképző iskola) marad néhány éven belül. Sajnos ma ez történik az ország szinte valamennyi iskolafenntartó önkormányzatánál függetlenül attól, hogy milyen pártösszetételű a település. Szakmaiság??? Ugyan már! Pénz, pénz, pénz. Ma erről szól minden és ez nem fog változni belátható időn belül.

Csak miért nem mondjuk ki a dolgokat? Miért kell emebereket olyan helyzetekbe kényszeríteni (bármelyik oldalon), melyek egyik félnek sem jó, sőt gyakran megalázó.