Napfény - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Napfény

Regisztrált:
2020. 09. 07. 15:27
Utolsó belépés:
2023. 09. 26. 16:44

2023. 08. 15. 11:33

Kriminalitas:

Nézd csak meg ezt a statisztikát.Nem is kell hozzá német nyelvtudás, arról szól, mennyi bűntény elkövetés volt városonként átlagban 2022-ben 100.000 lakosra vonatkoztatva.

Kriminalitás német nagyvárosokban 2022

Vajon miért vannak Frankfurt, Berlin, Köln egészen fent? München szerencsére jobban áll, mint általában a bajor városok is, mert itt Bajorországban mèg egyelőre működik a rendőrség valamennyire. 

2023. 08. 15. 11:18

Németország már nem létezik, azt mondod? Hát mondjak valamit? Két hete voltam a családommal pár napot Dèl-Tirolban, Meránóban. Ott egy darab migránsot nem láttunk. Visszaérkezve bementünk este autóval Münchenbe vacsorázni és az utcákon (normál müncheni negyed, nem a gettó) olyan latvany tárult elénk, mondtam is a férjemnek, nem is Németországban érzi már magát az ember ott körülnézve, handm valahol Timbuktuban vagy Anatóliàban. Gyere el és nézd meg, ha nem hiszed. 🙂 Lehetséges, hogy frissítésre szorul a Németországról való Benned létező kép. 

2023. 08. 15. 11:09

Kedves DMolnar,

már kezdem megszokni, hogy Te jobban  ismered a németországi körülményeket mint én, aki itt élek immáron 31 éve..... 

Hogy miért jár oda az a gyerek iskolába? Hát kérlek szépen például azért, mert ott lakik abban a negyedben és képzeld el, ha nem tudtad volna ezt a nagy németországi ismereteid ellenére sem, itt körzetekben működnek az iskolák, úgynevezett "Sprengel" szabályozza, melyik gyerek melyik Grundschule látogatója lesz a 6. életévének betöltése és a sikeres beiskolázási teszt elvégzése után. Namost teszem azt, egy nem jó szituált német munkás vagy akar munkanélküli család Berlin Neukölln negyedben él, mert ott van a munkahelyük vagy ott tudják kifizetni a lakbért, vagy mindkettő, akkor a gyerekenek bizony ott kell iskolába járnia. Ha ő az egyedüli német gyerek az osztályban, ha nem. Persze lehet kérvényezni a városnál, hogy mehessen másik negyed iskolájába, de egyrészt mem köteles a város engedélyezni, másrészt nem biztos, hogy lehet egy 6 éves gyereket Berlin nagyvárosban nap mint nap egyedül a város teszem azt másik végébe keresztül-kasul busszal, metróval bármivel utaztatni. Nincs minden szülőnek lehetősége arra, hogy autóval kocsikáztassa naponta  a csemetèt az iskolába reggel oda, délután pedig vissza. No és egy Privat iskola, 400 euró havi tandíjjal valószínűleg nem opció ezen család számára..... Persze lehet mondani, költözzenek máshova ha olyan szar ott a helyzet, ami egyrészt szintén nem mindenki számára egyszerű, másrészt pedug épp így alakulnak ki a gettók, azok a negyedek ahol szinte csak migránsok élnek. De nem is csak a gyerekek számára nehéz a helyzet, a tanárok élete sem egy leànyálom ilyen negyedekben, hiszen ők általában nem migránsok, azok jórésze az érettségit sem tudja elvégezni, nemhogy tanárképző főiskolát.....

2023. 08. 13. 8:30

Kedves DMolnar,

megsúgom Neked, hogy vannak Németországban környékek, ahol nem minden negyedik ember migràns, hanem egy iskola osztályban a 30 gyerekből 29 az és egy nèmet, akit a többi "büdös disznóevő" meg más hasonló kedves kifejezésekkel illet nap mint nap, ha szerencséje van megússza késelés nélkül egy sima "mobbinggal". A tanárok, de még a rendőrség is tehetetlen, Kölnben, Berlinben, Hamburgban, Frankfurtban vannak negyedek ahova már be se mennek a rendőrök mert azon nyomban meglincselik őket a különböző banda tagjai. Hát.....? 

2023. 08. 10. 8:35

Páfrány, de nem pajzsika ezek szerint, ami a kertedben volt.

Összefoglalva: 
Minden pajzsika páfràny, de nem minden Páfrány pajzsika 🤷🏻‍♀️🙂