Defe - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Defe

Regisztrált:
2016. 09. 26. 13:09
Utolsó belépés:
2016. 11. 18. 13:26

2016. 11. 18. 13:30

Na igen, nagyvonalakban bennem is ez fogalmazódott meg. Közben megnéztem én is alaposabban, azért van a magállni és várakozni tilos, mert alapból a KRESZ nem tiltja a megállást ezen a jelzésen. Köszönöm a képeket, nekem is eszembe juthatott volna. 

2016. 11. 17. 22:50

Nem tudom, van-e kitéve megállni és várakozni tilos tábla. Ha van, akkor tényleg pofátlanság oda parkolni. Meg amúgy is, mert ha jól tudom az ilyen sárga jelzés magában foglalja a megállási tilalmat. De a nagy baj, hogy általában a városközpontban még fizetős helyet találni is van hogy elég nehéz, mivel mindegyik foglalt. Valamint úgy gondolom, hogy  ha valaki amiatt sérül meg, netán meghal, mert a sofőr a parkoló autóktól nem látta a felfestést, akkor az semmilyen esetben sem kenhető az ott parkoló autósra. A vonalaknak az úttest (majdnem) közepéig be kéne nyúlniuk (ha jól láttam ez nem valósult meg, de lehet ebben nincs igazam), valamint minden esetben a közlekedő autósnak kell úgy megközelítenie a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy a gyalogos váratlan, hirtelen lelépése esetén is meg tudjon állni. Persze a szabálytalanul parkoló autós ezt nehezíti, de elsősorban ilyenkor ő nem vonható felelősségre, főleg nem gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Ez nagyjából olyan, minthogy pl. a Kossuth utcán ha leesik a hó, és nem látni a záróvonalat, hiába tudom hogy két sáv van, jobbra tartási kötelességem miatt köteles vagyok teljesen kihúzódni a jobb oldalra és ott haladni. És ha középen haladok, vagy angolosan a bal oldalon, akkor én vagyok a hibás, ha baleset történik, nem az aki ott parkolt szabálytalanul.

2016. 11. 14. 11:41

Normális emberek ezt a nyilvánosság kizárásával döntik el. Ugyanis ha minden hozzá nem értő beleszólhatna, nem jutnának egyről a kettőre, hiszen nincs olyan koncepció ami mindenkinek megfelelne. Mekkora káosz lenne ha nyilvános lenne és egymás után érkeznének a kritikák meg a beleszólások olyanoktól, akik nem értenek hozzá. A parlamenti kérdésekbe sem szólhatunk bele, csak megválaszthatjuk azokat, akik helyettünk eldöntik és ez így van jól. Bízni kell abban hogy jo döntés születik és azt támogatni.

2016. 10. 06. 15:06

Ebben lehet hogy igazad van, elismerem, mindenesetre nem ezen volt a hangsúly. Jobban fogalmazva, nem erre akartam fektetni.

2016. 10. 06. 14:33

Aki még a szavazógépet is kiakpcsolja, az miért ennyire érdekelt az ügyben, sőt egyáltalán minek jár be a testületikre? Ezek szerint fölöslegesen ül ott , tehát fölöslegesen kap érte akármit is, legyen az pénz, vagy bármi más. Ha szerinte ennyire "kidobott pénz" a plakátozás, szórólapozás és az egész kampány, akkor azt köszönje azoknak akik lusták voltak megemelni a hátsójukat és elfáradni szavazni, lelkiismeretük szerinti igennel vagy nemmel. Kevés európai országnak adatott meg a lehetőség, hogy népszavazhat (akármiről!), és erre voltak olyanok, akik részt sem vettek rajta. Ennél lejjebb már csak azokat tudom rangsorolni, akik érvénytelenül szavaztak. Egy szó mint száz, azok után amiket először írtam, ne várja hogy "normális" választ kap.
P.S.: Nem értem a válasznak mi köze van a tréfarépához. Inkább a kérdésnek a bolondgombához.