plalyA - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

plalyA

Regisztrált:
2016. 09. 27. 18:16
Utolsó belépés:
2017. 01. 26. 6:17

2016. 11. 03. 18:14

Kedves strázsa!

nekem már nem is maradt semmi, mert a dmolnár megfelelt minden felvetésedre.

Bár megin lenne egy kérdésem- ez olyan Zsadis kérdés. Ha olyan elitélendően nyilatkozol a klónozásról- akkor mond már meg nekem hogy az isten csudájába születik a gyerek?

Attól kímálj meg hogy az isten teremti, mert ezt már az ovodába se igen lehet eladni a gyerekeknek.

Amit meg arról irtál hogy ateista kontra istenhívő- hát az inkább a jobb és balodali emberekre igaz. De mégsem, mert egy balodali ember bár az emberet tekinti abszolutumnak, de nem mindenhatónak.

Tényleg - most hogy így mondod. miért is nem válaszolsz a kérdésekre? Mert akkor be kéne ismerned, hogy  bizony hülyeségeket akarsz nekünk lenyoimni a torkunkon.

Mi a fene az a monokultura. olyan mint a monokini? Ha igen akkor az csak jó lehet, mert én például kedvelem a monokinit - főleg a tengerparton.

Hogy lehet egy ember identitás nélküli nem magyaráznád meg? Tudtommal konyhanyelven az identitás önazonosság, önmeghatározás éntudat. Hogy lehet egy ember enélkül- ez olyan mintha azt mondanád, hogy nincs esze teljesen debil, és csak az önfenntartó rendszerei működnek- szerinted a globalizáció ezt jelenti vagy mi a fnene?

Sajnálom, hogy nem válaszolsz a kérdéseinkre, mert az lenne a kiinduló alap arra hogy  valamerre elindulhassunk.

Ja még egy kitétel.

Légyszives és ne irkálj ilyen ostobaságokat, hogy a kommunizmus több száz millió ember halálát okozta meg csalkádokat nyomorított meg - nem illik ilyen butaságokkal elkendőzni a derék kereszténység bűneit.  Isten nevében hány embercsoportot semmisítettek meg a világfon mondjuk észak és dél Amerikában Ázsiában Afrikában. Tudsz egy olyan hűborút mondani amiben a derék istened ne szerepelt volna mint emberrirtó fenomén

Ki hatalmazott fel téged arra, hogy metegesd istened bűneit? Mentegesd istened szolgái által elkövetett mocsokságokat, szörnyűségeket. Senki. Neked aztán végképp nincs mit a "kommunisták" szemére vetni- főleg úgy hogy azt sem tudod miről beszélsz. Látod én nem szoktam azzal példálódnji, hogy a derék katolikus egyháznál nagyobb szélhámos banda nem igen létezik ( Lásd a Vatikáni Bank működését és pénzügyi manipulációit)

Ugy hogy ha lehet akkor ezt a témát kezeld igen csak csinján. mert nem biztos hogy valóban tudod is hogy miről beszélsz.

Még egy kérdés: Van fogalmad arról, vagy elképzelésed arról hogy milyen követelményeket támasztott Marx egy kommunistával szemben?
Azt hiszem nncs- és nagyon meglepődnél ha tudnád. Igen kevesen tudják betartani ,Mert igen magasfoku erkölcsi és tudati állapot szükséges hozzá. Sokkal magasabb mint az istened imádatához. ahhoz nem erkölcs és tudazti állapot kell, hanem "birkamentalitás"

Bocs de én eddig nem sértegettem a te vallásos meggyőződésedet- akkor te miért sértegeted az én ateista meggyőződésemet.

erről írtam már - egy vallásos nem tartja magára nézve kötelezőnek, hogy az ateista irányába ne fejtsen ki sértegetést- viszont azonnal megsértődik ha az istenét megemlítik az engedélye nélkül. Nála ezt jelenti az egyenjogúság- a más nézetüt eltapoosni csak az ő nézete lehet a helyes és jó. És még ő háborog - nevetséges.

 

2016. 11. 02. 18:55

Kedves Zsadi!

Jerikó és falainak leomlása témakörben.

AZ a helyzet, hogy Jerikó falai többször leomlottak és többször újjáépítették a várost. Tehát nem egyértelmű az sem, hogy a biblia melyik falleomlást veszi a példabeszéd tárgyának.mikor és melyik leomlást helyettte4síti be  Rahab elbeszélésében.

Nos, menjünk sorjában:

A biblia arról számol be, hogy a Holt-tenger északi felén álló Jerikó falai az izraeliták harsonáitól omlottak le.”

A Biblia nem ilyet A Biblia azt írja, hogy Isten megigérte Józsuának hogy a kezébe adja Jerikót, de ennek a z ára a feltétlen engedelmesség. Hat napon keresztül egy alkalommal körbe kellett kerülni a várost és a hetedik napon viszont hétszer és a végén meg kellett fújni a kürtöket.

 Innen származik az a hiedelem, hogy a kürtök hangjától omlottak le a falak. De ezek a kürtük nem tudnak olyan erős hangot előállítani, amely hatására ledőlne akármi is. Ezek a kürtök egy ellapított kürt, amely kos szarvából készül. „Sófár” a neve.

Másrészről, a rezonancia frekvencia kérdése. Vannak természetes és mesterséges „üregek” amiknek van rezonancia frekvenciája. ERzt a természetes és mesterséges „üreg+ mechanikai mérete határtozza meg. Most egy kürtnek, meg egy városnak (főleg ha figyelembe veszem, hogy Jerikó a Holt-tenger mélyedésében található) nem azonos tehát nem lehet ugyan az a frekvencia a rezonancia frekvenciája. A kürt rezgéseket kelt (amelyet a mechanikai méreteinek megfelelő hangmagasságon halljuk (Tudod, hogy a habgvilla is más más mechanikai mérettel rendelkezett és csak is egy bizonyos hangra volt „hangolva” Tehát tudod hoyg egy hangvillával nem lehet romba dönteni Esztergomot – még tízzel sem meg 200 ezerrel sem - mert a hangvilla által keltett frekvencia nem a város mechanikai méretéből adódó rezonancia frekvencián állít ellő hangot. A normál A hang 1 KHz rezgésszámú ezen rezeg a hangvilla ez a „rezonancia frekvenciája” de ez az övé és nem másé. Mihelyt megváltozik a mechanikai méret már azonnal más a rezonancia frekvencia ( Itt nincs olyan hogy összemérhető meg egész számú többszörös meg egyéb matematikai kitételek)

Tehát a kürtök rezonancia frekvenciája kifejezés sajnálatos módon merő ostobaság.

Tovább a kürtöket akkor  fújták meg a zsidó törzsek, ha támadásra indultak, vagy veszély jelzésére használták esetlegesen Bűnbánatra szóllítottak fel. Jerikó esetében nagy valószínüség szerint ez inkább a támadás megindításának a jele volt.

Nézzük tovább (Csak is a biblia falleomlással kapcsolatosan fejtem ki véleményemet a korábbiakról nem beszélek.)

Abban a korban Jerikó egy viszonylagosan nagyváros volt, igen behatárolt hellyel. Az I.e században a lakosságának száma több mint 2000 fő Mivel fontos kereskedelmi központ volt az áruraktárak tovább csökkentették a helyet és fokozták a zsúfoltságot. Itt cserélt gazdát a Holt-tengeri szurok és só bíborcsigáért és türkizért. A szurok mindent átitatott és igen gyúlékonnyá tette az épületeket, ráadásul igen magas hőfokon égett a Holt-tengeri szurok

Jellemző a zsúfoltságra, hogy a fal tetején is voltak lakóházak nem csak qa falon belül. Egy ilyen zsúfolt településen egy tűzvész végzetes katasztrófát eredményezett.

A Holt-tengeri árok az állandó földrengések helyszíne volt és ma is az. A paleontológusok szerint az elmúlt 10 ezer évben 20-25 olyan méretű földrengés volt a tektonikus lemezek mozgása következtében, amely a jóval nagyobb és modernebb várost. Akár egy mai építészeti technológiát alkalmazó várost is elpusztított volna. Jerikó falainak ezeket ki kellett álni és azt gondolom, hogy igen csak roggyant állapotba voltak már azok a falak amikor a zsidó törzsek támadtak.

Én úgy vélem, hogy ezeknek a tényezőknek az összessége vezetett ahhozm hogy Jerikó falai a Biblia szerint leomlottak és elpusztult maga a város is. Erre enged az következtetni, hogy amikor újjá építették 2 km odébb építették fel az uj Jerikót.

Vagyis azt gondolom, hogy nincs itt semmiféle Isteni behatás meg rezonancia, meg mi egyéb simán csak arról van szó, hogy a földrengés és Zsufoltság valamint a bitumen (szurok) jelenléte illetve a zsidó törzsek támadása – a háború végzett Jerikóval. Bár ezeknek a jelenlétét akármelyik vallás magyaráézhatja isteni beavatkozással is. Persze erre semmiféle bizonyíték nincs (Mármint az isteni beavatkozásra)

Nem tudom kielégített-e a válaszom kedves Zsadi.

2016. 10. 31. 1:31

Kedves Zsadi!

Most megleptél egy kicsit.

Ebből is lászik, hogy az ember soha sem lehet olyan kevély, hogy elfeledkezzen a tudás iránti tiszteletről és alázatosságról.

Visszaolvastam, hogy mit írtam és rájöttem, hogy vétettem a fogalmazások tisztasága ellen. A "konyhatündérek forradalma" kifejezést idéző jelbe kellett volna tennem - jelezve, hoogy ez egy utalás. Bizony az, mert az eredeti kefejezést Asimov használta az Alapítvány és Birodalom  című művében.( Hobert Mallowe mesterkereskedő, ( vagy kalmár fejedelem) mint politikai rendszer  kovácsa) 

Röviden a történet lényege az, hogy egy társadalom berendezkedésének megváltoztatásához, az emberek konfort érzetét és életminőségének negatív irányu változását használják fel. Azaz a "konyhatündérek forradalma" az egy társadalmi rendszer változásának a kifejezése - amikor a társadalomban egy életminőség romlásának a hatására, sor kerül a társadalmi rendszer megváltoztatására.

de ahogy látom Magyarországon a "konyhatündérek forradalma" nem hogy látóközelbe nincs, de esély sincs rá, hogy bekövetkezzen.

2016. 10. 29. 16:11

Kedves Zsadi!

Azt gondolom, hogy ez szisztematikus művelet. Mint írtam ismét a prakticisták diadalmaskodtak az MSZP-nem. Nincs és nem is lehet ellenvetés. a Hiller féle "műhely" csak is egye tud a félfordulatokat, a semmiben nem állást foglalni, és nem tul balosan, ne tul jobbosan, ne túl liberálisan mindenből egy kicsit és ha lehet azt is szürkén nehogy meglássanak. Amióta a Hiller a választmányi elnök és Molnhár Gyula az elnök, történt vaslami élrdemleges? Semmi sem- viszont azokat akik egy kicsit is gondolkoznak és egy picivewlé is radikálisabbak mint a HÍiller és csapat a azt száműzni kell mert még rávilágítanak a  "kállali kettősre"

Nem véletlen hogy az MSZP októüberre 10 % alá esett. Ha így folytatja akkor 2018-ban még a bejutásai küszöböt sem fogja elérni.

Nincs semmiféle elképzelés és semmiféle terv, vagy visió. Illetve van rgy és ennek rendelnek alá mindent. hatalomba maradni nem kiesni a húsos fazék közeléből ezért akár önmagukkal szemben is fellépnek.

Amióta eljöttünka Kapcsolatról nincs olyan hozzászólás és nincs semilyen vita ami előre mozdítaná az MSZP ügyét. a Hsuz-ek, hát azok meg mind komoly és teljesen átpolitizált merg minden ( Jó lenne ha így lenne- de csak a bulvár szintjén mozogf)Úgy hogy nincs mit várni a Kaocsolattól. Már bocsánat, de as konyhatündérek forradalma nem fogja íOrbánt megbuktatni.

Üdv. 

2016. 10. 28. 23:29

Nos, ezen én egyáltalán nem csodálkozom, Ilyenkor mindig eszembe jut egy kedves skót népdal a My Bonnie. Ezt is annyiféle feldolgozásban lehet hallani a Beatlestől, Ray Charles-ig, és aTony Sheridan-ig hogy az nagyon sok. Van belőle gyermekdal és fúvós ötös. Nagy zenekari darab és szóló ének. Úgy hogy ebben azt, hiszen nincs semmi különleges. Az idő az általában eldönti, hogy valamely mű a hallhatatlanok sorába emelkedik( pl Mozat Für Elise-je, amelynek már mindenféle feldolgozása van), vagy pedig az enyészeté  lesz ( pl. az említett Albinoni operái állítólag van vagy 50 belőle)

Tessék itt a Beatles My Bonnie-ja

https://www.youtube.com/watch?v=-GNrVb-HtZ4

Ha ezt ismered csak eszedbe sem jut, hogy ez egy skót népdal.

Ugyan ez Ray Charles-től.

https://www.youtube.com/watch?v=VR3LhX6oE3s