HB 47 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

HB 47

Regisztrált:
2008. 04. 08. 15:04
Utolsó belépés:
2008. 10. 13. 17:16

2008. 05. 26. 14:04

Kérem gondolkozzunk el! Én ismertem a könyvtár épületét. Elavult, és kicsi volt. Évente elöntötte az árvíz, ha jött. Nem hinném, hogy tovább kellett volna ott működnie. Valóban jó helyre költözne a volt Bencés Gimnáziumba.(Szeretném megélni még.)

A helyszínen lévő oktató egység úgyszintén értékelhetetlen állapotú volt. Oktatásra, és környezeti kinézetre egyaránt. Voltak ott házak is korábban, ahol az Élményfürdő volt. Ez a múlt, és most a jelen van. Tovább kell lépni minden fejlődéshez. Mindíg van mindennek több oldala.

A város kicsi területű sok az autó, már nekünk helyieknek is, meg a vendégeknek is. Parkolni kell és erre ez az egyetlen megoldás, hogy valami alá építik az építéssel egyidejűleg. Későbben nem lehet! A meglévő épületek alá nem lehet parkolót építeni. Valószínűleg a Fürdő szálló alá sem. Mert ott a Mala folyosó van. (én tudom mi az) Az is megoldás persze, ha nem engedik be parkolni az autókat a városba, hanem valahol kívűl lesz parkoló. Ez is rengeteg problémát okozna. Vannak városok így is, úgy is a világban.

Szerintem nem vádaskodni kellene, hanem segíteni. Bizonyára jobb lenne mindenkinek. Az ilyen összehasonlító cikkek, csak borzolják a kedélyeket, nem megnyugtatnak! Ezt nem szeretem.

üdvözlettel egy esztergomi őslakos

2008. 05. 22. 20:42

Pici gyerek voltam, amikor Nagyszüleimmel ebben az épületben laktam. Fényképem is van ezt bizonyítandó. Akkor nekem szép volt, és nagy. Előtte cserebogarakat szedtünk. a parkban, talán 50 éve.... Később a férjem járt ide iskolába, ő szerette az épületet....ennek már vagy 40 éve is van. Valamikor pirosra festették az ajtóket, aztán rácsok kerültek mindenhova....és ez lett a vége? De árulja el valaki, hogy lehetett ezt a régi, jobb sorsra érdemes épületet ennyire a föld alá süllyeszteni? Régi, de rom és elkeserítő, fájó képek nekem. Tényleg csak a bontásra érett meg?Nem lehetne valamit tenni vele?

2008. 04. 16. 19:48

Kérdezem én, hogy a Városban létezik-e olyan, az ország más részein már működő a karra, vagy nyakba akasztható segélyhívó? Mert bizonyos betegségekben, és életkor felett erre nagyon szükség van olyan embereknél, akik magányosak! Kinek kellene eziránt hivatalosan intézkednie? Nagyon jó lenne!

2008. 04. 16. 19:37

Nagy örömömre újabb "kiválósággal " büszkélkedik a Város! Mármint a hulladék elszállítás problémjával! Nagy dolog ez, hiszen már ismételten beszélhetnek rólunk, lassan, mint egy bulvár lapban a hírességekről!

Így tehát, aki befizette volna az eddigieket, annak visszatérítik? Vagy keletkezik ismét egy hercehurca, amikor bizonyítanom kell, mennyit szemeteltem? De elmondok valamit okulásul: a Bánomi lakótelepen vannak bérelt konténerek, nem kis összegért havonta. 1100 literesek. Amit az arra jogosultak lezártak, lánccal, lakattal. Vannak, melyeket senki sem zárt le. Jönnek az autóval rendelkezők, és büszkén pakolják hatalmas zsákjaikat a nyitottakba. Kiderül, hogy kerti hulladék. Nos, akkor mi van? Az edényt üríteni kell, mert megtelt, ám nem avval, amire való.

Ezt a "fuvart" meg kell fizetni, mert térfogata szerint valóban van, ellenben nem azoktól, akik bérlik az edényt! És akik meg zárják, és nem telik meg bármi okból, azt meg nem viszik el! Jómagam többször jártam így, hogy kinyitottam, kértem , de nem vitték! Azt mondták, hogy nincs televe! De, ha ennyi képződött egy hét alatt? És akkor csak két hetente viszik el, és akkor mikor és mennyit fizetünk?

Érti ezt valaki? Tőlünk nyugatabbra ezt hogy oldják meg, anélkül,hogy országos híre lenne?

2008. 04. 08. 19:04

Nem tudom kire tartozik, de szeretném, ha a honlapon lenne egy "moderator" aki a megjelenés előtt, vagy után, a nem ide illő, a várost és önmagukat megszégyenítő írásokat törölhetné. Talán ez elvenné a degradálását a nyilatkozatainknak! Sajnálom, hogy minden kontroll nélkül kikerülhetnek ezek a nem díszünkre váló írások. Magamat is beleértve természetesen. No, ja nekem tán még van önkritikám? Tartsunk már egy kis önvizsgálatot emberek!