Én csak itt mosolygok magamban, és őszintén szólva - lehet, alap pragmatikus hozzáállásom által vezetve - nekem teljesen mindegy hogy hívják, finom legyen! :-) Van egy olyan pisztráng étel, hogy "pisztráng molnárlány módra" - német nyelvterületen a "Forelle Müllerin" néven fut és onnan kapta a nevét, mert az egész hal, kisütés előtt lisztben van forgatva. Most hogy aztán ki volt az első Molnár-feleség, aki ezt elkészítette, vagy volt-e konkrétan ilyen, ki tudja? Vszinu senki. De nem mindegy? Akinek ízlik, egye és így legalább mindenki, aki ismeri, tudja mit kap, ha ezt a megnevezést látja egy étlapon. Így látom ezt a fincsa Csülök pékné módján esetében is. ;-)
se ébredtek "bőgve" kicsi korukban. A nagyobbik lányom beszélt mikor felébredt, a kicsi pedig meghúzta a kiságya rácsán függő zenélő figurának a zsinórját. Ezzel szignalizálta: kukucs! Ébren vagyok! :-)
Én soha nem szoktam lenézni az idősebb korosztályt. Se fiatal koromban, se most. Gyermekeimet is úgy neveljük, hogy igenis legyen bennük tisztelet és megbecsülés. Az idősekkel szemben is és általában, embertársainkkal szemben.
Teemeszetesen egy kicsit exotikus ízvilág, indiai féle. Mi nagyon szeretjük egyébként is a curryvel fűszerezett ételeket. :-) Ki kell próbálni, akkor megtudod, hogy ízlik-e neked is. ;-)
Szívesen leírom a mai kreációmat hogyan készítettem. Tulajdonképpen nagyon hasonlít a krémleves recepthez.
Hozzávalók: Egy közepes méretü hokkaidó tök 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanálcurry füszerkeverék két kicsi babérlevél 1 húsleves kocka vagy tyúkhúsleves lé amennyiben nem tyúkhúsleves lével készül: egy bögre víz Egy bögre almalé, vagy alma-mangó lé (én utóbbival készítettem!) 1 kávéskanál cukor 2-3 evökanál olaj
Elkészítés: a tököt megtisztítjuk (folyó víz alatt egy kefével tisztára dörzsöljük), szárazra töröljük. A krémleves receptben megírt módon megtisztítjuk, kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát is megpucoljuk, kockákra vágjuk. Mindezt a babér levelekkel és a curryvel egy fazékban az olajon magas lángon megdinszteljük, mikor üveges a hagyma felöntjük annyi vízzel vagy leves lével, hogy ellepje. Mikor felforrt, kis lángra kapcsoljuk, lefedjük és fedö alatt kb. 30 perc alatt puhára fözzük. Mikor megpuhult, kiszedjük a babérlevelet és a tököt egy krumplinyomóval olyan tört krumpli állagúra dolgozzuk. Kész, jó étvágyat! Nálunk mindenkinek nagyon ízlett, a válogatós kisebbik lányomon kívül, de ezt már megszoktam. ;-)
Miken tudtok Ti itt vitázni...? =OD
Én csak itt mosolygok magamban, és őszintén szólva - lehet, alap pragmatikus hozzáállásom által vezetve - nekem teljesen mindegy hogy hívják, finom legyen! :-) Van egy olyan pisztráng étel, hogy "pisztráng molnárlány módra" - német nyelvterületen a "Forelle Müllerin" néven fut és onnan kapta a nevét, mert az egész hal, kisütés előtt lisztben van forgatva. Most hogy aztán ki volt az első Molnár-feleség, aki ezt elkészítette, vagy volt-e konkrétan ilyen, ki tudja? Vszinu senki. De nem mindegy? Akinek ízlik, egye és így legalább mindenki, aki ismeri, tudja mit kap, ha ezt a megnevezést látja egy étlapon. Így látom ezt a fincsa Csülök pékné módján esetében is. ;-)
Szerencsére az én gyerekeim
se ébredtek "bőgve" kicsi korukban. A nagyobbik lányom beszélt mikor felébredt, a kicsi pedig meghúzta a kiságya rácsán függő zenélő figurának a zsinórját. Ezzel szignalizálta: kukucs! Ébren vagyok! :-)
Én soha nem szoktam lenézni az idősebb korosztályt. Se fiatal koromban, se most. Gyermekeimet is úgy neveljük, hogy igenis legyen bennük tisztelet és megbecsülés. Az idősekkel szemben is és általában, embertársainkkal szemben.
Teemeszetesen egy kicsit exotikus ízvilág, indiai féle. Mi nagyon szeretjük egyébként is a curryvel fűszerezett ételeket. :-) Ki kell próbálni, akkor megtudod, hogy ízlik-e neked is. ;-)
Szívesen leírom a mai kreációmat hogyan készítettem.
Tulajdonképpen nagyon hasonlít a krémleves recepthez.
Hozzávalók:
Egy közepes méretü hokkaidó tök
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanálcurry füszerkeverék
két kicsi babérlevél
1 húsleves kocka vagy tyúkhúsleves lé
amennyiben nem tyúkhúsleves lével készül: egy bögre víz
Egy bögre almalé, vagy alma-mangó lé (én utóbbival készítettem!)
1 kávéskanál cukor
2-3 evökanál olaj
Elkészítés:
a tököt megtisztítjuk (folyó víz alatt egy kefével tisztára dörzsöljük), szárazra töröljük.
A krémleves receptben megírt módon megtisztítjuk, kockára vágjuk.
A hagymát, fokhagymát is megpucoljuk, kockákra vágjuk. Mindezt a babér levelekkel és a curryvel egy fazékban az olajon magas lángon megdinszteljük, mikor üveges a hagyma felöntjük annyi vízzel vagy leves lével, hogy ellepje. Mikor felforrt, kis lángra kapcsoljuk, lefedjük és fedö alatt kb. 30 perc alatt puhára fözzük. Mikor megpuhult, kiszedjük a babérlevelet és a tököt egy krumplinyomóval olyan tört krumpli állagúra dolgozzuk. Kész, jó étvágyat! Nálunk mindenkinek nagyon ízlett, a válogatós kisebbik lányomon kívül, de ezt már megszoktam. ;-)