Frodo - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Frodo

Regisztrált:
2010. 10. 22. 18:26
Utolsó belépés:
2011. 11. 27. 22:31

2011. 11. 27. 22:52

Kedves Esztergomi Polgárok !

 

Eddig azt hittem tudom miért akartok új választásokat, mi a problémátok az előző polgármesterrel, városvezetéssel.

A pénteki testületi ülést követően elbizonytalanodtam..... 30 ezres városból csak 150 embernek van problémája a fideszes testülettel szemben. Ha ez igaz, márpedig az... akkor a többinek, azaz 29.850 embernek ez így jó, megfelel. Akkor miért a felhajtás?????  Kérdésemre ( mert ott voltam, mint nem egomi ), hogy miért csak ennyien vannak itt, az egyik lakos azt mondta, hogy munkaidő van és dolgoznak az emberek. Jó, elfogadom - vagyik elfogadnám- akkor viszont végképp nem értem, ha ilyen jó a foglalkoztatottság Esztergomban, az aZ ORSZÁG mintaképe lehet.

 

Szóval tényleg nem értem  Esztergom népét....... kitől várják a megoldást... ha nem saját maguktól és nem fognak össze. A fotelokból, szájkaratéval semmire se fognak menni, és elbizonytalanítják a Polgármester Asszonyt is, aki szintén tud számolni és látja, hogy ez a létszám nem az elvárható létszám. Ezt a létszámot, mert még tömegnek se mondanám lesajnálhatják, bármilyen negatív jelzővel illethetik,és igazuk is lehet.

Biztos nagy a félelem mind országosan, mint helyi szinteken is, mindenki félti az egzisztenciáját DE:::: klasszikust idézve: "gyáva népnek nincs hazája".

 

 

 

 

 

 

 

2011. 10. 17. 22:13

Azzal nem értek egyet, hogy helyi törvénynek nevezhetjük a dolgot. A törvényt ne degradáljuk le,azt hagyjuk meg a törvényhozóknak - a törvényhozás házának a Parlamentnek. A helyi rendeletek, határozatok a helyi önkományzatok illetékességi területére vonatkoznak, tovább azért nem....

 

Egy dologon azért átsiklottam, be kell hogy lássam. A FIÚK az Önkormányzatokról szóló törvényre is hivatkoznak ( ezért részemről bocs ) , pontosan most megmondani nem tudom, hogy melyik paragrafusára hivatkoznak, hogy abban szerepel, hogy a polginak végre kell hajtania az általuk hozott döntéseket. Na ebben az esetben az ötv. megsértéséről beszélhetünk. Ja, és az ötv. mint törvény nemcsak Esztergomban törvény, hanem minden más településnél is.

2011. 10. 16. 19:13

Nem értem.....

Nem értem, hogy az elmúlt időszakban a képviselőtetületi ülések egyik attrakciója a Polgármester törvénysértésének a megállapítása. Azonban magára valamit is adó ember először tájékozódik mielőtt beszél, vagy legalább megkérdez egy okosabbat, hogy te is így tudod ?  Nos amire ki akartam lyukadni, az a dolog, hogy Tétényi kontójára törvénysértéseket állapítanak meg sorozatosan. Tudják-e a képviselők, hogy miképp és hol születnek a törvények ?  Szerintem fogalmuk sincs..... abban a hiszemben vannak ők állnak a jogszabályalkotás csúcsán. Hát nagyon tévednek! Hallgassanak meg egy olyan embert, aki látott már közelebbről jogszabályokat, és az el fogja magyarázni, hogy helyi szintekenek nem alkotnak törvényeket csak helyi rendeleteket, határozatokat. Tehát amit a képviselőkakarnak rákényszeríteni a Polgármesterre ez vagy helyi rendelet vagy határozat megsértése, DE NEM TÖRVÉNYSÉRTÉS!!!!!'

 

Tisztelettel: Frodo

2011. 03. 10. 7:39

Érdekes dologról számolt be a Miskolc fideszes polgármestere. Egy rakat bűncseleményre utaló dologgal kapcsolatban tett feljelentést az előző MSZP-s ( Káli ) polgármester ellen.  Ami különösen megütötte a fülem: életbiztosításokkal kapcsolatban is. Tökéletesen ugyanaz a szisztéma ( már ami egy- két mondatból levonható ) mint itt Esztergomban.

 

Talán nem állok messze az igaszságtól, ha azt mondom: a törvénytelen pénzszerzés pártszínektől teljesen függetllen. Ha pedig még tovább gombolyítanánk az igazszág fonalát, nem nagyon látom az igazság bajnokát a fideszben, inkább azt látom, hogy jelenleg a rablókapitalizmus idejét éljük. Kíváncsi leszek Budai mikor áll ki, és mondja, hogy nem csak Miskolcon voltak visszaélések, hanem a fideszes vezetésű városokban is.

Kicsit ( vagyis nagyon ) elkeserít, hogy az előző időszak legnagyobb pártjai a választói bizalomra teljesen méltatlanok.

2011. 02. 01. 18:01

 

Szerintem semmiféle személyiségi jogsértés nem történt. Tekintettel arra, hogy a rögzítés tényét előre közölte, és a másik fél - akár hallgatólagosan- de elfogadta. Tehát nem beszélhetünk "titokban" készült felvételről.

 

Azonban, hogy miért volt  erre szükség az erősen elgondolkadtató. Úgy látom azért, mert a lakosok részéről egy visszatartóerő arra vonatkozóan, hogy ne mondják el,vagy árnyalják az általuk előadni kívántakat. Elgondolkozik az embefia, hogy hol kezdődik a rágalmazás, becsületsértés meg miegymás megvalósítása. Ezen határ éppen túllépése esetén ( akaratán kívülis ) bizonyíték áll a lakosság által megválasztott képviselő kezében.

 

Én mint kívülálló úgy látom, hogy egy kicsit félnek, rettegnek a képviselő Urak. Valahogy így nyilatkozott O.V. az   ogy  választási dőszakban az MSZP-ekről, ha még emlékezünk rá.