kopasz76 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kopasz76

Regisztrált:
2013. 02. 13. 14:48
Utolsó belépés:
2018. 08. 23. 11:32

2016. 09. 30. 10:52

A kérdéseiddel pedig bandukolj oda, ahol ahelyett, hogy ember módjára megoldották volna a helyzetet inkább kiagyalták ezt a szavazásosdit, elhárítva magukról a felelősséget , felszítva a gyűlöltet , összeugrasztva az országot.

Értem. tehát bandukoljak oda azokhoz, akik kiagyalták azt, ami miatt írogatunk itt, és kérdéseimmel azokat zaklassam, akik "felszították a gyűlöletet"...    Ez nem tűnik valami bölcs gondolatnak. Szerinted mennyi esélye van, hogy más megoldást fognak javasolni ha most odabandukolok? Ők már javasoltak megoldást, ennek egyik eleme a népszavazás. 

De ne gyötrődj, he nem érted, azt is felejtsd el ha kérdeztem valamit.

2016. 09. 29. 21:31

Azért nincs olyan nagy gond azokkal a menekültekkel, bevándorlókkal , csak fizessék ki a letelepedési kötvényt, aztán jöhet boldog boldogtalan.

Bármennyire is hihetetlen a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban nincs köztünk véleménykülönbség.

Nincs semmi teendő vele. Egyszerűen csak szerettem volna megvilágítani, hogy mennyire disszonáns és gyomorforgató, hogy egy hozzászólásban képes vagy ítéletet mondani az életükért küzdők felett és értekezni a valódi jólléti,  polgári kocsmázásról  és annak örömeiről a Khéliben. 

Már megbocsáss, de ez egy marhaság. Azt is írhatnám, hogy demagóg hülyeség, a velőscsontom miatt pálcát törni felettem, de ha Neked ettől jöbb, én nem leszek semmi jónak elrontója.  Ilyen alapon azonban elítélhető mindenki - Te is - aki akár csak egyszer is jól laksz egy nap, amíg az életükért küzdők nem kerülnek biztonságba.

De ha már gonosz, képmutató, álságos vagyok, igazán iránymutaátst adhatnál; miként kellene viselkednem, és miként kellet megoldani a néhány millió "menekült" okozta problémát? Mert ezidáig csak arról olvashattam, hogy érzéketlen, stb vagyok (vagyunk), de azt még nem tudom, hogy milyen lenne a modus vivendi szerinted? És miért lenne jobb, hatákonyabb az a modus vivendi, amit javasolsz, ha javasolsz,

2016. 09. 29. 18:31

Sajnos minimális beleérző képesség és érzelmi intelligencia hiányában nincs sok értelme a csevegésünknek (legalábbis nekem ennél értékesebb a szabadidőm).

Nem is tudom miként mondjak köszönetet, amiért szánsz rám némi időt.  Engedélyt kérve a meghunyászkodásra megemlíthetem, hogy nem én kezdeményeztem ezt a csevelyt, hanem Te?

Nem tudok pontos számot, de eu lakosságszám arányban kb. 1-2%-nyi "hordáról" beszélünk. Ennél nagyobb százaléknyi magyar ment már ki külföldre.

Tehát kb öt-tíz millió emberreől beszélsz, akiket menekültként be kellene fogadni.  Évente, vagy összesen?  Ezek csak Szíriból, vagy már összesítetted, - az afgán, pakisztáni, eritreai, szudáni, marokkói, algériai -  stb menekülteket?

Azok a nagyarok akik külföldre mentek, nem menekültek, nem is bevándorlók, és nem kivándorlók. Állampolgárságukból ered, meg az uniós tagságból, meg a az áruk, szolgáltatások, munkaerő stb szabad áramlásából, hogy minden eu-s állampolgár ott vállalhat munkát ahol szeretne, feltéve, hogy alkalmazzák. De ha nem talál azonnal munkát, akkor jogosult bizonyos szociális ellátásra is.

Szemben azzal a kb 5-10 milliónyi  - szerinted - gazdasági bevándolrlóval.

 

Last, but not least!

Nem írtad meg, hogy te milyen irányba indulnál a családoddal, ha lebombáznák az otthonodat. De mindegy is.

(Bár azt írtad mindegy, én úgy érzem honorálnom kell egy válasszal a rám áldozott drága szabadidődet, annak ellenére, hogy nem tiszteltél meg válaszaiddal...)

Meglehetősen sok körülménytől függ a dolog. (mármint ha Szíriáából menekülök mert bombáznak)  Nyilván nem mindegy, hogy melyik határ van a legközelebb, és az sem mindegy, hogy a családomat milyen körülmények közé tudnám vinni! Milyen arrafelé a "közlekekedés". Keresztényként nyilván nem mennék Szaud-Arábiába. Az sem mindegy, hogy családom tagjai képesek-e sokat gyalogolni, vagy sem. Összességében azt hiszem Ciprus felé venném az irányt. Ha át tudnak hajóztatni Törökországból a görög szigetek felé, akkor nyilván megoldható a hajózás Ciprus felé is. Itt vagy a senki által el nem ismert török területen kérnék menedékjogot, (elvégre ez van legközelebb a török partokhoz, bár ezt megtehetném akár Szíriából, vagy Libanonból is), vagy valamilyen módon el kellene jutnom a ciprusi görög területre.  Semi esetre sem dobálnám el a papírjaimat, anme vinném magammal!

 

2016. 09. 29. 12:24

Valóban ez a leghelyesebb, bagatelizáljuk el. Végül is csak előre kitervelten gyilkolásztak gyereket, felnőttet. Tényleg nem történt semmi, mindennapos eset.

Nem tudom mit pörögsz ezen a témán, és hogyan jön ide a migráns betelepítéshez, illtve az erről szóló népszavazáshoz, meg ahhoz amint Cserép úrral győzködjük egymást, hogy a kormány vette át a hungarísta-neofasiszta szervezetek szövegét, vagy sem? Mert erről volt szó, aminek kapcsán bölcsen belekérdeztél, hogy "S a cigánygyilkosságok?".

Nos, a cigánygyilkosságok néven futó "projekt" 2009-ben olyan szakaszba jutott, hogy megtalálták az elkövetőket, voltak mindenféle tárgyalások, talán ítéletek is. Rémlik mindenféle titkosszolgáltati szál, meg tartó(?)tiszt vagy mi a szösz.

Elmagyaráznád, hogy miként kerül a csizma az asztalra, vagyis miként kapcsolódnak a cigánygyilkosságok ehhez a fórumhoz? Vagy csak beleolvastál, és egyből ez jutott eszedbe? Mert  akkor itt fejezzük be, nyiss egy másik topicot és ott lehet folytatni.

És ha megteszed, akkot vezesd elő, hogy mi a bajod, mit nem értesz, hátha valaki megmagyarázza. 

period

2016. 09. 28. 22:05

Esetleg Törökországon átkelve megcélozhatnák még Azerbajdzsánt, Örményországot vagy Grúziát, bizonyára tele lennének boldogulási lehetőségekkel és tárt karokkal fogadnák őket.

Legutóbbi információim szerint Törökország határos Iránnal. (a lányom nélkül soha amerikai tyúkja is ott menekült)

De nem tartod érdekesnek, hogy szerinted sem örülnének a szír menekülteknek sem Örményországban, sem Grúziában? Vajon miért? És vajh miért nem szervez az ENSZ mindenféle befogadó programokat? Miért nem gyűjti össze az ENSZ mindenféle menekülttáborokba a menekülteket? Miért nem hív össze (ti. az ENSZ) mindenféle bizottságokat? Miért kellene az európaiaknak tűrniük, hogy iszlám hordák özönlik el azt a területet, amelyet a jelenlegi európaiak ősei vérrel, vassal szereztek meg, tartottak meg, építették, fejlesztették? (időnként porig rombolták egymást, de most éppen nem) Mi a francért kellene nekem örvendezve fogadnom a sok állítólagos menekültet? Miért menekül el, miért nem harcol a saját országáért?  Miért nem képesek az iszlám országok rendezni a közel-kelet problémáit? 

Mert keletre indulva kib@szott polgárháború dúl és az iszlám állam kalifátusa és véletlenül pont ott van, ami nyilvánvalóan tárt karokkal várná a szír menekült családokat (akik egy része épp miattuk kényszerül menekülni). Csupa remek lehetőség, én sem értem mi a francér' nem keletre indul el ez a sok kis bugris.

Érdekes módon ez a polgárháború a legkevésbé sem zavarja a pakisztáni menekülteket, útban Görögország felé.  Ők mind kizárólag repülővel közlekednek?

Egyébként teljesen mindegy. Ha idegen országba készülök, akkor viszem magammal az útlevelemet. Aztán vagy beengednek, vagy nem. Vagy szükségem lesz vizumra, vagy nem.  Belátom, hogy igazhitű barátaid nem így gondolkodnak. Biztos bennem van a hiba.