kis-angyal-ka - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kis-angyal-ka

Regisztrált:
2009. 10. 24. 21:03
Utolsó belépés:
2012. 08. 09. 22:41

2010. 01. 09. 20:26

Szent Margit - az áldozatos szeretet példaképe

 
Az elmúlt évek hagyománya szerint Erdő Péter bíboros Árpád-házi Szent Margit emléknapjához közeli időpontban, január 17-én délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be a margitszigeti kolostor romjainál.


  IV. Béla király lányának lelkületét hitelesen mutatja be Ráskay Lea kódexe. A XVI. század közepén írt mű szerint Margit így felel azoknak, akik az Egyházért végzett önmegtagadásait értetlenül nézik: „Az Anyaszentegyház minden hív keresztények anyja az ő drágalátos tagjaiban metéltetik és igen keményen gyötretik. És ti azt mondjátok nekem: Ti tenéked benne? Nemde ő szült a keresztvíz által újonnan engemet, tiveletek együtt? Nemde az ő leányai közül való vagyok-e én? Bizonnyal az vagyok!"

  Árpád-házi Szent Margit válasza jelzi számunkra, hogy az Egyházért való imákban, önmegtagadásokban kifejezhetjük Isten népe iránt érzett hűségünket, szeretetünket, ugyanakkor közel tudunk kerülni azokhoz, akik környezetünkben testi-lelki szenvedéseket élnek át. Ő nem önmagért imádkozott, vezekelt, hanem a tatárok által feldúlt Egyházáért, népéért. Alázatával pedig példát adott nemcsak rendtársainak, hanem mindazoknak, akik Isten ügyéért fáradoznak. A tanítványai lábát mosó Jézus szavai juthatnak eszünkbe: „Boldogok vagytok, ha megértitek mindezt és így is tesztek" (Jn 13,16).

2009. 12. 25. 10:33

Ha szeretet nincsen bennem...

 

Magamra emeltem a kicsit. Ívbe feszítette a hátát, mintha táncolni vagy repülni akarna. Kinyúlt és kicsi körmével megkarmolta az arcomat. Megfogta az ajkam, megérintette a nyelvem. Tejíze volt és sóíze és valami titokzatos, édes és savanyú íze. Nyöszörgött és gőgicsélt. Szorosan tartottam és sötét szeme egyenesen oda nézett, ahol az álmaim voltak, és mosolygott.


(David Almond)

2009. 12. 24. 19:06

Ha szeretet nincsen bennem...

 

Ne fogadj el semmit igazságnak, ami a szeretet nélkül van. És ne fogadj el semmit szeretetnek, ami az igazság nélkül van!

Edith Stein

2009. 12. 24. 19:05

Ha szeretet nincsen bennem...

 

Ne fogadj el semmit igazságnak, ami a szeretet nélkül van. És ne fogadj el semmit szeretetnek, ami az igazság nélkül van!

Edith Stein

 

2009. 12. 24. 16:34

Megelőztek.... Vigyor