kopasz76 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kopasz76

Regisztrált:
2013. 02. 13. 14:48
Utolsó belépés:
2018. 08. 23. 11:32

2018. 03. 28. 20:59

Kedves Holdfény!

Az élet nem habostorta! :)

>Teljesen igazad van Cserép János választási programját illetően

Nem számít, hogy kinek van igaza. Az igazság lényegtelen.

Az számít, hogy kinek van/lesz többsége!

Amikor a maszop-szadesz többség eldöntötte, hogy négyes metró kell Budapesten, nekik volt többségük!  Mint tudjuk, többszáz milliárdba került a jelenlegi (teljesen értelmetlen) verzió. A google maps szerint Budapesten a Gellért tér és a Kálvin tér között (nem légvonalban) 900 azaz kilencszáz méter a távolság. Ez három megálló. Esztergomban a Kerektemplom és a Rákóczi tér között ezer méter a távolság...

 

Írod, hogy teljesen ki vagy akadva a Budapest-Esztergom luxus vonaton. Tényleg nem volt/lett olcsó. De  legalább Aquincum és Vörösvár között két vágány lett, ráadásul ebben a beruházásban épült meg egy jópár közúti "tereptárgy" is, és felújították a vasúti megállókat.  Talán az esztergomi megálló/végállomás környéke is készen lesz egyszer... 

 

2018. 03. 27. 20:40

Ahogy az előttem író említette: nem hemzsegnek errefelé a hozzászólások. Ebből persze nem vonnék le semmilyen messzemenő következtetést. Legfeljebb annyit, hogy ha egy akkora kaliberrel akarsz választási vitát mint dr.Vadai Ágnes, a DK második embere, akkor még fejlődnöd kellene egy kicsit.

Én még sosem voltam ilyen „választási vitán”, ahol képviselő jelöltek vitatkoznak, de olvasva Ágnes asszony válaszát, („…legfőbb célom, hogy közös erővel legyőzzük az orbáni rendszer helyi képviselőjét. Nekem vele van a legnagyobb vitám. Őt szeretném szembesíteni az ellopott magán-nyugdíjpénztári vagyonnal, a trafik és föld mutyival…”) kétségem sincs afelől, hogy vitáról szó sem lehetne. Ágika egyedül képes lenne ellátni mind az ügyész, mind a bíró feladatát, és a legszebb torgyáni mondattal fejezné be: ”monnyon le”! Az a moderátor még nem született meg, aki képes lenne hat-nyolc képviselő jelölt vitáját mederben tartani, pláne akkor, ha olyan kaliberű ellenzéki jelölt is tiszteletét teszi, mint dr.Vadai Ágnes.

Elolvastam meghirdetett céljaidat, és lenne néhány kérdésem. Azt írod, hogy a Szent István gimnázium helyreállítása. Kérdésem: gondolod, hogy ez a „kampánytéma” irányodba tereli a sárisápi, nyergesújfalui (értsd: nem esztergomi) választókat? Vagy az ingyenesen használható parkolóház az esztergomi kórháznál? Orvosokat és ápolókat nem is ígérsz?

2018. 03. 22. 19:37

Tisztelt Képviselő Jelölt Úr!

 

Azt írod, hogy "... nézzünk a számok mögé", és a következő méretes csúsztatással folytatod: "A lakosság 42%-a el akar menni szavazni de még nem tudja kire szavazzon. " Ezzel szemben a hivatkozott felmérésben  annyi olvasható, hogy 27% szavazna de nincs pártja, 15% pedig szavazna, de nem válaszol. (Vagyis nem mondja meg, hogy kire szavazna)

Abban igazad van, hogy ezt a két utóbbi számot összeadva 42 az eredmény, de az nyilvánvalóan nem igaz, hogy nem tudják kire szavazzanak! 15% ugyanis tudja, csak nem árulja el. Ettől föggetlenül a 27% is több mint a a 21%, ami a Fidesz támogatottsága a hivatkozott felmérés szerint, és ha ezt a 27 százalékot mindet megszerzed, akár képviselő is lehetsz!

Hajrá!

 

2018. 01. 30. 18:56

Mi lett volna ha normálisan (mondjuk egy pdf file-ben) teszed fel? Esetleg el lehetett volna olvasni?

2016. 09. 30. 13:54

Volt ott előtte egy ilyen : " akik ahelyett, hogy ember módjára megoldották volna ..."  Persze ez téged ne zavarjon egy percig se, csak gondoltam szólok, ha már napokig itt sírdogáltál, hogy gonosz emberek kiragadnak félmondatokat. 

Mennyiben változtatja azoknak a "csoportját" az általam kihagyott gondolat? (egybéként a teljes mondatodat idéztem, tehát nem érezheted úgy, hogy kihagytam valamit)  Mert ebben az esetben a "létszámot" tekikntve teljesen mindegy, hogy azokat kell megkérdeznem akik  "kiagyalták ezt a szavazásosdit, elhárítva magukról a felelősséget , felszítva a gyűlöltet , összeugrasztva az országot."  vagy azokat kérdezem meg, akik szerinted felszították a gyűlöletet.  (Tudom, hogy nem egyszerű a magyar nyelv, de ismétlés a tudás anyja.)

Egyébként pedig a magyar kormány legalább megpróbálta a problémát valamilyen módon kezelni. (hallottam én olyan javaslatokat is már, hogy aknamező, meg géppuskafészek, és ehhez képest a kerítés kifejezetten humánus megoldás)  Szavaidból persze az is következik, hogy az egész invázióért, népvándorlásért Orbán Viktor és a kormány a felelős, és nekik kellett volna megfelelően kezelni a migráns áradatot, de ehelyett kerítést építettek, és most szítják a gyűlöletet. 

Megpróbálták, és megpróbálják Magyarország és a magyarok érdekeit képviselni, mert elsősorban ezért felelősök. Ezért lettek megválasztva.  Más országok vezetői pedig elszörnyűlködtek a kerítésen, most meg belefulladnak a migránsokba. És persze egyre többen építik a kerítést, amit eleinte szárnyas kapunak neveztek, de mára egyszerű kertítéssé vált. Ha jól tudom Bulgária is kerítést épít, sőt már Törökország is.  Amióta Merkel mutti pártja sorozatban veszíti el a választásokat, "deus ex machina" visszaforgatná az idő kerekét!  Nem tudom ezt miként kellene értékelni, de esetleg arra gondol, hogy akkor hirtelen eltűnne Németországból legalább egy millió migráns? Mert néhány százezer már eltűnt, legalábbis a hatóságok szeme elől...

Egész idáig csak köpködted azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kormány megpróbálta a migráns inváziót kezelni.  Igazán elárulhatnád, hogy mit kellett volna tenni, hogyan kellene megoldani...

 

 

Sebaj szaladj a Khélibe moralizálni az igazi kocsmázás értelmén, a sanyarúbb sorsúak minél távolabb tartásáról a fényességes cipődtől. Csak iparkodj, a migránsok ki ne szívják előled a velőscsontot!

Mondtam már, hogy nem Khéli, hanem Kéhli. És ne ácsingózz a velőscsontomra! De ha egyszer mégis velőscsontot eszel, ne feledd, hogy nem szivogatni kell! Van hozzá remek "célszerszám".  Legalábbis a Kéhliben, adnak hozzá!