Fáncsi - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Fáncsi

Regisztrált:
2011. 02. 17. 17:44
Utolsó belépés:
2011. 05. 17. 17:37

2011. 05. 17. 17:50

Három hónaposan valóban nagyon aranyosak a babák és igencsak megmozgatják a szüleiket isÁrtatlan, mert ebben a korban már érdekli őket a világ, de hát "földhöz kötöttségük" miatt csak a szülőkkel együtt tudnak a nekik tetsző helyre eljutni. Legjobb ha elfogadod az irányítását, azaz cipeled, mert így jut egyre több ismerethez. Nem kell félned, hogy "elrontod" , mert ha már tud  egymaga közlekedni, úgy is ott fog hagyni!!!  A szentgyörgymezői olvasókörben a hónap végén lesz hordozókendő tanfolyam. Ha érdekel átküldöm a pontos idejét.   Fejlesztésre nagyon jó a babaúszás. Dévény Anna féle módszert még nem ajánlotta nektek senki??? - A Gézengúz Alapítványnál is nagyon profi szakemberek vannak és még fejlesztést is vállalnak. Nézd meg a honlapjukat !

2011. 05. 09. 22:50

Amúgy valóban nagyon puszilni való talpacskája van!!!!!!

2011. 05. 09. 22:48

Nagyony  ügyes vagy! Gyerek, ház és kert is még!! Közben fejés-  tied minden elismerésem!!! Azt írtad, hogy ha a hűtőbe teszed a tejet, nem fogadja el- az anyatej szobahőmérsékleten egy külföldi tanulmány szerint 6-8 óráig felhasználható. Nálunk 3-4 órát ajánlanak általában, tehát ha  következő etetés előtt fejsz egy pár órával, nem kell hűtőbe tenned. A fagyasztott anyatejnek valóban számunkra egy kicsit "furcsa" a szaga, mert az anyatejben lévő egyes enzimek fagyasztott állapotban is is "dolgoznak" A hozzátplálást 6 hónapos kor előtt a szakirodalom nem ajánlja az allergia megelőzés miatt. A tápszer és a bébiételgyártók állítják csak, hogy hamarabb kell elkezdeni a hozzátáplálást. Ha jól fejlődik a babád nyugodtan ad csak az anyatejet és a tápszert hat hónapos korig. A gyümölcsöket meg edd meg Te!! - neked is kell a jó kondi és az állóképesség ennyi teendő mellett. Van allergiás vagy lisztérzékeny a rokonaid vagy a párod családjában?-a hozzátáplálásban elkezdésében ezeket is figyelembe kell venni.

Nagyon örülök hogy "élvezed" a babádatVigyor- sok anyuka a sok aggódás miatt teljesen stresszben éli meg a gyermeke csecsemőkorát: pedig az nagyon gyorsan elrepül minden " bajával" együtt. Olyan gyorsan fejlődnek, hogy valóban képesek minden nap valami újat produkálni! -és ha észreveszed és válaszolsz a babád jelzéseire, egyre jobban megérted őt és egyre könnyebb lesz az életetek is!!! Amúgy a "kézrágcsa" minden tekintetben pozitív fejlődés jele- oldódik a feszesség és az érzékelése is fejlődik tőle. Még véletlenül se dugj a szájába cumit helyette - a nagyik nagyon szoktak ilyenkor félni, hogy újszopós lesz tőle a gyerek- mert ez a fejlődésnek egy nagyon fontos állomása!  Most ép ennek van itt az ideje!!

2011. 05. 04. 17:38

Bocsi! de utólag jutott az eszembe, hogy pont jövő héten szerdán 1/2 10 órai kezdettel lesz a Máltai Játszótéren La Leche Liga csoport találkozója, ahol szoptató anyukák tudnak neked támaszt és segítséget adni! Hidd el nekik sem ment könnyen!!!

2011. 05. 04. 17:28

Nagyon -nagyon örülök,hogy ismét írtál!!Vigyor Jó tudni, hogy szépen nől a picid!! Sajnálom, hogy ilyen kevés a tejed, de gondolj arra, hogy vannak akik még eddig sem tudnak szoptatni!! Sajnos elég sok anyukánál előfordul, hogy egy idő után kevésnek tünik a teje, illetve csökken a tejtermelés. Ennek az is lehet az oka, hogy nem örül ki teljesen a mell és ez gátlólag hat a további tej termelésre. Gondolj csak arra, hogy ilyenkor azt hiszi a szervezet, hogy maradt, pang ott bent és nem kell többet termelni. De ha sikerül kiüríteni, lehet hogy többet fog termelni! Nem tudom, próbálkoztál a fejéssel? Lehet, hogy a picid csak addig szopik, amíg dől a tej- ezt nagyon sok kisbaba "eljátsza"- de még tulajdonképppen van a melledben tej. Volna kedved megpróbálni, hogy szopiztatol, utána pótolsz és utána fejed egy kicsit a melledet? Ennek is van egy "trükkje". Először simogasd át a melledet, amelyikből szoptattál körkörös mozdulatokkal, majd a bimbó irányába. Utána 7 percig fejd, majd ismét simítás következik és 5 perc fejés, majd simí és 3 perc fejés és végső simogatás után 2 perc fejés. Ha mindkét mellből szopiztattál egymást felváltva kell a két mellel ezeket csinálni.Tudom, hogy ez egy kicsit macerásnak tünik, és lehet hogy az elején nem is jön semmi, de ezzel több inger éri a melledet és így a tejtermelés is szép lassan egyre több lehet. Először próbálhatod, hogy minden második etetés után de az a legjobb ha legalább 6x egy nap. Persze tudom, hogy ehhez sok idő és sok kitartás kell!!! De lehet olyankor kezdeni, mikor van otthon segítséged a pici ellátásában-- következő hétvége???  A tejserkentő szerek hatása személyenként változó, és nem mindenkinek hat. / olyanok mint a homeopátoás szerek általában, azok is csak személyre szabottan jók/ De ha nem sikerülne a tej mennyiségének a szaporítása, akkor is, akármilyen kevés  anyatej  is hasznos: gondolj csak a benne lévő védőanyagokra!!

A másik problámádra--- igen, mindíg van miért izgulnunk amíg felnő a gyerekünk.....sőt a nagyszülők állítják, hogy utána is!!! A babáknak újszülöttkorban ökölben van ak ezük és 3 hónapos korukra jutnak el odáig, hogy maguktól nyitogatják. Ebben az időszakban kezdik a kezüket "tudatosan " a szájukhoz vinni, és mintha örökké éhesek lennének végig rágcsálják, szopizzák ujjaikat. Ekkor tevődik át tulajdonképpen a szájról az érzékelés az ujjakra. Ha nagyon sokat késik ez a folyamat, azi s jelenthet később problémát! De szerencsére a babák idegrendszere még ilyenkor fejlődik, és nagyon könnyen alakítható!!!Vigyor Jó pár  babám járt gyógytornászhoz hasonló probléma miatt, és pár alkalom után valóban látványos volt a javulásuk!! - sőt volt aki aztán megelőzte kortársait mozgásfejlődésben! Fogd fel ezt a dolgot úgy,mintha "külön" tornára vinnéd a babádat- sokan sok pénzt fizetnek ilyenekért!!- Élvezi  a babád a tornát? - az a tapasztalatom, hogy először kicsit nyűgösök de utána játéknak tekintik.Tehát jó "játékot" kivánok!!!