Nekem idegen ez az uj formátum :-( bocsi. én mezei ember vagyok, nehezen "tanulok". vagyis ami nekem fekszik bármikor, de ami tőlem távol áll, az nem akaródzik :(
- az egész tésztát géppel dagasztottam. Először a lisztbe beleraktam a kockázott vajat, sót, cukrot vaniliát, citromhéjat (most volt az aldiban olyan ami ehető) aztán tettem hozzá a többi mindent, a tejet nem egyszerre.
- 1,2 kg lisztből csináltam, tehát mindennek a dupláját vettem. kivétel ez esetben a tojás sárgája volt, amiből csak 9 volt szabad préda, de igy is nagyon klassz lett.
- Valamint a dupla adaghoz való 8 dl langyos tejből kicsi megmaradt. nem kellett mind.
- a megkelt tésztát nem lisztezett deszkára boritottam, hanem egy nekem mindig otthon lévő nylon zsákot vágtam kették azt olajoztam nagyon kicsit meg, hogy ne ragadjon rá a tészta, és olajos kézzel raktam a forró olajba is.
ha liszteztem volna, ahogy mindenhol irják, az olaj alja mindig teli volt a leülepedett liszttel, ami hajlamos volt kissé elégni :_(
nagyon-nagyon finom fánk lett a receptből.
kb. 2 cm- vastagra nyomkodtam el kézzel, olyan 5-6 cm-es szaggatóval szaggattam, igy lett 75 db belőle.
Omlós finom palacsintatésztát ajánlok figyelmetekbe. Budán a Flórián előtt van egy piac, és annak az elején van egy bolt, ahol az égegyadta világon mindent meg tudtam eddig venni. Legyen az gyógytea, mosogatószivacs, BL80-as liszt,csoki,gesztenyeliszt....... No itt beszédbe elegyedtem az eladó hölggyel. Szóba került a palacsinta is. A szivós, keménykés (?) palacsinta jobbá tételére volt egy ötlete : először a sok tojásra gyanakodott, és mikor mondtam, hogy én hogy csinálom, akkor ajánlotta, hogy van zabpehelylisztje, tegyek azt a palacsintatésztába. Nem fog kiszáradni, és fini lesz. (690 Ft/kg) Hát vettem, és megvolt a próba is. Mindent mértem. Nagyon finom omlós palacsintám lett. Ezentul mindig csak ilyet fogok csinálni. Megosztom Veletek is. 5 dl tejben habarj el 2 tojás sárgáját, pici sót. önts hozzá 0,5 dl olajat majd keverd el benne 10 dkg zabpehelyliszt, és 20 dkg sima liszt keverékét. adj hozzá kb 15 dkg apróra reszelt hámozott almát végül 1 dl szódavizet. kevés olajjal kikent hagyományos zománcozott palacsintasütőbe sütöttem (nekem nem jött be a teflon palacsintasütő :-( 17 db lett belőle. Remélem másnak is sikerülni fog. És eszébe sem jutott egyiknek sem leragadni. :-)
I.19 van.
feltettem egy receptet, de a fórumban legutolsónak ez szerepel:
Nekem idegen ez az uj formátum :-( bocsi. én mezei ember vagyok, nehezen "tanulok". vagyis ami nekem fekszik bármikor, de ami tőlem távol áll, az nem akaródzik :(
Farsang idején illő legalább egyszer farsangi fánkot sütni :-)
Ajánlok Nektek egy ma kipróbált, nagyon-nagyon finom receptet:
http://www.kovacslazar.hu/receptlap.php?lapid=10079
Amit hozzáfüznék.
- az egész tésztát géppel dagasztottam. Először a lisztbe beleraktam a kockázott vajat, sót, cukrot vaniliát, citromhéjat (most volt az aldiban olyan ami ehető) aztán tettem hozzá a többi mindent, a tejet nem egyszerre.
- 1,2 kg lisztből csináltam, tehát mindennek a dupláját vettem. kivétel ez esetben a tojás sárgája volt, amiből csak 9 volt szabad préda, de igy is nagyon klassz lett.
- Valamint a dupla adaghoz való 8 dl langyos tejből kicsi megmaradt. nem kellett mind.
- a megkelt tésztát nem lisztezett deszkára boritottam, hanem egy nekem mindig otthon lévő nylon zsákot vágtam kették azt olajoztam nagyon kicsit meg, hogy ne ragadjon rá a tészta, és olajos kézzel raktam a forró olajba is.
ha liszteztem volna, ahogy mindenhol irják, az olaj alja mindig teli volt a leülepedett liszttel, ami hajlamos volt kissé elégni :_(
nagyon-nagyon finom fánk lett a receptből.
kb. 2 cm- vastagra nyomkodtam el kézzel, olyan 5-6 cm-es szaggatóval szaggattam, igy lett 75 db belőle.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!!!
Csak néztem mint a moziban, hogy milyen oldalt nyitottam meg ;)
Szokni kell, de tetszik :-)
Az utcánkban egyre-másra tünnek el a cicák!!!!
Máshol is igy van vajon???? :-((((
Omlós finom palacsintatésztát ajánlok figyelmetekbe. Budán a Flórián előtt van egy piac, és annak az elején van egy bolt, ahol az égegyadta világon mindent meg tudtam eddig venni. Legyen az gyógytea, mosogatószivacs, BL80-as liszt,csoki,gesztenyeliszt....... No itt beszédbe elegyedtem az eladó hölggyel. Szóba került a palacsinta is. A szivós, keménykés (?) palacsinta jobbá tételére volt egy ötlete :
először a sok tojásra gyanakodott, és mikor mondtam, hogy én hogy csinálom, akkor ajánlotta, hogy van zabpehelylisztje, tegyek azt a palacsintatésztába. Nem fog kiszáradni, és fini lesz. (690 Ft/kg)
Hát vettem, és megvolt a próba is. Mindent mértem.
Nagyon finom omlós palacsintám lett. Ezentul mindig csak ilyet fogok csinálni.
Megosztom Veletek is.
5 dl tejben habarj el 2 tojás sárgáját, pici sót.
önts hozzá 0,5 dl olajat
majd keverd el benne 10 dkg zabpehelyliszt, és 20 dkg sima liszt keverékét.
adj hozzá kb 15 dkg apróra reszelt hámozott almát
végül 1 dl szódavizet.
kevés olajjal kikent hagyományos zománcozott palacsintasütőbe sütöttem (nekem nem jött be a teflon palacsintasütő :-( 17 db lett belőle.
Remélem másnak is sikerülni fog. És eszébe sem jutott egyiknek sem leragadni. :-)