Istyu - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Istyu

Regisztrált:
2010. 10. 18. 19:50
Utolsó belépés:
2014. 09. 10. 8:30

2014. 09. 10. 8:37

Nem biztos, hogy negatívum az, ha nem ismerünk sok jelöltet a mostaniak közül. Én nem azt mondom, hogy most jött el a megváltás, de lehet ennek valami pozitív előjele is. Jómagam ismerek közülük néhányat. Azért vannak köztük olyanok, akik komolyabb pozíciókat töltenek be a civil életben, mint pl. iskolaigazgató vagy gazdasági vezető. (már hosszú évek óta) vagy több gyereket nevel/nevelt fel.

Elképzelhető, hogy naiv vagyok, de ki tudja ? Lehet, hogy most jött el az, hogy elege lett a normális polgárnak a megélhetési politikusokból és még ha birka módjára is, de valamelyest a sarkukra állnak.  Szerintem lehet itt még meglepetés, akár kellemes is !

Még valami: sokat azért nem tudunk a jelöltekről, mert minden fórumon a fideszt látni, hallani. Hiszen van ott pénz dögivel. Minden lehetséges eszközt megkapnak, amivel kommunikációs dömpinget indíthanak. Milyen jó lenne, ha pl. a szeretgom lehetővé tenné a választásokig, hogy mindenki mást bemutasson a közembernek. Akkor talán összetettebb és igazságosabb lenne a kép bennünk ! :-)

2014. 09. 09. 21:53

Kedves Kurázsi ! Minden úgy igaz, ahogy leírtad. Sajnos! Senkit sem akarok megbántani, de itt még 1-2 generációnak valóban el kell múlnia, mire komolyabb változást lehet véghezvinni és még ez sem biztos.  Az idősebbek sokszor nem látják a fától az erdőt (tisztelet a kivételnek) és a másik, hogy nekik már sok veszteni valójuk sincs, hiszen a nyugdíjjal így is, úgy is érkezik a postás. A fiataloknál pedig tartok attól, hogy többségük érdektelenné válik a politikával szemben..... és magasról tesz az egészre. Ami még felmerült és érdekesnek tartom, hogy  minden választás előtt is, meg utána is csend van. Sokszor kiderül a végén, hogy rossz volt a választás, de végül senki sem vállalja.Csak megy a sunnyogás meg az elégedetlenség. Mintha nem szavazott volna senki. Felteszik a kezüket az emberek, hogy pedig én nem is oda szavaztam. Kérdem én; hát akkor kire ? és hogy jött össze pl. a 2/3 tavasszal is ???? Ilyenkor egy kicsit mindig olyan feelingem van, mint amikor a magyar válogatottat jól megruházzák, de a végén nem fele érte senki ! Sőt, még a közönség a hibás, hogy nem bíztatta őket eléggé !

Törölt felhasználó #43

2014. 09. 09. 20:43

Teljesen mindegy, hogy ismert nevek vagy sem, mert a legnagyobb baj az, hogy rengeteg az induló, így szét lesznek megint forgácsolva a szavazatok. Ez természetesen megint a Fidesz malmára fogja hajtani a vizet. Az az elvakult  35-40 %, ha kénköves eső esik vagy a fene-fenét eszik is elmegy és rájuk szavaz. A másik 40% oszlik majd el 5-6 helyre. A sors fintora meg majd az lesz, ha esetleg a jelenlegi polgi megint újrázik, amivel nincs is baj, hanem csak azzal, hogy legalább 7-8 narancsos ott fogja verni a blattot megint. Szóval 100 szónak is egy a vége, ha nem lesznek észnél az esztergomiak a történelem ismételni fogja önmagát, ami jelen állás szerint igencsak esélyes :-(

2014. 09. 08. 18:45

Kedves Ancsus ! Azért hiheti el, mert egyrészt a Jobbik az egyik olyan párt, aki nem szokott sokszor a levegőbe beszélni. Általában kiállnak a kimondott dolgaik mellett. Másrészről pedig az a csapat, aki indul most a választásokon 1-2 kivétellel nem kötődik szorosan a politikai élethez vagyis van tisztességes polgári állásuk, amiből az következik, hogy nem olyan óriási nagy csapás ha esetleg lemondásra kerül a sor :-) Maximum továbbra is abból élnek majd meg, amiből eddig !  Ugye érti a különbséget a jelenlegi hatalmat gyakorló politikusok és az induló jobbikos felfogás között ? :-)

2014. 08. 22. 15:14

"Romanek: építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni" Milyen megható és mindenki számára kedves gondolat. Kár, hogy nem jött előbb a polgármesterjelölt asszony ! Elmondhadta volna korábban is ezeket a nagyszerű gondolatokat a kedves párttársainak is, akik 4 éven keresztül gáncsoskodtak és megfosztották egy normális, élhető várostól az esztergomi polgárokat !!!! Tényleg ? Vajon hol lehetett az elmúlt 4 évben ?