Ilosvai Gábor - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Ilosvai Gábor

Regisztrált:
2009. 11. 27. 16:26
Utolsó belépés:
2017. 02. 07. 5:11

2016. 08. 25. 19:03

Hajléktalan ügyben bírok némi terepgyakorlattal. Jónéhány évvel ezelőtt a Máltai Szeretetszolgálat indított egy programot, amiben az Alföldön vett kertes házakat, ahová fővárosi hajléktalonakat költöztetett. Az ingatlanon szerény ház állt jó méretű kerttel, közelben munkahely. A helyiek is segítőkészen fogadták őket. Fél év múlva az összes hajléktalan elhagyta a házakat. 

Szerintem nem helyes ha emberek laknak a metróban, aluljáróban stb. Ez nem alktományos alapjog. Ez sem az ottlakó hajléktalannak, sem az ott közlekedőknek nem jó, de mégis azt gondolom, hogy a munkába, iskolába, haza, kórházba, stb. igyekvő embereknek csak van joguk arra, hogy nem hugyos stb. járdán, alujáróban közlekedhessenek. Hajléktalan ügyben milyen nem hagymázas megoldási javaslat született 2010 előtt? Sikerült-e legalább a megoldás felé elindulni?A liberális társadalommérnökök mit találtak ki? Ja, semmit.  A hajléktalonok mellett ilyen módon tüntetni meg olyan, mint amikor Demszky dudált a dugó ellen. 

Azon csodálkozom, hogy a liberális, humanista felfogásodba belefér az olyanok befogadása, akiknél a nő, a gyermek csak egy tárgy, akinél sem a nő, sem a gyermek nem érték, akinél a vallás erőszakos terjesztése alapvetés. El nekezd azt, hogy majd megváltoznak. Nem változnak. Az arab tavasz bukása ezt ponotsan igazolja. Ez az egyik legaljasabb háború, mert gyereket, nőket használnak fel arra, hogy szánalmat stb. ébresszenek. Houellebecq Behódolás regénye nagyon jó képe fest az euórópai liberális, humanista világról. A regény szerint elsőként fog behódolni az iszlámnak a liberális értelmiség. Sajnos nem is sokára.

 

2016. 08. 12. 10:38

Teljesen egyetértek Nagyboldogasszony ünnepének fontosságával. Ha azonban ezt valóban hangsúlyozni akarjuk, akkor a programokat az ünnepi szentmise köré szervezzük, elvégre ez mégiscsak egy katolikus ünnep. Az esztergomi szemináriumban igen jónevű teológusok tanítanak, érdemes lenne onnan kérni egy előadót. A Keresztény Múzeum biztosan szívesen örülne annak, ha résztvehetne az ünneppel kapcsolatos ikonográfia bemutatásával. Biztosan lehet egy jó helyi grafikust, aki ehelyett a zavaros, ronda plakát helyett tervezne egy elegáns, az ünnephez méltó plakátot elvégre hagyományt akarunk teremteni.

2016. 08. 11. 20:11

Nagyboldogasszony ünnepére való felhívást a reformáció jelmondatával zárja. " Ez is tanít? / az Istenit!" (Vargha Balázs ). 

2016. 08. 05. 7:05

Ha a belváros rehabltációjához bármilyen formában közelítünk, akkor a Bástya a kulcsa az egésznek. Mindenféle szempontból nyomasztja a várost, tönkretette annak hosszú évszázadok alatt kialakult rendszerét. Az épeszű rehabiltácó azzal kezdődik, hogy szülessen döntés a Bástyáról.  Ennek azonban előfeltétele, hogy a város ott tulajdonnal rendelkezzen, hiszen tulajdonosnként tudja meghozni a szükséges döntéseket. Most még tényleg nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a Bástyának, de nyilván könnyebb lesz így majd dönteni. Nem minden esetben kell, lehet utiliter, haszonelvű vagy annak tűnő döntést hozni. Egy városnak van úgy, hogy áldoznia kell, mert a jövő úgy kívánja. ( Olvasom, hogy Gödöllőn a városháza felújítása helyett, annak lebontásáról döntöttek ).