nadragulya - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

nadragulya

Regisztrált:
2010. 10. 13. 12:52
Utolsó belépés:
2020. 04. 26. 15:59

2017. 04. 13. 14:27

Valamikor, még rég, egy migráns politikus mondta az első regnálás idején, hogy Orbán "rossz politikát folytat, de azt nagyon jól csinálja". Se szeri, se száma a negatív dolgainak, de ezeket ügyesen elkerülgetik, mellébeszélve, vagy  a másikra hazugságot, akár rágalmat kreálva. Foglalkoztatni kell az embereket, azok egy idő után az új és új témákkal lefoglalva  elfelejtik és elméjükben elhomályosulnak az emlékek.  A "kommunistákat" meszégyenítő pozitív propaganda nagyon jól működik, de mellette a  bűnbak állandó szapulásával, mégha az csupán rágalom, eltereli mellékvágányra a lényeges dolgokat. ....

"A mór megtette kötelességét, a mór mehet!"  elv érvényesül a zsarnok környezetében is .   ....     Hol vannak már a polgári körök ?  .... stb.  - - - - -. - - - - -

2016. 10. 19. 20:57

Láttatok már igazi művészt alkotni ?  Alkothat-e a művész igazi remeket, hit, meggyőződés és átélés nélkül ? 

Mecénatura mindig is ott volt a művészet hátterében, legyen akármilyen korban, meggyőződésben. Az alkotásvágy egy belső kényszer, ami, ha szabad lehetőséget kap, amihez az anyagi háttér is hozzá tartozik, fölszabadulva a kötöttségek alól, mintegy a "szülési fájdalmakhoz" hasonlítható lelkülettel alkotja meg művét. ( Több esetben, legalább amiről tudok, az egyházi törvények alól, amik akadályozták volna az alkotás folyamatosságában, az egyházi elöljárója fölmentést adott. / Mert rájött az alkotás ihlete és ilyenkor úgyis a Jóisten jelenlétében fölemelkedik az anyagvilág fölé; mondta  az elöljárója./)

Nem mindig sikerül remekművet alkotni.  Van szobor, aminek az alkotó kalapáccsal semmisít meg. Zenemű, ami papírkosárból kiszedve, lett igazi gyöngyszem. Festmény, amely alatt több kép is rejtőzhet.  De mennyi élményt tud nyújtani egy alkotás, újabb és újabb gondolatot hoz a felszinre és rádöbben az ember, hogy az alkotó milyen ihlet-gazdagsággal "teremtett". Mert az ember halandó, és a halandóság börtönéből a hallhatatlanság után vágyódik. E vágy hajtja a művészt, hogy hallhatatlant alkosson. Ezen a ponton segít az a hit, mely a vallásból táplálja a remény gyökerét.

2016. 10. 19. 11:35

Tisztelt esztergomi !  Sok dolog kivizsgálása elmaradt. Személy/ek/hez kötni a felelősséget minden következmény nélkül nem lenne szerencsés. Lennének önkéntes bűnbakok, akikre rákenhetnék a piszkos ügyeket. A korrupció gyönyörűen működött és gondoloom még most is megtalálja a maga törvényelkerülő útját.  Esztergom egyeseknek nagyon jó pénzforrása volt. Őssze is halmoztak annak idején negyedszáz milliárdot, mint adósságot. A szálak magasra mutatnak, hisz maga a Főnök bíztatta eladósodásra "híveit", gondolom nem minden érdek nélkül. Ezért én utópisztikusnak tartom, hogy az igazi felelősökig jutna el a vizsgálat.

Engem érdekelne az is, hogy ki  és kik törették, vagy törték össze a Kossuth emléktáblát ? 

Első királyunk, Szent István szülővárosában élünk.  Nem csodálatos, hogy azt a gimnáziumot kellett eltüntetni, amelyik nevében hozzá kapcsolódik. Logikusan gondolkodva, fiatal éveit, "tanuló éveit", városunk területén élte és töltötte. Mennyi lehetőség rejlene e gondolat mögött ?  Nekünk a neve se kell, csinálja más. Örökségünk lehetőségeit így herdáljuk el. Netán személyisége irritál egyeseket ?  Már ezen sem csodálkozom. Ő épített és fölöslegesen nem rombolt !

2016. 10. 18. 20:23

" a múltat eltörölni..." szólt az "átkos rendszer" dala.  Miért ?  Ezt a kérdést én akkor is feltettem. Sajnos csak a cimer lett átmásítva, de a gondolkodás sokaknál nem.  Az átkosban is tudtak rombolni, fölöslegesen, és jobb lett utána, kérdezem !   Ebben sajnos Esztergom élen járt, és jobb lett ?

A múltat eltörölni már nem lehet, ezt a józan ész belátja, hisz a megtörténtet nem lehet nem megtörténté tenni. Okulni azért a múlt emlékein, pozitív gondolkodás és igazán emberi. A múlt emlékeit okosan felhasználni talán bűn ?  /Szombathelyen nem szégyenlik a közművelődés céljára felhasznált "zsidó imaházat", úgy egyszerűen a régi nevén nevezni: ZSINAGÓGA. /A névváltoztatás pedig kötelező ?

Van egy átkosból maradt pártház/unk/.  Egyesek eszetlen gondolkodásmódjából el lett hanyagolva. Tönkrement ? Szerencsére még nem ! Használható még valamire gazdaságosan?  Sok éven keresztül használták, csillagászok,... és amit még sokan nem tudnak. Kultúra céljából hasznosítani, a nagy közösség céljára, barátságosabb, mint a zsinagóga. Nem tudom megérteni, hogy még akad olyan "barom" ebben a városban, aki még mindig rombolni akar, és nem ésszerűen hasznosítani, amit még lehet. Építeni pedig csak olyant, amire az embernek a száján csak egy szó jön ki: "borzasztó"!

Esztergom, irigylésre méltó minden tekintetben, egyet kivéve. És ez az egy, sajnos, a lehetőségek elherdálása. Amíg a dicsőségmániás hangadók elnyomják az egészséges lokálpatrióta gondolkodókat, és a tömeg a hangadók után lelkesül, keseredetten csak annyit tudok mondani: ha csak ennyi eszetek van -  Hajrá vandálok !

2016. 10. 15. 10:40

Tudod-e, hogy ki a sakkozók védőszentje ?

Az Egyházban a sakkjáték, a szerzetesek túlzott játékszenvedélye miatt, a középkor után a nemkivánatos játékok közé került. Főleg a szerzetesek számára ugyanúgy, mint a kártyajátékot tiltották. Számos ábrázolt kép "népszerűsíti" ezt, mintegy plakát, ahol az ember ellenfele maga az ördög, és a tábla állását nézve az ember mindig vesztésre áll.  

A mai napon, okt.15.-én van Avilai /Nagy/ Szent Teréz ünnepe. A sokáig betegeskedő kislányból hogyan lett az Egyház egyik legnagyobb szentje, az is csodálatos. 41 éves  volt, amikor egy látomás után élete céltudatos irányt vesz. Saját szerzetesrendjének megreformálását kezdi el. Sok ellenkezés ellenére sikerre viszi reformját. A céltudatos, elmélyült, logikus gondolkodása, mely  írásaiból kiviláglik, mind a mai napig hat a mélyebb vallásos életre vágyók lelkületére. 

Ő a sakkozók védőszentje. A sakkozás is olyan "misztikus" játék, mely elmélyültséget, céltudatos kitartást és logikus gondolkodást kíván.