Érdy Gábor - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Érdy Gábor

Regisztrált:
2006. 05. 22. 0:00
Utolsó belépés:
2018. 09. 05. 14:44

2010. 01. 28. 14:12

3 nappal ezelőtt a Szmogriadós hír még rendben volt, de ez a hír kicsit megkésett, mert a mai időjárásnak köszönhetően nagyságrenddel kisebb a levegő szennyezettsége (lsd: http://www.kvvm.hu/olm/station.php?id=15).

 

És tényleg nem kötözködésképen, csak a hiteles tájékoztatás miatt: gáz égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, ami viszonylag tiszta égésnek nevezhető.

Nincs nitrogén-oxid, korom és egyéb károsanyagkibocsátás, ami az elmúlt napok fő problémáját okozta. Az égés során keletkező vízgőz az, ami a úgy néz ki, mint a "gőzhajó", de ez a gázfűtéses családi házaknál is megfigyelhető.

(az Aqua meg áll, éves nagykarbantartás van Vigyor)

 

 

2010. 01. 27. 14:26

AZ ESC-t nem gazdasági, hanem példátlanul, politikai okok miatt üldözik!

Géza, üdvözlünk a Való Világban! Nem tudsz olyat mondani ebben a városban, ami nem erről szól!

 

Gazdasági problémáitok vannak, és mégis  ebben a városban, ettől a "politikai elittől" várjátok a megoldást, évek óta. Nem abszurd ez egy kicsit?

 

A befektetett munkádat sajnálom. Tudom, mennyi munka van egy egyesülettel, tagsággal, versenyeztetéssel.

De csak ismételni tudom magam, tovább kell lépnetek, ha életben akartok maradni!

 

2010. 01. 27. 14:14

Elég szomorú, hogy nem látod a sakkszakosztállyal Esztergomban mit művelnek!

Látom, de nem értelek benneteket!

Ha egy ló már megdöglött, akkor minek akartok még továbbra is lovagolni rajta? (Orbán Viktor után szabadon)

 

Minden pillanatban végünk lehet...

No, akkor erre kéne inkább koncentrálni!

2010. 01. 27. 14:05

Ti tavaly kaptatok pénzt, előtte is és folytathatnám.

Az egyesület tavaly nem kapott pénzt, csak a Dunaparti Futópartik versenysorozat, amit én (és a futóklub) rendez. Két pályázatot nyújtottunk be, mindkettő nyert, mindkettőre szerződés van (remélem nem akarod, hogy én is mellékeljem), de csak a kisebbik összeget kaptuk meg. Azt is az utolsó pillanatban, a versenysorozat vége előtt két héttel. Ha csak pár nappal később jön a pénz, akkor nekem 140-150 ember előtt kell magyarázkodnom, hogy miért nem kapják meg a 3 forduló teljesítésért járó pólót.

Máskor tájékozódj, mielőtt vádolsz...

jó magyar szokás szerint a másikba keressed a problémát

Nem keresem. Van, ill. jön az magától is.... Meg kell oldani!

Merő provokáció volt a beírásod,

Már megbocsáss, de vagy szövegértési problémáid vannak, vagy beteg vagy!

 

most legalább képpel vállaltad.

Mint mindig, amikor csak hozzászóltam!!!! Ártatlan

Olyan Meggyes Tamásos, nagy karrier várhat rád a városházi elvtársakat ismerve.

 No, akkor lesz mindenkinek nemulass ! Vigyor Viccet félretéve, ettől nem kell tartanod....

 Ugrottál az "egy cipőre is", pedig Ti a csapból is folytok-Hídlap, ETV-

 Próbálok rájönni, hogy mi köze ennek a kettőnek egymáshoz, de nem megy, valaki segíthetne. Bár szerintem csak vagdalkozol, céltalanul....

A csapról meg tudnék mesélni! Sírós

 

 ebből látszik mennyire csak az önzés vezet.

IGEN! Ide nekem minden futócipőt! Üvöltés

 

Ha ingerült lett volna beírásom, akkor az nem ilyen finomhangú lett volna

ÓH! Köszönöm néked Kovács Géza, hogy megszólíttattam...

Ennek ellenére a kilométerekkel és a saját sportágaddal foglalkozzál.

Pontosan ezt teszem... 

 

 

2010. 01. 27. 11:22

Már megint el kell mondanom?

Bocs, de nem mindenki "szeretgomfüggő", s pláne nem olvasom el az utolsó betűt is! Egyszerűen csak érdeklődtem. Újbóli, ingerült magyarázkodás helyett egyszerűbb lett volna a régi hozzászólásod, magyarázatod linkjét betenni...

 

Azért kedves Barátom

Bár személyesen nincs veled semmi problémám, azért a "Barátomnak" nem neveznélek, főleg nem "kedvesnek" ! Rosszall Vigyor

 

Harmadik éve nem kaptunk pénzt, nem fillérekrők van szó, 3-4 játékossal gyengébbek vagyunk. Érted? Ezen a szinten ennyit jelent. Nem mindegy, hogy a 4.  táblán játsszol vagy a 8.-on, ezt az Erősorrend szabályozza.

 

A futóklub sem kapta meg a pályázaton elnyert és szerződött összeget, mégsem "sírunk" ennyit. Futunk, versenyzünk tovább, és talán nem túlzás a kijelentés, hogy a támogatás hiányának ellenére tavaly a klubtagok a legeredményesebb évüket zárták. 1-2 versenyt kiemelve:

- Bambergben (ez ugye Esztergom testvérvárosa, s míg az összes többi testvérváros <van vagy 5> saját városa delegációjaként, városa költségén vett részt, mi saját költségen!) Dunai Laci korcsoportjában 1. helyezést ért el;

- Ultrabalaton 212 km, 2 nap alatt a Balaton körül, több 5 fős váltónk is indult, de mellettük a kétfős (Szerencsés-Csepregi) váltó 1. helyezést ért el.

- 12 órás Ultra OB: 4 fős váltónk már 3. alkalommal lett országos bajnok.

 

 ez az NB, nem útszéli futkosás ( mondjam én is, nektek egy cipő elég).

Az útszéli futkosás az az edzés, mint nektek az otthoni sakkozás. A verseny az nekünk is pénzbe kerül: pl. most hétfőn utaltam át a Pécs-Harkány évadnyitó országos futóverseny nevezési díjait (3 csapat + 7 egyéni : 51900 Ft) + oda kell utaznunk, a csapat egy része lemegy már szombaton, tehát szállásköltség, stb. Mindez saját zsebből...

Ja, és az útszéli futkosás az ugye nem Úri sport, azaz nem "felső-középosztály" teszi ki tagságunkat...

 

 egy cipő elég

Ezt azért külön kirészletezném, hátha valaki nincs tisztában a tényekkel: évente 2500-3000 km-t futunk le (azokról beszélek, akikkel általában együtt edzek). Ezt a km-mennyiséget "kínai dorkóban" már nem lehet teljesíteni. Egy normális minőségű futócipő 17-20000 Ft-nál kezdődik, élettartama 1200-1500 km, tehát évente két pár elkopik, tönkremegy. Ez is önköltség... (ugyan úgy, mint a szerelés többi része: zokni, futómez nyári-téli, széldzseki-nadrág).

Sakkozni lehet otthoni farmerben, vagy ünneplős ruhában, futni azért ez kicsit vicces és nem kicsit kényelmetlen lenne....Vigyor

+ Megemlítek még egy tényezőt, amiről szintén sokan elfeledkeznek, vagy nincsenek tisztában vele: egy-egy hosszú futás után rengeteg kalóriát kell pótolnunk, a folyadékról már nem is beszélve. Csak kenyérrel és vízzel ez nem megy...

 

Ráadásul sakkban voltunk olimpiai bajnokok, eredményes és sikeres volt Magyarország. Portisch, Ribli, Polgárék, Lékó hazája.

Most én is soroljam fel a régi nagy futókat (Tábori, Iharos, Rózsavölgyi, Iglói), nem olyan régieket (Monspart, Schirilla), vagy a jelenlegieket (Bogár, Sipos, Bérces, Kálovics)?

Vigyor

A vicc az (vagy inkább siralmas?), hogy napjaink sakkozójáról, Lékó Péterről azért szinte mindenki tudja, hogy kicsoda, de elmondható-e ez Bogárról, Siposról, Bércesről, Kálovicsról ?

 eredményes és sikeres volt Magyarország

Igen, mint oly sok más sportágban is. Aztán jött a rendszerváltás (lehet szidni), jött ilyen, meg olyan kormány (lehet szidni), nincsenek sportcélú országos pályázatok, vagy ha vannak, akkor azok elég "célirányosan" vannak kiírva (lehet szidni), a szponzori pénzek 2/3 része még mindig a fociba megy (lehet szidni). De ez van. Túl kell élni.

Szóval Géza, erre szokták mondani: innen szép nyerni!