Iridium - Szeretgom.hu
Iridium

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Iridium

Regisztrált:
2010. 08. 07. 21:21
Utolsó belépés:
2015. 06. 25. 18:22

2012. 09. 11. 0:27

Engem az érdekelne, hogy pontosan minek is köszönheti Komárom-Esztergom megye azt, hogy Budapest után ebben a megyében a legmagasabbak a fizetések az egész országban? Tényleg ennyit számítana a Suzuki, Zoltek stb.? Hiszen sorra bezárt több gyár is, a Nokia, Papírgyár stb., de akkor mi pumpálja fel a fizetéseket? Pest megyében ott vannak a multinacionális cégek központjai a főváros melletti kisvárosokban, Érd, Budaörs stb., így ott érthető lenne... De mi van a megyében, ami így megdobja a fizetést, ha egyszer se multi központ nincs, se annyi gyár, mint régebben, a Duna is gyakorlatilag kihasználatlan ezen a szakaszon... Nem tudok rájönni hol és kik keresik meg azt a bizonyos pénzt. 

2012. 09. 07. 16:36

"Ez sokakban megfordult már és nem csak Esztergom kapcsán..."

Ugyeugye!

"Azért kell felemlegetni, mert az azonnali adósságrendezési eljárás kezdeményezése több mint érdekes... Magam részéről simán el tudom képzelni, hogy Tétényinek ez volt a feladata, ezért találták ki, és ezért támogatták!"

Nyomozz utána és oszd meg velünk a részleteket!

2012. 09. 07. 15:33

"Kérdésként azonnal felmerül, hogy miért kellett ilyen - látszólag - hü-bele-Balázs módjára elindítani?"

Bennem más kérdés merült fel, hogy miért kellett ennyi adósságot felhalmozni? :)

"És ha ebben a bizottságban nincs biztos többségem (márpedig Tétényinek nem lett), akkor az adósságrendezés eljárás olyan fordulatot is vehet, amilyet végül vett!"

Igen, tehát amilyen fordulatot vett, azt a nem-Tétényi többségű bizottságnak köszönheti Esztergom. Valóban így van, bár kérdés, hogy ha Tétényinek tulajdonképpen egy szava sincs a testületben, sem a bizottságban, miért is olyan érdekes egyáltalán a személye, miért kell felemlegetni? ;)

"Azt Ő is nyilván tudta, hogy a vagyonleltárban szereplő ingatlan vagyon nem fogja fedezni az adósságot! Akkor mégis miért volt ennyire fontos az egész?"

Azt nem tudom, hogy ő mit gondolt, én leírtam az én véleményemet. A bankoknak be van árazva az, hogy időnként bedőlnek hitelesek. Esztergom is bedőlhetett volna, "vihették" volna a mélygarázst vagy a parkolókat az Erzsébet házból "jó messzire", Esztergom pedig tiszta lappal indulhatott volna a hitelpiacon (érdemes megemlíteni, hogy maga a város, az önkormányzat minden szükséges tevékenységét így is el tudta volna látni állami szervként, tehát az átlagembert se így, se úgy nem érinti az eljárás. Annyi az "apró" különbség, hogy így megmaradt az adósság is, teljes egészében).

A Strigonium a helyi kiskakasok szemétdombja. A képviselők megtehették volna azt, hogy Esztergom érdekeit előbbre helyezik a sajátjuknál. Akár be is dózerolhatták volna az egészet, engem az se érdekelne, a lényeg, hogy megszabaduljon a város az adósságtól. Nem ez történt, a Strigonium megmaradt langyosvíznek, az adósság is megmaradt, mindenki boldog, a bankok és a kiskakasok is. Igaz, beledöglik a város, de az úgyse érdekel senkit.

2012. 09. 07. 14:58

Nem, a válaszod maga irreleváns a kérdést illetően, harmadszor meg nem mondom el. Vigyor

Tudod, van az a vicc a 42-ről és a kapitányról.

(szaknyelven meg irányított kérdezésnek nevezik ezt az utolsó pár hozzászólást - minden másra "kell" válaszolnom, csak magára a "fősodorra" nem. Hétköznapi nyelven terelés vagy mismásolás a neve. A banki hitelkihelyezés jogossága érdektelen abból a szempontból, hogy megtörtént-e minden lépés annak érdekében, hogy az önkormányzat jobban kijöjjön a végén. Erre senki, semmilyen oldalról nem mutatott megnyugtató választ, hogy történtek ilyen lépések. A hitelek pedig bedőlnek időnként, amit a hitelező bevállal, beáraz. Ezt az opciót nem vélem felfedezni, pedig van rá lehetőség - magyarul az önkori azt mondja, üres a zsebem, vigyetek mindent, aztán helló. Na ezt valamiért - talán a Strigoniumért - nem volt hajlandó bevállalni az elvtársi közösség, hiszen akkor kenyér nélkül marad sok száj és üres marad a rubrika a nevük mellett a ballotpapíron. Innentől kezdve meg nem a város érdekeiről beszélünk, még ha nem is a Strigóról van szó a háttérben.)

2012. 09. 07. 13:24

A KDNP önállóan indul Esztergomban

"Esztergomban a KDNP megkezdte a felkészülést a 2014-es választásokra, és mind a tíz körzetben önálló jelölteket indít – közölte Révfalvi Gergely, a párt márciusban megválasztott városi elnöke." (index.hu)