kopasz76 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kopasz76

Regisztrált:
2013. 02. 13. 14:48
Utolsó belépés:
2018. 08. 23. 11:32

2016. 09. 27. 17:52

De, uszítottak. Ahogy ez a mostani kampány is zömmel uszítás. Legalábbis ha töretlen a független magyar bíróság jogalkalmazása. Sokáig én is az hittem, hogy nem ilyen egyszerű uszítani,

Szerintem meg nem uszítottak, de készséggel elfogadom, hogy erről Neked más a véleményed, különösen a bírósági eseted után. (Érdekelne az ítélet indoklása, pusztán kíváncsiságból, mert az az uszítás elég kérdőjelesnek tűnik...)   Érzésem szerint a reakciód tőlzásnak tűnik, de meg tudom érteni.

Szvsz sem Gyurcsányék nem uszítottak, sem a mostani kormány nem uszít. Kétségtelen, hogy migráns ellenes akár a kormány, akár a hivatalos álláspont, de én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Akárhogy is nézem, ezek az emberek hivatlanul, vizum és érvényes okmányok nélkül, a zöldhatáron akarnak bejönni. (mint ahogy tízezrével jöttek be tavaly...) Nehéz elhinnem, sőt nem is hiszem el, hogy ezek mind valamilyen háború elől menekülnek. Miért nem menekülnek iszlám országokba? Van belőle néhány, és sokkal közelebb lennének!

Szvsz aki menekül, azt megáll a szomszéd országban, ahol persze lehet, hogy nem szívesen látják, és ezt a tudomására is hozzák valamilyen félre nem érthető módon.  Bizonyára általánosítás, de úgy gondolom, hogy döntő részük (legalább 99%) gazdasági bevándorló, és nyilván van olyan is, aki valamilyen "megbízással" érkezik, érkezne. Akár azért, hogy újra együtt lehessen a család.  Innentől viszont azt kell gondolnom, hogy (részben) élősködőnek jönnek. Fel lehet ezen hördülni, de a tények leginkább ezt támasztják alá. Ha valaki menekül, akkor simán megmaradna abban az országban, ahol már nincs veszélyben. Ha a balkáni útvonalat nézem, akkor viszonylag széles lenne a választél: Törökország, Görögország, Bulgária vagy Makedónia, Szerbia... De nem maradnak ott ahol már biztonságban vannak, elsősorban Németország, Egyesült Királyság, Svédország a célpont.  Vagy Fanciaország, és Calais...  Ezért aztán megalapozottnak tűnik az a következtetés, hogy ezek a jobb élet reményében vándorolnak, ergo gazdasági bevándorlók. (a "jobb élet" alatt kifejezetten az élet napos oldalára gondolok)

Engem nem zavar, hogy tovább akarnak menni, de az zavar, hogy itt akarnak átmenni! Menjenek amerre akarnak, de Magyarországot kerüljék ki!

 

Nekem nem Fidesz kormánytag nyilatkozatot kell idéznem az állításaim alátámasztására, hanem szélsőjobbos oldalakat, akik a népszavazás mellett kampányolnak.

Szerintem szükség lenne az állításaid alátámasztására! Abból indulsz ki, - és számtalan kiejelentést írtál - hogy a hungarista-neofasiszta akárkik ugynazt mondják mind a kormány. Vagy fordítva; a kormány ugyanazt mondja, mint az említett társaságok.  Néhány napja volt, hogy Thürmer Gyula is azt mondta valamilyen híradásban, hoyg nemmel kell szavazni, legutóbb pedig egy azóta pártfegyelmiben részesült maszop-os néni is. Most akkor a kormány egyszerre neofasiszta, és Thürmer Gyula párti? Kétségtelen, hogy a gondolatmeneted megállhatna, de nem veszed figyelembe a halmazok számosságát! Azért mert egy nagy halmaznak (kormányártiak) és egy elhanyagolható számosságú  kis halmaznak (neofasiszták, hungaristák) van egy ugyancsak elhanyagolható (de nem üres halmaz) metszete, szerintem hibás levonni azt a következtetés, amit levonsz!

Tisztelettel emlékeztetlek, hogy a  létező baloldal egy része, és a létező összes liberálisok legalább 25 éve ijesztgetnek újraéledő fasizmussal, és bakancsos felvonulókkal, stb. stb, amit Te is írsz.  És történt valami? Ja, igen. Valami hibbant beleköpött a Duna-parti cipőkbe! Hát ez legyen a legnagyobb probléma az újjáéledő fasizmusban!  Majd ha zsinagógákat gyújtanak fel, vagy kóserboltban túszokat szednek és lövöldöznek, majd akkor legyél felháborodva! Ja, hogy ezt Franciaországban tették?  Nem is értem, hogy miért nem azért rettegtek! A sok megélhetési rettegő...

 

2016. 09. 26. 21:05

Van annak valami perverz bája amikor valaki a Fidesz védelmében a szövegkörnyezetéből kiaragadott mondatot emlegetve  hisztizik. :))))

Nyilván szokatlan számodra ha szóvá teszi valaki! 

Ugyanakkor szerintem annak van diszkrét bája, amikor ilyeneket írsz:

...mitől féltek, mitől rettegtek, hogy ilyen gyalázatot testületileg kell elfogadnotok, hisz ha eddig nem kaptatok, nem kapott a város semmit akkor már nem is   fogtok

Elárulnád, hogy mit kellett volna kapni a városnak?  És miért kellett volna kapnia?

2016. 09. 26. 18:02

11 éve az MSZP és Gyurcsány uszított a migránsok ellen (szavazz NEM-mel, vagy bejön 20 millió román és elveszi a nyugdíjadat), ma épp az esztergomi polgármester ír és mond olyat, hogy "itt kellene megoldanunk lakhatásukat, ellátásukat". Ez logikailag ugyanaz az érv.

Értem. És? Mintha arról lett volna szó, hogy valamivel alátámasztod, amiket írtál. Ti. azt, hogy a jelenlegi kormány uszít.

Egyébként anno 11 valahány éve, szvsz Gyurcsányék NEM uszítottak! Ijesztgettekm riogattak, meglehetősen durva hülyeségekkel folytattak ellenpropagandát, szerintem is gyomorgorgató volt, de nem uszítottak.

Mindaddig nem, amíg elszigetelt kis csoportok, akiknek a szava nem hallatszik túl a saját kis szomorú ámde lúzer közösségükön. De amikor kormánypropagandává válik a mondanivalójuk... várj, segítek... amikor a magát nemzetinek hívó kormány átlépi a patriótizmust a sovinizmustól elválasztó határvonalat, mint Cesar a Rubicon-t, akkor azért egy kicsit az ember elkezd aggódni.

Nos igen. Pontosan erre várnék néhány példát, de ha lehet akkor valamilyen kormánytag nyilatkozatát, kijelentését.

 

 

 

 

2016. 09. 26. 17:44

A sánta kutya meg a hazug ember esetes...

„a 2018-as választáson, illetve az egy évvel későbbi önkormányzati voksoláson nem lesz rajta a jelöltlistákon azon honatyák, polgármesterek neve, akik októberben nem tudnak elég hatékonyan mozgósítani”

http://valasz.hu/itthon/orban-a-fidesz-kepviselok-sorsarol-is-dont-jovo-vasarnap-120565

Ugye jól másoltam ki?

valójában így jelent meg:

Október 2. után inkább a Fidesz belső struktúráját érdemes figyelni: ha hinni lehet a Népszabadságnak, akkora 2018-as választáson, illetve az egy évvel későbbi önkormányzati voksoláson nem lesz rajta a jelöltlistákon azon honatyák, polgármesterek neve, akik októberben nem tudnak elég hatékonyan mozgósítani”.

Miért kell úgy tálalni egy-egy mondatot (kiragadva a szövegkörnyezetből), ahogyan tetted? Ettől jobb a lelkednek?

 

2016. 09. 25. 18:20

Vesd össze plz. a cikkben leírt érveket a népszavazási NEM mellett ezekkel:

Megtettem. És ezt bírtad iderakni annak alátámasztására, hogy a kormány uszít a migránsok ellen? Sajnos nem értem az összefüggést...   Szerinted van valami összefüggés a két NEM között?

A hungarista-neofasiszta szélsőséges csoportok (tényleg vannak ilyenek?) ideológiáját meg ne ismerem.

Igen, és Dávid Ibolya sem értett a focihoz, világos. 

Aha.  Úgy látszik Téged a hungarista-neofasiszta szélsőséges csoportok zavarnak.   Bizonyára vannak idehata szélsőséges maoista, marxista, szélsőbalos anarchisra csoportok is.  Sajnálatosan mind a szélsőjobb, mind a szélsőbal is hozzátartozik a pluralizmushoz. Legalábbis szerintem. Miután egyiknek sem olvasom sem a blogjait, sem a különböző web-lapjait, és nem is érdekel az ideológiájuk, nem tudok véleményt mondani. Idióták mindig, mindenhol vannak. És ezzel a minősítéssel (idióták) nyilván nem vagyok elég toleráns, de hát én nem is vagyok "létező liberális".

 

A Fidesz beemelte a mainstream-be a szélsőjobb retorikát és ideológiát.

Ez Te állítod, már többször leírtad, de jó lenne ha valamivel alátámasztanád.

Becsületes munkával megőszült családapák mennek ki az utcákra "libsiket" verni, nem rendőrhuszárok.

arra a taxisra gondolsz aki meglegyintette Szentendrén a tinit? Ezt nevezed verésnek, és egy lapon említed a tíz éve történt eseményekkel?

Elég indiszponált vagy!