Lujzamama - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Lujzamama

Regisztrált:
2010. 03. 09. 20:06
Utolsó belépés:
2010. 08. 06. 18:46

2010. 08. 06. 19:30

IDE VELETEK KÖZPONTOK! MIÉRT NE LEHETNÉNK EGY BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBÓL ÁLLÓ VÁROS??? MINEK IDE BÁRMI IS, AMI NEM ARRÓL SZÓL, HOGY IDE NEKEM AZ OROSZLÁN(RÉSZ)T?

Épülnek, szépülnek a bevásárlóközpontok, csak a hozzájuk tartozó kiszolgáló terület az, ami kritikán aluli. Mert hát ugyan megépült az első Center, ami már nem  BÓT volt. Aztán sokáig, nagyon sokáig csend volt. A majdnem szomszédos városban egymás után nőttek ki a földből a kisebb - nagyobb diszkontok, bevásárló központok, marketek. Itt meg "csak" maradt az egyetlen, versenytárs nélküli hipermarket. Ugye, tudjuk, hogy körzetesítve vannak az áruházlánc üzletei, hát a mi városunkban levő nem a legalacsonyabb árkategóriába sorolt lett ( és maradt is...).

Aztán sok év tervezés után megépült a "bevásárlócsücsök". Hát nem igazán bevásárló centrum, mert van ugyan  több üzlet összezárva egy területre, de a megközelítés... Hacsak nincs autód, hát ne tervezz... mert a járda, az aztán nincs. Vagy ha van, hát hepe-hupa, esős időben megközelíthetetlen, járhatatlan. És a budszmegálló is maga a tökély... Csak eső ne essen, mert teli szatyorral még vacakabb megázni, mint üressel... tehát a tömeg nem közlekedik, csupán a kiválasztott autósnépség...

Eltelt újabb pár év, és kinőtt a földből pár újabb üzlet. De valami miatt csak az üres kirakatok világítottak... jópár hónap elmúlt, mire kinyitottak, és rendelkezésére álltak Esztergom népének. Találgattuk csak, mi történhetett... talán nem tejeltek eleget valahová? vagy nem volt levajazva rendesen valami?

Ezek után mi lesz az apró üzletekkel? és mi lesz azokkal, akik ide jártak? Jó szóért, kedvességért, az eltett kenyérért, bármiért.... ahol nem volt gond, hogy 2 forint hiányzik az áru árából, és biztos volt benne a boltos, hogy nem szöksz meg vele... Minden nap megdöbbenek, hogy mennyi üres üzlethelyiség van városomban. Kedvenc boltjaim sorra zárnak, mert a bérleményből igen gyorsan meg akar gazdagodni a tulajdonos, a közüzemi díjak folyamatosan nőnek, és az adózási rendszer sem a kicsiknek ad megélhetési lehetőségben növekedést... és én hiába támogatom a kisboltot, ő nem tud versenyt futni a nagy tömegben árult áruval, ahol az akció árát többszörösen meghozzák a járulékos cikkek... Venném én a magyart, mert hazafi vagyok, de a pénztárcám határt szab vágyaimnak, törekvéseimnek, lehetőségeimnek... Kicsi vagyok, de azért nagyon kiállok az elveimért... ha lehet, kisboltban vásárolok... a kedvencemben...

2010. 08. 06. 18:56

az, hogy az Eszköz gépjárművén hirdetni lehet, az rendben. Az, hogy mondjuk itt étkezési helyet hirdettek, az már elgondolkodtató... Ezek után kétkedve mentem oda. Mi lesz a következő? temetkezési vállalkozás hirdetése?

megvan a rendelet. rendben. Felragasztom a matricát, rendben. Ettől még bőven ellophatják a házam elől a kukát, senkit sem zavar.ez viszont nincs rendben.

Ezek után az Eszköz igen tisztelt, munkaidő alatt csimpaszkodó jelleggel közlekedő munkatársai vonalkódos olvasóval zsebükben lépnek oda a szeméttároló edényemhez, leolvassák, és mindezek után továbbítják a munkagép gyomrába? Élvezni fogják esőben, sárban, hóban... főleg, ha nem lesz feltöltve a ketyeréjük, és lemerül, kikapcsol... akkor ők is kikapcsolnak??? Finis, finito az aznapi elszámolásnak?  Lesz náluk névjegyzék, hogy biztosan jó helyről viszik el a felcimkézett edénykét? és a vonalkódos dekóder egyből jelet küld a központba, hogy mondjuk a kukám 104,7 %-ig rakva volt, és ez már tűrhetetlen? Kapok érte felszólítós levelet, hogy legközelebb legyek szíves az előzőleg felhasznált mennyiség helyét üresen hagyni, mert különben a hóvégi elszámolásban a többletet kiszámlázzák?

miért kell világgá kiabálni, hogy ki lakik (ki fizeti - ha nem is a révészt, de a szemétpénzt) az adott ingatlanban? vagy fel kell tüntetni az összes lakót és felhasználót, hogy minél több magányos és egyedülálló embert kifigyeljenek, és molesztáljanak az adatokat jogtalanul felhasználók??

Ezek után csupán a hátrányos oldalát látom a dolgoknak... előnye is lesz??