mina - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

mina

Regisztrált:
2009. 08. 29. 17:39
Utolsó belépés:
2018. 04. 10. 8:04

2016. 04. 25. 21:55

Annak idején itt a szeretgomon olvastam, hogy az önkormányzatnak évi kb. 10 milliót kellett hozzá tenni az akkor 300 fős Szent István Gimnázium működtetésére az állami pénzhez, egy kb. 3 milliárdos helyi adóbevételből. Ha ez volt nagyságrendileg, akkor csupán szándék kérdése volt, és ma is az.

2016. 04. 25. 21:27

"újra legyen Szent istván Gimnázium, ... választáson sem hozta lázba az esztergomiak nagy többségét. ... a választáson induló jelölteket sem."

Vagyis az „esztergomiak többsége” tette, teszi ilyenné Esztergomot. Aki a múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli, csak romokat.

2016. 03. 23. 1:14

A leírtak jól jellemzik a közállapotokat. Boldogabb helyeken természetes dolog, hogy szakmai kritériumok alapján, tisztességes megbízásokat adnak, helyieket preferálnak, becsülete van a közösségi munkának. Van ám ilyen település is. Mutyikosokéknál persze ez fordítva működik. Ezért magyarázkodik az akinek nincs miért, akinek  meg lenne miért, az ellenségekkel hadakozó bozótharcos.

2016. 03. 23. 0:41

Ésszerűnek tartanék egy kombinált megoldást. Az általános ingyenes parkolás mellett, meghatározott kritikus helyeken legyenek nagyon jól kitáblázott célparkolóhelyek. Aki ott parkol engedély nélkül, azt jó alaposan meg kell büntetni, de tényleg, akár az adott célparkolóhelyekre jogosultak közreműködésével. Ez ugyanis gyorsan elterjed. Senki nem szeret feleslegesen kockáztatni egy jókora büntetést, vitát, ha máshol ingyen parkolhat. A rendszert évenként értékelni és a tapasztalatok alapján finomítani.

2016. 02. 23. 2:11

          Esztergomnak csak egyetlen „húzó projektje” lehet hosszú időre, az eredeti állapot visszaállítása, romeltakarítás, karbantartás, felújítás, rendrakás, minden egyéb blabla. Esztergomban a problémák elsősorban az agyakkal vannak, mert az esztergomiak kontra szelektált magamutogató majmokban hisznek, saját maguk helyett. Esztergom reálgazdasága messze átlagon felüli, a város környezeti adottsága meg egészen kiemelkedő.

          Az információ meg kommunikáció hiány oka szerintem, hogy a városvezetésnek fogalma nincs mit csináljanak a rájuk omlott romok alatt. Mozgásuk korlátozott, ha megmozdulnak megint rájuk omlik valami. Részükről szerintem tisztességesebb hallgatni, tényekre szorítkozni, mint újabb populizmusba kezdeni, még akkor is ha a nép ezt várja. Mert Esztergomban minél nagyobb volt a baj (adósság, pénzszórás, kifizetetlen számlák, veszteséges beruházások, István gimi), az esztergomiak annál inkább hittek a populista szólamokban, sajnos.

          Például a városközpontban Zöldházat, Fürdőt, Bástyát elbontani, helyére egy jókora parkosított, fásított terület, parkoló, felújított fedett fürdő, szép (beton sz@roktól mentes) Bazilikás panoráma, kisdunaparti korzó. Ez lenne a legolcsóbb, sokan visszaszoknának, még én is.