Pipacs - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Pipacs

Regisztrált:
2008. 04. 11. 14:50
Utolsó belépés:
2019. 06. 22. 3:09

2009. 11. 16. 14:32

Mi a helyzet a veszélyes hulladékkal? Néhány éve kérdeztem az Eszköz Kft-ben, hol és milyen módon tudom elhelyezni, de még elvi tájékoztatást sem tudtak adni.

Tudom hogy Dorogon minden évben van ilyen gyűjtés, és olvastam a Hídlapban, hogy az utolsó alkalommal rekord mennyiségű hulladékot vittek ki.

Erre nincs valami rendelet, hogy gondoskodni kell a városnak a veszélyes hulladék begyűjtéséről is?

2009. 10. 28. 13:33

Ildi néni nyilatkozatában ma csupán az a feltűnő, hogy azokat a negatív "hívószavakat" is tartalmazza. Ha kivesszük belőle, bármelyik mai pedagógustól szívesen hallanám. Szerintem is nagyon jó pedagógus volt, lelkes, és nem csupán papolt ebben a cikkben a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltésének fontosságáról, hanem sokat tett is érte. Amióta az én gyerekeim iskolába járnak, sajnos nem találkoztam hasonló tanárral, aki a saját szabadidejét is feláldozza a gyerekek érdekében, természetesen tudom, hogy az az ő sikere is volt ha a tanítványa eredményesen szerepelt, de ez ma is motiválhatná a tanárokat.

Vessetek meg, de én bizony az úttörőket is visszasírom, és sajnáltam a gyerekeimet, akiknek a rendszerváltás után szinte semmilyen közösség nem maradt. Én úgy érzem hogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntötték annak idején, ráadásul szépen lába is kélt annak a vagyonnak.

Az hogy Tamás milyen ember lett, nem csak az ő felelőssége, biztos vagyok abban hogy nem ezt a viselkedést és probléma-megoldást látta otthon, azt, hogy volt-e náluk kommunistázás vagy sem, ki tudja. Mindenesetre polgármesterünkről nehezen bírom elképzelni, hogy bárkire is hallgatna abban az esetben, ha nem ért egyet vele.

2009. 10. 28. 8:21

Ildi nénit szerettem, tiszteltem annak idején, a szakmai munkájáért, és azért tisztelem is a mai napig.

Ami visszatetsző, nála is és még sok mai jobboldalinál az az elképesztő gyorsaság, ahogy a világnézetét képes volt megváltoztatni.

A 70-es 80-as években emlékeim szerint már senki sem akadályozta a szabad vallásgyakorlást, nem egyedül jártam hittanra, voltam elsőáldozó, bár vallásos ennek hatására sem lettem. Az én szüleim úgy gondolták, hogy ők ugyan nem hívők, de vallásos nevelést kaptak, és hozzátartozik az alapvető kultúráltsághoz a biblia és a vallás ismerete is, és ha érdekel, szeretnék, akkor járjak. Nem is erőltették, saját döntésem volt, az is amikor elsőáldozás után nem folytattam. Akkoriban viszont emlékeim szerint nagyon kevesen jártak templomba, nem úgy manapság, amikor a szentmisék idején autó-autó hátán parkol a templom környékén.

Nekem Ildi néni tanította a történelmet, és még véletlenül sem volt felfedezhető óráin a kétkedés, a kritika a rendszerrel szemben, legfeljebb - mint ma is - néhány az oktatást érintő politikai döntéssel kapcsolatban.

Úgy tűnik néha, mintha csupán ennyi lenne a különbség az elmúlt rendszer és a jelenlegi politika között, hogy ott nem mertek állástfoglalni, most pedig lehet kiabálni. Bár ha Esztergomot tekintjük, itt bekövesedtek a régi módszerek, nálunk még mindíg- már megint nem lehet ellenvéleménnyel élni, jelezni, sem kultúráltan, sem hangosabban.  Lehet hogy eljön majd az az idő, amikor a kritika újra büntetendő lesz?

Mint ahogy az István vezetői, aztán az egész iskola, velük szinte a város is, már meg is kapták büntetésüket, csak azért, mert Tamás nem tudta időben azt mondani, hogy elnézést, hirtelen döntést hoztam, felülbíráltam, jobban megvizsgáltam a körülményeket, és leülünk megbeszélni az Igazgató úrral, a szülők küldöttségével, a diákok képviselőivel és az oktatási bizottsággal, hogyan tudnánk jobban együttműködni a továbbiakban. Szerintem ezzel nagyobb tiszteletet vívott volna ki.

2009. 09. 12. 9:23

Nektek nem furcsa hogy egyre több fideszes- polgármester botrány van?

Persze gondolom az lesz a vége, hogy ez is az mszp ármánykodása, de nem lehetséges, hogy ha kormányon lesznek nem lenne már kényelmes nagy arányban győzni az önkormányzati választásokon is, mert megdőlne az az érv, hogy a kormány veszi el az önkormányzatoktól a pénzt és így lehetetleníti el a településeket? Lehet hogy csak szerepcsere lesz? Azontúl azt fogjuk hallani, hogy a kormány mindent megad, de a helyiek nem tudnak élni a lehetőséggel és rosszul gazdálkodnak ?

2009. 04. 18. 10:38

Én örülök ennek a hírnek, nem illett már oda a Misi, legalábbis többet feltételeztem róla régen is, minthogy bólogató János legyen. Szeretném ha tényleg tenne a városért, mert neki már van lehetősége, nem a mindennapi kenyeréért kell hajtania, visszacsorgathat a közösségbe az energiájából, fordíthatja jó célokra a kapcsolatait, tapasztalatait, befolyását. Ráadásul ezek szerint már nem köti a pártfegyelem sem.