Nyíri Attila önk.képv. - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Nyíri Attila önk.képv.

Regisztrált:
2007. 11. 18. 23:35
Utolsó belépés:
2012. 12. 14. 9:34

UNKNOWN: K.QA

2010. 07. 28. 14:08

Tisztelt Dr. Kováts!

 

A testületi ülésen a képviselő testület az előzőleg kiadott napirendi pontokat tárgyalta.

A rendkívüli testületi ülésen nincs lehetőség interpellálni vagy kérdéseket feltenni a polgármesternek vagy a jegyzőnek.

Az nem derült ki hogy a ÉT Kft. rámpabontás árát megkapta-e, de ha tudok utána nézek, az előterjesztés szerint nem negyven milliót kapott,

hanem banki hitelt vesz fel negyven millióért és a kezesség vállalást az önkormányzat vállalja be.

 

Tisztelettel:

 

Nyíri Attila

 

UNKNOWN: K.QA

2010. 07. 20. 14:27

Tisztelt dr.Kováts!

 

A Kongresszusi központ beruházási terve soha nem került a képviselő testület elé. A Regia Civitas az önkormányzat és az Örresund Kft. közös cége.

A cél az volt hogy az Örresund kft felveszi a beruházáshoz szükséges hitelt,  az önkormányzat pedig megvásárolja ezt a céget a beruházás kivitelezése után a hitelével együtt.

Komlós Úr elbeszélése alapján a beruházás mintegy 10-11 milliárdból valósult volna meg, de mint jól látjuk az építkezés megállt illetve el sem kezdődött,

vélhetően az Örresund nem tudott hitelt felvenni. Csak az első látvány terveket látta a testület melyeket mint tudjuk az Örökség Védelmi hivatal is kifogásolt,

a város vezetéssel együtt s nem is kapott rá engedélyt.

Az éves beszámoló alapján a Regia Civitasba mint egy 70-80 milliót tett be az Örresund Kft.

Bővebb információért érdeklődjön tovább.

 

Tisztelettel:

Nyíri Attila

UNKNOWN: K.QA

2010. 07. 16. 7:56
Tisztelt Vasvilla!
Véleményem szerint a rámpabontás valamilyen okból kifolyólag polgármesterünk hirtelen felindulásának következménye. Ez kiderül többek között a gyors hétvégi bontásból és az engedélye körüli anomáliákból.
Továbbá véleményem szerint látszatkeltése annak hogy az építkezés nagy lendülettel folytatódik, holott ekkor már tudható volt hogy az építkezés finanszírozása nem megoldott, s mint oly sok nagy elánnal elinduló esztergomi  projekt ez is megfeneklett.
Meg tudom kérdezni a következő testületi ülésen, ha egyáltalán a választásokig lesz (elvileg szeptemberben)
és a "interpellációk és kérdések" napirendi pont nem kerül levételre.
Tisztelettel:
Nyíri Attila

2009. 02. 20. 9:53

A beadott levél:

Tisztelt Hivatal!

Az Esztergom Táncsics Mihály utcai mélygarázs ügyében adott szakvéleményemet visszavonom, mert az Esztergom Város Polgármesteri Hivatala által adott kiinduló adatok nem valósultak meg. Esztergom,2009. február 18.

Szénási Gábor

UNKNOWN: K.QA

2008. 02. 22. 14:34

Tisztelt Panna!

Kötelező önkormányzati fenntartású iskolák csak az általános iskolák, ezek működésére állami normatíva van, tehát ez megy át a városon, ezt adja a város az iskoláknak. Az egyházi iskolák állami finanszírozása nem az önkormányzaton keresztül történik. Miért kap a Mindszenty 5 millió forintot évente mi is csak találgatni tudjuk, abból az előzményből kiindulva, hogy 2002-ben a Mindszenty iskola tornatermének finanszírozására a beígért Széchenyi pályázat el nem nyerése miatt a város visszavette a Mindszenty iskolától a volt Kossuth iskolát 60 millió forintért (amit előzőleg a város adott át ingyen az egyháznak) továbbá 60 millió forintért a város tartós bérletbe vette a Kolping (volt uttörő) pályát így 120 millió forinttal finanszírozva a tornatermet. Az mindenesetre érdekes dolog a jobboldali és polgári körös rendezvények túlnyomó többségben a Mindszenty iskolában zajlanak.

Tisztelettel:

Nyíri A.