gyulaur - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

gyulaur

Regisztrált:
2010. 11. 06. 9:21
Utolsó belépés:
2011. 11. 11. 10:47

2010. 11. 09. 12:04

A magánnyugdíjpénztáraknál, a tagok számláin lévő vagyon jelenleg közel 2800 ezermilliárd forint. Ebből, a költségvetés jövő évi tervezete 451 milliárdot a Nyugdíj-biztosítási Alapba, közel 80 milliárdot a központi költségvetésbe irányít, vagyis előre elkölt.

A kormány -Matolcsy szerint- arra számít, hogy a magán-nyudíjpénztári tagok 90%-a visszalép az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Ezen 90% visszatérő vagyonát a költségvetésre, a nyugdíjalap kipótlására és az államadósság csökkentésére kívánja fordítani.

A gond az, hogy ezek olyan jövedelmek, melyeket tulajdonosai későbbi felhasználásra tettek félre, az állam pedig most fogja elkölteni. Arra a kérdésra, hogy hogyan fogják az átvett összeget nyilvántartani és a tagok veszteségeit kipótolni, Matolcsy í válaszolt: nyugdíjba menetelkor majd figyelembe veszik...

2010. 11. 08. 20:27

Jelenlegi helyzetben nem látok esélyt arra, hogy a testület feloszlassa magát, és új helyhatósági választásokat írjanak ki. Amire viszont látok esélyt, az az, hogy egynémely fideszes képviselőben kételyek ébrednek pártja és frakciója politikáját illetően és átáll "igazi" függetlennek. Ha így történne, abban az esetben viszont már feltehetően működni is tudna a testület, és nem lenne szükség új választásokra.

A jelenlegi választási törvény szerint -tetszik vagy nem-, egy testület ha akarja, megbéníthatja, akadályozhatja, irányíthatja a polgármestert. Külön szerencsénk (vagy mégsem..?), hogy az itteni fideszes képviselőknek annyi eszük van mint egy marék lepkének.

 

Ahogy mondani szokás: sok minden lehet, sőt, annak az ellenkezője is!

Ebben a helyzetben, megítélésem szerint kiutat egy erős civil mozgalom jelenthet. De ez az állapot még el tart még egy ideig.