Misznéder János - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Misznéder János

Regisztrált:
2008. 04. 06. 13:43
Utolsó belépés:
2010. 02. 04. 7:13

2009. 12. 12. 5:55

Mi ketten érdekes és egybevágó történeteket mesélhetnénk erről az ingatlanról, hogy a pm. és az általa vezényelt p12 hogyan próbálja ellehetetleníteni minden eszközzel a normális életet. Bár jó néhány éve ez a fogalom nem létezik számomra Esztergomban...

2009. 12. 11. 6:08

Kedves János !

A Szeretgom portál fenntartási és működési költségeihez  való hozzájárulást akár havidíj formájában is jó ötletnek tartom, de önkéntes alapon, hogy ez a nagyszámú - a demokráciát támogató! - olvasói tábor megmaradjon.

A támogatók között elsőként számíthatsz rám.

Üdvözlettel: M.J.

2009. 02. 03. 12:56

Mint a mellékelt állásfoglalás is bizonyítja, jelenleg semmi szükség nincs a szolgalmi jog bejegyzésére.

A telek előtti ásómunka sem vezetett a városháza által kívánt eredményre.

Egyetlen kérdésem maradt csak, a rosszindulatú kisded játékok helyett mikor kapjuk meg végre a régen kért tulajdonosi hozzájárulást?

2009. 02. 01. 17:51

Úgy látom, hogy sok komoly hozzáértő szakember is olvassa ezeket az oldalakat. Kiváncsi lennék, hogy a múlt héten történteket mivel magyarázzák, mert a Bánomi út 5. sz. alatti ingatlanok előtt történt felásások nagyon gyorsan, mondhatni pánikszerűen történtek, illegális bekötések keresésére hivatkozva.

Igaz ezt a munkák megkezdése előtt az ÉDRV Zrt. Esztergomi Üzemének vezetője dokumentumokkal cáfolta, de ez mit sem számított.

Találtak a fő út alatt egy hibás gázkeresztezést,amely független a lakóparktól , ugyanis a lakópark gázellátása a Királyszíve utca felől lett kiépítve. A szóban forgó szabálytalan keresztezést a Gázművek munkatársai korrigálták.

A gödrök azonban azóta is ott vannak és lassan egy hete akadályozzák a területre való bejutást. Ugyanis a telekhatártól 10 cm-re is ástak egy 30 cm széles és 1 méter mély gödröt teljes telekszélességben bejáratok nélkül.

Ez mi, ha nem birtokháborítás ?

Saját területünkre nem juthatunk be ?

A képeken is jól látható, hogy ennek a területnek ez az egy bejárata van. Bejutni azóta nem lehet.

Az a szomorú, hogy az ellehetetlenítés formáit keresik és alkalmazzák egyesek és nem a megoldásra törekednek.

Szerintem teljesen mindegy ,hogy 50 lakó kéri a vizet ,vagy egy, a tulajdonosi hozzájárulást meg kell adni az előző levelemben említettek miatt.

A tulajdonosi hozzájárulás nem hatósági jogkör ,erről a Közép –dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal is tájékoztatott.

A pánikszerű tempónak köszönhetően nagyon gyorsan bebizonyosodott, hogy semmiféle illegális bekötés nem történt részünkről. A területen lévő közműcsatlakozási pontok a szakemberek által megtervezettek szerint lettek kiépítve. Erről az eljáró I. fokú hatóság is bekérte a közműszolgáltatók nyilatkozatait, ugyanis ezek a dokumentumok is szükségesek az ideiglenes használatbavételi engedély kiadásához.

2009. 01. 27. 8:16

Hétfő délelőtt – gondolom – felső utasításra feltörték az aszfaltot és kiásták a meglévő csatorna nyomvonalát, azt feltételezve, hogy illegális bekötés történt.

Eredménytelen eljárásukat követően bebetonozták a feltárást, szinte csak éppen végeztek, amikor újabb utasításra –délután- ismét feltörték az aszfaltot, ezúttal a vízbekötés törvénytelenségét vélelmezve.

Törvénytelenség pedig nem történt.

Azt a lehetetlen helyzetet, amit az Önkormányzat, mint tulajdonos teremtett azzal, hogy nem adja hozzájárulását a tulajdonába álló (most feltört) út feltöréséhez, hogy abba elhelyezhessük a közművek bekötéséhez szükséges műtárgyakat, úgy próbáltuk kivédeni, hogy a telken eredetileg meglévő közműveket, az eredeti bekötést használjuk ideiglenes jelleggel (de az illetékesek engedélyével) a bentlakó családok kiszolgálására.

Ez tette lehetővé azt is, hogy ideiglenes használatba vételi engedély kaptunk.

Az Önkormányzat „vélelme” és „feltételezgetése” alaptalan, a szakhatóságok folyamatos ellenőrzése mellett végeztük a munkálatokat, az Ő jóváhagyásukkal folyik a víz és a szennyvíz ott, ahol szükséges.

Ez a megoldás törvényes, ám hosszú távon nem megoldás, mert a kapacitás szűkös, további lakások rákötése nem lehetséges.

Megjegyzem, ha valaki illegálisan akarja használni a vizet, akkor nem szereltet fel mérőórát. ..

Túl nagy szakértelem nem kellett, mert látható volt, hogy sokéves bekötésről van szó, ennek ellenére a Hivatal sem a saját embereinek, sem a saját szemének nem akar hinni.

Feltételezget, prekoncepcionál, bont, tör, betemet, megint bont, nyilván majd ismét betemet… közpénzen.

Egy napot dolgozott 8 ember a semmiért. Feleslegesen törték fel a járda aszfaltburkolatát és ásták ki a gödröt, majd dolgozik megint néhány a helyreállítással.

A tegnapi nap is bizonyítéka lehet annak, hogy rosszindulatú, az építkezés normál menetét hátráltató döntések meghozatala, illetve meg nem hozatala jellemzi a Hivatal hozzáállását ezzel az építkezéssel kapcsolatban. Bosszú.