becő - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

becő

Regisztrált:
2007. 09. 02. 23:08
Utolsó belépés:
2009. 01. 11. 15:31

2009. 01. 01. 12:56

Békés, örömteli, eredményes Újeszetndőt kívánunk Mindenkinek!

2008. 12. 16. 8:44

Nem kötekedés, csak tisztázandó:

A "stb" valóban nem rangsor - súlytalanság. Az egyházi dolgokat tényleg nem kultiválom. Ami a trendiséget illeti: lehet, hogy 45 óta különösebben trendi az egyház iránti rajongás elvesztése, de képzeld: vannak családok, akiknek saját, nagyon kellemetlen élményei is vannak egyházügyben, igen sokat tettek azért, hogy ne ugráljam körbe őket. (mellesleg a rendszerváltás óta valóban trendi lett ájtatos manóvá válni, olyan felkapott és illő dolog... én mindíg érdeklődöm: és tessék mondani, hányan is veszik ezt itt komolyan? Mert ha mégsem, mit képmutatóskodnak és hazudoznak - még maguknak is? Lássa a Nép, milyen jó kis polgárkák ők? Pfúj. És ennek az ég világon semmi köze a 45 utánhoz, ez egyszerűen kortalan jellemhiba.)

Minden létező Alma Mater attól az, amitől: múltjától, erejétől, hagyományaitól. Az István múltja valaha szerzetesi vonalon ment. Az én Alma Materem, az óbudai Árpád állami reál főgimnázium volt. De nem ettől erős, vagy jó egy iskola, a hírnév, kor önmagában semmit nem jelent. Az István attól olyan, amilyen, attól erős most is, amit az elmúlt két évtizedben tudott felmutatni, egészen tavalyig. Az eredményei, hatékonysága, emberi, pedagógiai értékrendje nem a száz év előtti ájtatos-vonalé: ezt a mostaniak teremtették meg és tartották fenn. Mindezt tavaly óta erős iramban, megfontoltan és gusztustalanul, ám hatékonyan rombolják - és nézd csak meg, hogy kik. Ez az, ami igazán bőszíti az embert.

2008. 12. 15. 15:31

Le van írva a határozati javaslatban, hogy áfakikerülés a cégvásárlás célja... Ezt szabad?

A cég üzletrészének megvétele kapcsán, az idézettek alapján ez bizony megengedett és bevett szokás. Más kérdés, hogy egyúttal lehetőséget teremt az apportírozott részek (jelenleg a mélygarázsok) értékének teljesen szubjektív értékelésére. (Ez ugyanakkor a gondatlan vagy felelőtlen vagyonkezelés fogalomkörét is feszegeti a vevő részéről, ezt is, mást is a jogászok figyelmébe).

Másrészt lehetővé teszi azt, amit Joel kérdezett: bárminő kötelezettség, vagy adósság egyidejű átsiklatását a Nagy Önkormányzati Kalap alá.

Elvileg lehetővé teszi továbbá önálló egzisztenciák kiállítását, mert ezt üzemeltetni is kell, valamint a meglehetősen áttekinthetetlen belső kereszt-számlázási és könyvelési rendszeren belül a szubjektív és öncélú tőke és pénzmozgatást, gyakorlatilag korlátlan költséghelyként használva az új céget.

Lehetővé tesz továbbá gazdasági elszámolási téziseket is, lévén szabad tőkeemelés-csökkentés, nyereségjáték, beruházási igény, etc. Továbbá lehetővé teszi a vételi tranzakció háttér-terheléseit és egyéb keresztérdekeltségeit és eladói-vevői megállapodásait is, melynek cca százezer módja van, mind mélységesen mély üzleti titok, ugye.

Ja, és lesz még egy új önkormányzati vagyonelem. Meg egy újabb cég, újabb fedezet.

Igazis: meg lesz némi hitelkeret ellövés, de az Esztergom esetén nem érdekes.

2008. 12. 15. 12:28

A Nagy Válság és Megszorítás margójára ( a válság miatt jelenleg csak két rövid sorban... :) )

Csiribiri, csiribiri, JóIsten Nemhogy lóf..sz, ló sincsen!

2008. 12. 15. 9:01

Képes megőrizni az iskola értékrendjét és eszmeiségét......stb. Hát igen ezzel van a legtöbb probléma

Hát igen, ezzel van a legtöbb probléma. Ezzel: "....stb. "

Úgy tűnik, ennyit ér a többi szempont, eszmeiség, normatíva, szakmaiság, egyebek: "...stb."

Nagyon szépen el lehet meditálni azon, hogy miféle vonalas dolog szép, kerek politikai köntöst ráteríteni egy - iskolára. A politika, - bár mindíg jelen van - sok helyre való, de speciel iskolába végképp nem. Ott különösen kártékony és gusztustalan.

A csodás tömjénfüstös ájtatosságra pedig már elkészült a Nagy Mű. Van egyházi oskola, törtetve, rombolva, bármi áron, ahogy az egy ilyen untézményhez illő, ugye (??!). Örömhír: lehet ájtatoskodni benne. Az István bizony állami intézmény, habár zsigereiben mindíg is benne maradt a polgári gondolkodásmód és gondolatvilág - most is.

Az István Gimnázium valódi, patináns Alma Mater. Életre szóló alapokat megadni képes, hatékony, emberközpontú Gymnazium, a régi fajtából. Az emlékezetesből, a szeretni valóból, amiket épp kiirtani kívánnak. Országosan is, a'la Fidesz és tsságai, példák a sajtóban.

Úgy látszik, számodra az Alma Mater fogalomköre nem egészen tisztázott. Valószínűleg ezért nem nagyon érted, mi bajság a mostani dolgokkal. Bár, lehet, hogy tiszta - csak messze áll tőled. Inline valószínűleg erre célzott az Istvánosságod megkérdőjelezésével - egyetértek vele, bár kibővítve: számodra az eszmeiség valami egészen mást jelent. Azt azonban ott kérd számon, ahonnét származol, ahová tartozol: úgy tűnik: Alma Materhez nem.