mina - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

mina

Regisztrált:
2009. 08. 29. 17:39
Utolsó belépés:
2018. 04. 10. 8:04

2015. 09. 17. 1:41

Számomra ez inkább állítás, mint vélemény,

Igy igaz, az idézet első része történészek állítása. A második rész a véleményem: Mi magyarok sem vagyunk ártatlan bárányok.

nehéz elengedni ezt a kapaszkodót, ami e tanulás által megszerzett tudást jelenti.

Ha valakinek olyan a szakmája, hogy 5 - 10 évenként újra kell tanulnia, mert elavult, akkor egyáltalán nem kapaszkodik bármilyen megszerzett tudás állandóságába. Az említett jelenség azonban létezik, az ilyen ember egyre eredménytelenebb lesz.

Ha már megemlítetted a logikát, ....Milyen logika alapján fogadnám el,

Tények, adatok, hiteles dokumentumok felsorolása, szembeállítása, cáfolata, vagyis tudományos gondolkodás szabályai alapján. A történelem tudományban persze sokszor nem így működik. Történelmünk vezetői mániákusan újrairatják a történelem könyveinket. A logika mint tudomány viszont más. Pl. néhány nagyon egyszerű logikai függvény ismerete elegendő ahhoz, hogy egy többmilliárd tranzisztor áramkörből álló számítógépet, internetet alkossunk, mi itt a véleményünket kicseréljük, ismereteket szerezzünk. Ez egy egzakt tudomány, ezért szeretem.

 tanult emberek, akiktől elvárná az ember, hogy a ketrecen kívül gondolkodjanak, képtelenek, vagy nem is hajlandók.

Persze, egy mérnöktől például hiába várod el, nem áll bele egy ilyen hitvitába, nincs benne meg az alkotás öröme, unalmas. Tudományos vitákban kell megállapodni az ezzel foglalkozó embereknek, azután a tanult ember is el fogja hinni. Amíg nem a szintézis, hanem a másik meggyőzése motivál, addig az eredmény zéró.

 

 

2015. 09. 15. 0:29

kényszerítésről nincs szó. Vannak sokan, akiknek nincs munkájuk, de eközben Győrben nincs olyan szakma, amiből ne lenne munkaerőhiány.”

 

Konkrét esetről írtam, személyiségi okokból a megfogalmazást semlegesítve. Húzó ágazatról van szó, ahol most éppen soha nem látott lehetőségek nyílnak, „hangsúlyozta” egy nagy ember. Akiről írtam az elérhető legmagasabb szakmai fokozattal, dokumentált eredményekkel, több nyelv ismeretével rendelkezik. Nem akart külföldre menni, pedig eredményei alapján hívták. Majd megszüntették a munkáját, más munkahelyekre nem vették fel, illetve ún. túlképzett. Egy ilyen szakmában viszont pörögni kell, nem lehet leállni hosszabb időre. Ezért írtam, hogy ő kénytelen volt külföldre menni, amelyre az itthoni körülmények kényszerítették. Amiről írsz kétségtelenül létező jelenség, de egy nemzet csak magas hozzáadott értékű tevékenységből tud felemelkedni, ahogy itt a szeretgomon is számtalan alkalommal megbeszéltük. Ilyen munkahelyekből meg a példa alapján kevés van, legalábbis azon a szakterületen. Ő is egy fajta gazdasági kivándorló, de nem a magasabb jövedelemért, hanem a munkahelyért, megélhetésért kénytelen volt kimenni.

 

 

 

2015. 09. 15. 0:24

Mutasd meg légyszíves, milyen más országok, kultúrák ha úgy tetszik kincseit találod meg magyar múzeumokban.”

 

Bocsáss meg történelmi vitákba nem bonyolódok. Csupán a véleményem írtam le történész szakemberek által összeállított olvasmányaim alapján, a kalandozások korának nevezett történelmi időszakról. Erről velük kellene tudományos vitát folytatnod! Szakmám egzakt tudományokhoz kapcsolódik, ahol mondjuk a matematikáról, logikáról nem vitatkozunk, hanem alkotásra használjuk.Ugyanakkor számomra nem logikus, hogy ezer év után is fennmaradó múzeumi kiállítási tárgyakat raboljanak, vagy korszakokon át, történészeink nemzetünk lejáratására találjanak ki forrásokkal alátámasztott történelmet. Persze ez is csak vélemény, és nem állítás.

2015. 09. 14. 9:51

A Magyart a Kárpát-medence szülte, őshonos még akkor is, ha időnként kivándorolt nagy számban, majd visszatért.

 

Nos, én egyáltalán nem erre utaltam, hanem őseink kalandozásaira más országok földjén. Innen a Kárpát-medencéből, azokat végigraboltunk, a zsákmánnyal meg dicsőséggel hazatértünk. Akkor ez volt a népszokás, mi sem voltunk ártatlan bárányok.  

 

2015. 09. 14. 9:34

Ezeknél ilyen felelősségre vonásra egyáltalán nincs lehetőség. Politikai felelősségük van, amely kizárja a jogi felelősségre vonást. A rendszer így van megcsinálva. A politikai felelősségre vonás meg csak annyi, hogy nem választják meg az illetőt. Az esztergomiak viszont megválasztották, többször is, ezeket az embereket. Ezzel megbízták, felhatalmazták őket mindenre amit csináltak. A rájuk szavazó esztergomiak is felelősei az említett ingatlanvásárlásnak, felelősök az elpocsékolt pénzekért, iskolákért, életekért, az esztergomi pénzügyi és fizikai romhalmazokért, sőt minden mostani dologért is. Náluk lehet reklamálni.