paprikajancsi - Szeretgom.hu
pj

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

paprikajancsi

Regisztrált:
2007. 09. 30. 19:23
Utolsó belépés:
2012. 04. 15. 18:46

2011. 01. 16. 20:23

Van itt fentebb egy jól megírt cikk, amely ébresztőt fúj, és el szeretne indítani valamit. Van itt a kommentelők közt jó néhány igen értelmes, eszes hozzászóló. A helyzetet is megközelítőleg hasonlóan látja mindenki, még ha vannak is kisebb-nagyobb különbségek. Legtöbben érzik, hogy baj van. Ötletelést, viszont nem sokat találni.

justiceforall írta

"5-10 fős, a célt szem előtt tartó, kompromisszumokra képes vezetőség és további 30-40 fős állandó támogatók kellenének. Ezzel megoldható lenne az állandó tájékoztatása az embereknek."

Erre szeretnék reagálni.  Jó ötlet.

Ha online szavazással választanánk egy tucat Szeretgomost, akik a szerveződés élén állnának, az nagyon felpörgethetné, a "tenni akarást".  Lehetne szavazni itt a fórumozókkal. Van itt most egy tucat fórumozó akire szívesen szavaznék, hogy legyenek a mainstreamben. (Az első név nálam Cserép János lenne.) Ha ezzel meglennénk, és és a jelöltek, is vállalnák, hogy dolgoznak picit a szerveződésért, ( nem többet, mint amennyit amúgy is itt vannak) akkor erőre kaphatna ez a dolog.

(Csak két pici gyakorlati példa. Pl. azt hogy a szoci fanok pártzászló alatt szeretgomos pólóba kampányoljanak vagy sem, (mármint, hogy árt e az ügyünknek a pártoskodás) azt nem egyedül Cserép Jánosnak kellene eldönteni, hanem ők 12-en megbeszélnék, eldöntenék, és tuti, hogy sokkal többen lennének elégedettek az eredménnyel, a döntés is hamar megszületne. Ugyanígy fél óra alatt eldöntenék, hogy mikor legyen demonstárció. (márc 15.-én vagy hamarabb, visszás e a nemzeti ünnepet választani e vagy sem)

Feldolgozhatnák az ötleteket, elvethetnék a marhaságokat.

Értsetek egyet, fikázzátok, tegyetek hozzá, vagy vegyetek el, mindegy, csak reagáljatok. Csak azért próbálom ezt erőltetni, mert TÉ. kommunikációjának további elemzése, bár fontos, de nem biztos, hogy eljuttat, minket bárhová is.

2011. 01. 14. 22:17

Kiváló helyzetelemzés!

Szerintem erősíti a Meggyes frakciót, hogy már nem tudjuk, igazán hányan vagyunk. Találkozom elbizonytalanodókkal. Ha belegondolok, az elmúlt évek Szijjártó - tipusú demagóg szajkózása, bevált, és most is működhet nekik. Nekünk, egyre rosszabb lesz, ők pedig mindig mondanak majd valami pofátlan baromságot, és mi majd szép lassan...

 

Brainstorming:

Ha pl. egy népszavazáson az októberinél is nagyobb tömeg megszavazna egy nagyon jól megírt Tétényi féle Gyarapodás Kilábalás Programja II.-t. Ha ezt egy ütős kampány után a város elsöprő többsége megszavazná, az nyomás lenne a frakciónak, és a maradék Meggyes fanoknak is. Mi újra tudnánk, mennyien vagyunk, és hogy mi az irány. Tartalmazhatna ez a irat tervet a Stigonium holding jövőéről, a hídlapról, a kiszervezett jogokról, a testnevelésről, parkolásról, élményfürdő sorsáról...

 

Ha ezt is semmibe vennék, akkor lehetne forradalmat csinálni...

2010. 12. 16. 7:35

Módosító javaslatom lenne az 1 pontba

"1. Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a képviselőknek 2010. október 1. napjától az önkormányzati ciklus végéig"

után beemelni, az

"illetve az előzetes letartóztatás elrendelésének időpontjáig"

szöveget beemelni az előterjesztésbe.

2010. 12. 13. 20:04

Ma délelőtt láttam a kis piros kosaraskocsit és személyzetét, amint izzókat szerelget Búbánatvölgyben. Tudjátok ott ahol nem építettek luxustavat, csak medret kotortak. Szerintetek jelent az valamit, hogy ott kezdték a melót, vagy ezt csak a racionális munkaszervezés, esetleg a véletlen hozta így?