Alexandra - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Alexandra

Regisztrált:
2010. 04. 17. 8:08
Utolsó belépés:
2011. 11. 23. 20:35

2010. 11. 20. 8:55
Ellenfelük anyukáját emlegették Orbán emberei - Tízmilliós juttatás rokonoknak

Esztergom

Esztergomban továbbra is forrnak az indulatok a fideszes többségű közgyűlés és a független polgármester, Tétényi Éva között. A vita csütörtökön már odáig fajult, hogy a polgármester édesanyja is szóba került, ami után Tétényi Éva arra kérte a fideszeseket, hogy tartózkodjanak a személyesek megjegyzésektől.

80

Esztergomban a testületi üléseket kivetítőn követhetik a választók, akik nem egyszer hangosan nyilvánítanak véleményt a fideszes többségű testület munkájáról, vagy éppen magukról a képviselőkről.

A fideszesek ezt egyre nehezebben tűrik, Kálmán Sándor képviselő például a csütörtöki ülésen úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a képviselő-testületi ülést a Széchenyi téri kivetítő előtt figyelő emberek durva hangnemben kommentálják.

A kritika azonban ezen a ponton nem állt meg, szót kért Pál György fideszes képviselő is, aki először közölte: a polgármester menjen el az édesanyjához, és beszélgessen el vele, majd azzal vádolta az idős asszonyt, hogy "nem viselkedik velük szemben megfelelően".

Tétényi Éva válaszában egyrészt arra kérte a képviselőket, hogy tartózkodjanak a személyes megjegyzésektől, másrészt közölte: edesanyámnak csupán annyi a véleménye a képviselőkről, hogy jól tennék, ha végeznék a munkájukat választóik érdekében.

"Sajnálom, ha indulatos megjegyzéseket kapnak, de nézzenek magukba, mi lehet ennek az oka. Valószínűleg az, hogy a kétharmados többséggel megválasztott polgármesterrel nem hajlandók együttműködni" - tette hozzá a nol.hu beszámolója szerint a polgármester.

Esztergomban nemcsak a választók megnyilvánulásai miatt forrnak az indulatok, a fideszesek azt is sérelmezik, hogy a polgármester a város adósságállománya miatt adósságrendezési eljárás kezdeményezett.

Váczy István, Tétényi Éva sajtóreferense a STOP-nak elmondta, az adósságrendezési eljárás lényege, hogy az önkormányzathoz egy független gazdasági szakértő érkezik, aki a jegyzővel és a polgármesterrel közösen dönt a gazdasági folyamatokat illetően, például, priorizálja a kifizetéseket. Ha pedig a szakemberrel a frakció nem működik együtt, akkor akár fel is oszlathatja a testületet.

"Esztergom polgármestere - a Fidesz segítsége helyett - a csődöt választja" - áll a frakció MTI-hez eljuttatott közleményében. Váczy István ezt cáfolta, mint mondta, a polgármester nem választotta a csődöt, törvényi kötelessége, hogy egy ilyen helyzetben adóssági eljárást kezdeményezzen.

A Fidesz segítségével kapcsolatban pedig úgy árnyalta a képet: a város számlavezető bankjával a frakció arról állapodott meg, hogy az hajlandó lenne 300 milliós hitelt adni a városnak. Esztergom adóssága viszont 1,4 milliárd forint, vagyis, a 300 milliós hitel "nem oldana meg semmit", mindössze két-három hetet nyernének vele, nem beszélve arról, hogy ez megint csak egy hitel lenne, amit vissza kellene fizetni.

Csütörtökön kiderült az is, hogy Meggyes Tamás két év alatt 30-32 millió forintot osztott szét jutalomként féltucat munkatársának, köztük élettársának, aki a városszépítési osztály vezetője. Meggyes egy olyan premizálási rendszert alakított ki, amely sávosan, értéknagyságtól függően jutalmazta a közreműködőket, ha a város eladott, cserélt vagy ajándékba kapott egy ingatlant, telket vagy vagyoni értékű jogot.

Ám a közreműködők nemcsak ekkor kaptak pénzt, akkor is, ha a város vett ingatlant, ráadásul mindezt visszamenőleges hatállyal érvényesítette Meggyes. Az expolgármester élettársán kívül jutalékra volt jogosult Marosi György jegyző, valamint a vagyongazdálkodási iroda vezetője, Bognár Krisztián is, továbbá jegyzői referensként Németh József, aki az akkori fideszes alpolgármester fia. Váczy István közölte, Tétényi Éva már vizsgálódik az ügyben.

2010. 11. 19. 22:50

Bennem még az is felmerült e dolgok után, hogy lehet, még a bankok is fizettek "alkotmányos költséget" az újabb és újabb hitelfelvételekért...ÜvöltésÜvöltésÜvöltés

2010. 11. 14. 8:36

Nagyszerű ez a matek anyag!

Ezért kell szeretgom újság, hogy a mindenki szembesüljön Meggyes tettével! Gyalázat Üvöltés

2010. 11. 13. 7:42

Aki így leparkol, az nem gondolkodik el...