messzi - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

messzi

Regisztrált:
2011. 09. 06. 12:46
Utolsó belépés:
2013. 02. 06. 16:38

2012. 11. 29. 16:07

Esztergom ideális hely lehet az antiszemitizmus vizsgálatára. Talán arra is, hogy mik azok a tényezők, amelyek antiszemitává tesznek embereket. Nemcsak a csürhét.

Vannak feltételezéseim, miért olyan erős Esztergomban az antiszemitizmus, de ezt tények nélkül hangoztatni komolytalan lenne.

Esztergomban iskolázott, úm a régi úri középosztály ( amely kategória az én szememben mindig a hülyeség szinonímája volt ) -hoz tatotókkal beszélges időnként, érdekes véleményeket fogsz hallani a zsidókról. ( cigányokról, homoszexuálisokról ... ).

Azt tudom tenni, hogy megosztok folyamatosan olyan, nem túl nagy elmélyülést igénylő ismereteket, amelyek esetleg rádöbbenthetnek egy-két embert arra, hogy milyen hülyeséget vall, és mi a következménye, ha a hülyeség hatalaommal párosulhat. Itt is, másutt is.

2012. 11. 29. 15:58

"Általában csak olyankor ha gyenge a vallás,"

Valóban nem mindig. Oroszországban az egyház élet-halál ura volt, csak az a társadalom is eljutott az éhenhalás szélére. Pontosabban már nem a szélén voltak.

Elolvastam a tanulmány bevezető részét. Lehet természetesen összefüggés, biztosan van is, de ez szerintem csak szükséges, de nem elégséges feltétel.

2012. 11. 29. 15:51

 


Egyébként meg a szart is szard le!:)

Vagy egy "10% -os"  köldöknézés is jó program lehet kétségtelenül.

 

Egyébként ez a liberális gondolkodásmódra utalás kimondottan tetszett!:)

2012. 11. 29. 15:32

 

Azért nemcsak a  FIDESZ-nek és a KDNP-nek szúrja a szemét a Klubrádió. Az "ellenzéki " Jobbik biztosan egyetért azzal, hogy Esztergomban ne hallgathassuk a Klubrádiót

A Klubrádió tudósítása szerint a jobbikos képviselő azt is kijelentette: - Nemcsak a Klubrádiót, de az ATV-t is bezáratná A radikális párt politikusa a parlamentben közölte, ha pártja hatalomra került, véget vetnek a kéz kezet mos politikájának, mely alapján szerinte működhet az ATV. Azt is kifogásolta, hogy a Klubrádióban nulla százalék a Jobbik megszólalási aránya.

Off

Ez most ugye esztergomi hírhez kapcsolódva megfelel a moderálási alapelveknek?:)

On

2012. 11. 29. 15:05

Olyan nincs, hogy csak helyi politikával foglalkozol, mert annak az égvilágon semmi pozitív eredménye nem lehet. Egy város nem tudja elszigetelni magát az országos helyzettől, helyben semmit nem tudsz változtatni az égvilágon, ha nem történik változás fölötted.

Jól példázza ezt a mi kis városunk, amely tökéletes lenyomata az ország neurotikus állapotának.De nem mintaváros, annyira soha nem volt fontos Esztergom, mint sokan láttatni akarják. Hasonlatos. Abban is hasonlatos, hogy itt is tökéletesen belefásultak az emberek a mára céltalanná váló küzdelemnek. Ahogyan országosan is döbbenetes, hogy a pedagógusok például méla csöndben tűrték, hogy miniszterk tökéletesem megalázza őket. Hogy a rokkantnyugdíjasok hangját alig hallani. Hogy nincs az utcán az értelmiség a kultúra csonkítása miatt. És még sorolhatnám.

Abban igazad van, hogy ezt a húsz év politikai gyakorlata tette. Meg aban is igazad van, hogy az elszegényedő rétegek mindig radikalizálódnak. Hol a kommunisták, hol a nácik használják fel őket, éppen melyikben van több erő. Most is ez történik.

Na és itt van, amiben tökéletesen tévedsz. A Jobbik nem egyszerű politikai pártkérdés, hanem demokrácia-kérdés. ( Amely nem a fidesz szüleménye, legfeljebb ügyesen kihasználják. ) Ilyen szélsőjobbos pártok, vagy azok egyes tagjainak rasszista, antiszemita megnyilvánulásait csirájában kell elfojtani. Az úri modor ebben az esetben baromság. Ahogyan a németeknek, úgy neknk is minden lehetséges eszközzel küzdeni kell az elszigetelésükért, a politikai megsemmisülésükért. Más út nincs.

Esztergom érdekében is. Az esztergomiak érdekében is.

Ezért biztosan nem kell perre menned. ( Nem úgy, mint némely, valóban durva stílusú és tartalmú kirohanás egyes fórumokon. )

 

Politikai terrorizálás? Ugyan már! Folyamatosan rossz kifejezéseket használsz. Ha meg ezek alapján úgy gondolod, hogy van alapod a kitiltásra, hát tedd meg. Jobbik miatt ez unikum lehet! :)