Pipacs - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Pipacs

Regisztrált:
2008. 04. 11. 14:50
Utolsó belépés:
2019. 06. 22. 3:09

2010. 07. 17. 17:52

Szerintem nem olyan borzasztó az ötlet, de a kivitelezésben, szervezésben én is tartok attól, hogy megint balul üt ki a dolog. Azt gondolom hiányzik a sport a városból, pontosabban elszigetelten űzik emberek, családok, de bármennyit papolnak róla, az a gyerek, akinél otthon nincs a mozgásra példa, tényleg nem tud sportolni. Ami létezik, versenyszerűen működik. Minden elismerésem az esztergomi úszóké, öttusázóké, hogy ezzel a mi kis strandunkkal a háttérben ilyen eredményeket tudnak elérni, az evezősöké, és tényleg mindenkié, aki ezzel komolyan foglalkozik, de nem minden gyerek vágyik erre, vagy alkalmas erre. Viszont azoknak is szükségük lehetne a közös mozgásra, élményekre. Gondoljatok bele, a mi időnkben a gyerekek a nyarat a strandon tölthették, nem okozott anyagilag gondot egy átlagos családnak, hogy a gyerek akár minden nap kimenjen a strandra. Ott mindíg találkozhattunk egymással, soha nem unatkoztunk, volt kivel játszani, ugrálni, labdázni, nem a szülők szórakoztattak minket :). Amikor nem strandon voltunk, vagy év közben, össze tudtunk jönni egy játszótéren, ahol szintén mindíg megjelentek a barátok, hol nagyobb csapatban, hol kevesebben, de nem kellett hozzá telefon vagy internet hogy megbeszéljük, biztosak lehettünk benne, hogy összegyűlünk néhányan, és játszottunk tűzharcot, fociztunk, fogóztunk. Most nem nagyon lehet látni 14 év alatti gyerekeket így összegyűlni, szülők nélkül, önállóan játszani, rendszeresen.

Tudomásom szerint az iskolákban is csak versenyszerű sport van az órákon kívül, szóval ha el is kezd járni valaki kézilabdázni, kosarazni, csak akkor marad, ha jó a csapatban, biztosan nem rakják ki - remélem - de ha nem elég ügyes, rövidesen abbahagyja.

 

2010. 04. 16. 22:30

Előre leszögezném, nem vagyok és nem is voltam Meggyes hívő. 89-ben amikor láttam Viktort, magával ragadó volt, valóban, és akár még a csatlakozáshoz is kedvet éreztem volna, de szerencsére nem kapkodtam el, és igen hamar világossá vált számomra - ez persze szubjektív - hogy valami nem egyenes.

Az hogy Esztergomban kik csatlakoztak nem volt teljesen meggyőző  számomra, aztán a Fidesz kormányzata végképp meggyőzött. Nem szeretném, ha olyan társaságok irányítanák az országot, ahol élek, akik csupán a forradalmakban vannak otthon, csak az alá-fölé rendeltségi viszonyokat és a harcokat tudják megélni, de nem képesek arra, hogy akár a saját maguk által előírt szabályokat tiszteletben tartsák és aszerint járjanak el a mindennapokban. Azt szeretném, ha mindenki a vallásának, lelkiismeretének, becsületének megfelelően élne, járna el maga is, és nem csupán a másikon tartaná a szemét.Tudom, ez naivitás, de sajnos nem a megfelelő naivitás, nem járja át az a lila köd, ami felmenti a "nyájamhoz" tartozókat. Úgyis falazni fognak Tamásnak, és úgyis ő marad a polgi, mert a fideszeseknél személyi kultusz van sajnos, nem tudnak elrugaszkodni attól, hogy oké, jót akarnak - mint tegyük fel mindenki - de van aki nem tud megfelelni a mércének. Ez a legjobb családokban is előfordul, nem vagyunk tökéletesek, de könyörgöm, legalább ne azokat toljuk előre, mert hiteltelenné válik az egész, még ha a legjobb szándék vezet is.Engem ezek az eltusolások, magyarázkodások sajnos egyáltalán nem győznek meg.  Viszont nem  érdekelne hogy mit tett Tamás 12 éve. Nem gondolom hogy EZÉRT kéne lemondania.

Gusztustalan és demagóg ez az egész.

2010. 01. 23. 0:13

Bizony, benne vagyunk a csúnya, rémisztő kampányban. Sajnos úgy tűnik minden a számítások szerint alakul. Viktor kitűnő SZAKMAI tanácsadókkal rendelkezik, és meg is tanulta amit kellett. Nem értem a többi oldalon miért van még mindíg ennyi idealista, és miért nem tanulmányozzák a szakirodalmat, ami nagyszerűen adaptálható az üzleti életen kívül is, hiszen komoly tudósok pszichológiai kutatásain alapul. Néha az az érzésem, hogy a fideszen kívül továbbra is él az előző rendszer beidegződése, miszerint az eladás-technika feltétlenül a gonosz kapitalisták mákonya, és a jó anélkül is győzni fog. Időközben Viktor és Tamás számítása is remekül beválik, hiába szállnak szembe a legkisebb királyfik egy szál pendelyben.Eddig úgy tűnik a sárkány áll nyerésre. Ne értsetek félre, de láthatjátok, hogy minden egyéb erő szétforgácsolódik, ők pedig egy tömbként állják a sarat. Szó szerint. Ezt pedig mi is megtanultuk (összefogásban az erő), csak a rendszerváltásnál mindenki fejére olvasták, összefűzték a kommunista jelzővel - miközben éppen erre építették az új birodalmat. Ellenzéki képviselő urak, ha komolyan a városért aggódnak, és az itteni közösségért, össze kellene fogni valóban. Bízom benne, hogy megértik, most nem engedhetik meg maguknak ezeket az apró hibákat, innen messziről én csak azt látom, hogy felelősségük már régen nincs a testületben, hiszen a többség amúgy is mindent megszavaz, így majdnem olyan kényelmes, mint eddig a parlamentben volt a fidesznek. Vagy ez is naivitás? Ezt kérni, hogy mutassák meg, különbek a jelenlegieknél? Valóban nem tudtak közös nyilatkozatot kiadni?

2009. 11. 17. 11:59

Köszönöm, de kimondottan az érdekelne, hogy az önkormányzat, mint a város üzemeltetője megoldja-e ezt a problémát, mert szerintem meg kell, ez is hozzátartozik az itt élők ellátásához. Azt gondolom, az nagyon kevés, ha kikötik, azt nem szállítják el. Már a vízcsapból is ez folyik, legyünk környezet-tudatos fogyasztók, egyet is értek, de ezt például nem lehet egyénenként megoldani, láttuk régebben, az hova vezet (illegális szemétlerakók).

Viszont ha nem köztudomású az, hogyan kell eljárnunk, elég nehéz. Nem hiszem hogy megkönnyíti a helyzetet ha ezer honlap van ezzel kapcsolatban, nem várható el az sem, hogy mindenki keresse meg önállóan, tudjuk milyen kényelmesek az emberek, és valószínűleg mindenkinek van ezer más gondja.

Na jó, az már valami volt, hogy megjelent a Hídlapban is, Dorogon rendeztek gyűjtést.

Talán csak azt hiányolom, hogy a sok politika, városimázs, nagy-beruházások és személyeskedő viaskodások mellett a mindennapi (kis) praktikus dolgokkal is foglalkoznánk, hiszen itt élünk mindannyian, ezek sokat számítanak a komfortérzetünk szempontjából.

2009. 11. 17. 9:19

Nem tudom jól értelmezem-e:

- az önkormányzat határozza meg a szolgáltatás tartalmát, díját, és tulajdonképpen mindent ezzel kapcsolatban

- a többinél azt látom hogy -hat, -het, tehát rá van bízva

- azt nem találtam, hogy tájékoztatnia kell-e a polgárokat arról, mit tegyenek a rendeletben pontosan nem szereplő hulladék-féleségekkel

- nem látom elkülönítve a veszélyes hulladékot, akkor az belefér mondjuk a szilárd hulladék meghatározásba?


köszönöm a választ :)