kopasz76 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kopasz76

Regisztrált:
2013. 02. 13. 14:48
Utolsó belépés:
2018. 08. 23. 11:32

2016. 09. 28. 21:43

Te is tudod mi történt , én is tudom mi történt. Kérdeznék én is. Ki a balfék  aki a szövegben vét egy elütést vagy aki a  vitában ezen az elütésen lovagol? 

Feltételeztem, hogy a klasszikus "hány éves a kapitány" kérdést nem veszed komolyan, és iróniának veszed. Tévedtem. :)

Lehet, hogy épp akkor, amikor te  cigányzenére a zsíros velőscsonton röfögve  játszottad a polgárt a Khéliben ( Helyesen Khéli, nem Khély. Gondoltam jóindulatból szólok, mert csak nem lehet elütés, ha kétszer is így írtad )

:)

Ha már mindenképpen helyesen akarjuk írni, akkor Kéhli, de ezen sem érdemes vitatkozni...

Most mit akarsz ezzel a fényképpel? Tegyek ide én is néhány fényképet mondjuk  2004-es földrengésről, és a több százezer halottról egyenként, vagy máshonnan? Mit vársz ettől? Ha másodpercenként megnéznél egy ilyen fényképet folyamatosan éveken át, akkor sem érnél a végére.  Hasonló képeket nézhetnél (bombázás nélkül is) Indiából, vagy  tetszólegsen valahonnan Afrikából? Mi a teendő?

(Lényegtelen, de tényleg velőscsontot ettem. Most nagyon szégyenlem magam, mert Afrikában éheznek)

2016. 09. 28. 18:11

Igazi kocsma szintű érvek. Nem a te hibád, nagyjából ez a népszavazás propaganda szintje, illetve a misztikus Spöttle - Nógrádi biztonságpolitikai szakértő tengely szintje is. Szerencsére  a világ nem ezen az alsótagozatos hat színű színeskészlet szintjén van, ennél jóval színesebb. 

Teljesen igazad van, éppen tegnap beszélgettünk róla a Kéhlyben, néhány métere Krúdy emléktáblájától.  Bár mindenkinek ezt jelentené a kocsma! Nekem ugyanis nem a talponálló italbolt a kocsma, ahol a munkában megfáradt útburkoló munkások magukba öntenek néhány korsó sört, úgy izzadtan, munkaruhában, hanem valami hasonló hely, amilyen a Kéhly.

Köszönöm az oktatást is, az iszlámról, a siítákról, meg a szunnitákról.  Kérdezhetek Tanár úr?

Az iszlámnak két fő irányzata van, a síiták ( 10-15% ) , szunniták ( 85-95%)

Ha 95% szunnita van, és csak 10 százalék siíta, (ami ugye 105% "iszlám" lenne) akkor hány éves a kapitány?

Szíriát és a Közel-Keletet többségében síiták lakják

Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy a szír síiták, nem szunnita alapú iszlám hívők, keresztények vajon melyik országba menekülhetnének a szunnita környezeteben anélkül, hogy az életük ne kerülne veszélybe.

Ha Szíriát és a Közel-Keletet többségében siíták lakják, akkor miért  észak-nyugatnak indulnak, kelet helyett?

A szír siíták nyugodtan mehetnének Kuwaitba is, de miután (a néhai) Irak egy jelentős része is siíta (pl. Bászra és környéke), akár arrafelé is lehetne indulni. És onnan már tényleg csak egy köpés Irán, ami aztán a siíták igaz fellegvára, és a szűken vett közel-kelet része!

A pakisztáni, afgán népesség milyen? Siíta vagy szunnita? Százalékos megoszlásban? Csak azért kérdezem, mert ők aztán bárhová mehetnének útközben!  Van siíta  és szunnita többségű állam arrafelé...

A wahabita ág Szaud-Arábiában államvallása. Az egyiptomi gyökerű szalafita mozgalom ideológiai alapjaira épül a Muszlim Testvériség, a Talibán, a Hámász, az al-Kaida, az Iszlám Állam és ezek csatolt szervezetei. Ezen szervezetek nem titkolt céljai között szerepel a síita irányzat kiírtása.

Ez a törekvés, mármint a siíta irányzat kiirtása már vagy ezer éves program. Mi alapján valószínűsíted, hogy most - ez elmúlt évszázadok sikeretlen próbálkozásai után - újra intenzíven nekilátnak a siíták kiirtásának? Biztosan az a jó megoldás, hogy a zömében nem iszlám Európába kell menekülniük?

Várom megtisztelő válaszaidat.

2016. 09. 28. 17:39

"És történt valami? Ja, igen. Valami hibbant beleköpött a Duna-parti cipőkbe! Hát ez legyen a legnagyobb probléma az újjáéledő fasizmusban! "

S a cigánygyilkosságok?

Mi van velük? 

Szögi Lajos?

Egyéb lincselések?

Sok volt vagy kevés?

2016. 09. 28. 17:31

Szerintem meg nem érted, de ez nem baj.

2016. 09. 27. 18:06

Ezt  a szövegkörnyezetéből kiragadást 10 évvel ezelőtt is szóvá tetted és háborogtál , amikor pár kiragadott félmondat miatt  felgyújtották Budapestet, vagy csak óberkodsz itt miatta? 

Szvsz alulértékeled azt a beszédet... Én nem voltam ott Öszödön, de aki ott volt, nem mindenki értékelte "kurva jó beszédnek"...

Nem ezért jártunk utcáról utcára, csöngettünk be minden házba a végtelenül hosszú falusi utcákon. Úgy éreztük: megcsináltuk! Ehhez képest jött az a szörnyű beszéd, amely gyakorlatilag kivégzett bennünket. Közülünk sok embernek a teljes politikai és szakmai pályafutása végét jelentette.

Nem ragadtam én ki sem fél mondatot, sem egészet. Bár azt nem vitathatom, hogy igen sok gondolat azóta szállóige lett....

Senki sem gyújtotta fel Budapestet! Egyébként meglehetősen groteszk (de írhatnám a te szavaddal: perverz) megnyilvánulás, hogy az én adómból fenntartott rendőrség nem tudja megvédeni az én adómból fenntartott várost...   Mert világos, hogy a budapesti Szabadság térre, a pécsi újoncokat küldjük... akiknek egyébként már hazafelé kellene tartaniuk.

Meglehet, hogy én óberkodgatok. Akkor Te mit csinálsz?