barbapapa - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

barbapapa

Regisztrált:
2009. 05. 18. 19:36
Utolsó belépés:
2010. 04. 27. 6:58

2009. 11. 11. 12:26

Nekem egyetlen egy gondom van az egésszel. (A fent leírtakon kívül)

Ha és amennyiben emlékeim nem csalnak akkor még annó amikor elkészült a szeméttelep arról volt szó, hogy a város lakóinak nem kell szemétdíjat fizetniük. De ha mégis akkor is csak nagyon keveset mondhatni jelképes összeget.

 

A gondomhoz tartozik az is, hogy akkoriban a jelenlegi polgi alpolgi volt nem?
Elfelejtette netán, hogy mit is ígértek akkoriban?

Ejj- ejjCsók

2009. 10. 31. 21:16

A topik eredti témájához csatlakozva, csupán annyi lenne a szerény véleményem, hogy: ha és amennyiben a kormány rosszul méri föl ezen vasútvonal kihasználtságát és ezért bezárja akkor az önkormányzatoknak lesz lehetőségük, hogy ők üzemeltessék. Nem csak ezt de bármelyiket. Természetesen ez esetben nem lehetne nem kevés pénzt olyan dolgokra elkölteni ami nem tartozik egy város feladatai közé(lásd:szálloda, fürdő).


De természetesen ez is elhangzott a parlamentben, tudom tudom nem mindenkinek van ideje nézni, de akkor ott van a t. sajtó, amiben akkora a baloldali túlsúly, hogy gyakorlatilag 1 MSZP-sre 20 FIDESZ- es jut.(már csak az a kérdés, hogy akkor most ki a baloldali??)2009. 10. 14. 18:20

Na végre sikerült időt szakítanom a válaszom megírására!

 

Tehát akkor kezdjük, nem sorban fogok haladni ezért elnézést!

Tittmann képviselő úrral kezdve, nem tudom ki mennyire követi a parlament munkáját, nekem van szerencsém elég közelről figyelni az eseményeket(nem nem. Nem én vagyok a Tittmann és még csak nem is vagyok semmilyen párt tagja). A javaslatokról benyújtásuktól kezdve vannak különböző viták(részletes, általános, bizottsági) és nyilván olyan emberek fognak felszólalni ezeken a vitákon akik legalább némi előképzettséggel(végzettség, munka tapasztalat, mindkettő) rendelkzenek az adott témában, tehát a Ptk- ról nem elsősorban közgazdász végzettségű képvisleők hanem jogászok, ügyvédek, stb fognak főként vitázni, hozzászólni. Tittmann úr inkább az egészségügyben van jelen nem a közgazdász szakmában. Ettől függetlenül persze ülhetne ott, csak valószínűleg a polgármesteri ügyeit intézte.

Hogy nehéz volt az MSZP-re szavaznom baloldaliként? Hát szerintem annyira lehtett ez nehéz, mint egy euro szkeptikusnak elmenni szavazni június 7.- én(nem akarom megsérteni ezzel).
Az pedig, hogy a FIDESZ milyen programot talál ki az azért nem hatott meg 2006- ban sem és most sem mert már azt sem tudom épp milyen beállítottságúnak tartják magukat(az MSZP- nél legalább sejtéseim vannak).
Az pedig, hogy milliárdosok vezetik az MSZP- t nem tudom. Megnéztem a vagyonnyilatkozataikat a jelenlegi elnökségi tagoknak, háát egyik sem egy Rockefeller, persze kinek mi  a milliárdos, ha pedig arra utal, hogy Gyurcsánynak van pár milliárdj, arra azt mondom az övéről nagyvonalakban tudom, hogy miből a jobb....(de inkább ne szólj szám). Bajnai úr pedig nem tagja az MSZP- nek, tudom ez képmutatásnak értelmezi, de így van.

Bár nem értewm hogy jön ide Trianon, de emlékeim szerint(lehet tévedek) mind az első mind a második világháború alatt jobb oldali kormányok voltak jobb oldali többségű parlamenttel. Lehet az egész Trianont a Tanácsköztársaság nyakába varrni, de talán ők vitték a legközelebb az országot annak elkerüléséhez, sajnos ők sem tudtak élni ezzel, az utánuk következők meg még annyira sem, de ezt most hagyjuk is mert nem igazán ehhez a topikhoz tartozik.

 


Ami engem igazán megfogott az az, hogy ön csodálkozik amiért lépten nyomon le neonácizzák a Jobbikot. Nos erre én csak azzal a régi szólással tudok válaszolni, hogyha egy állat(elnézést kérek de így ismerem a mondást) úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy gágog, mint egy kacsa, úgy jár, mint egy kacsa, akkor az az állat bizony egy kacsa. Hogy is értem ezt? Hát itt sajnos összemosom a Magyar Gárdát és a Jobbikot, (merthogy a Gárda a Jobbik "ruhája") éppen ezért a megjelenésük(egyenruha, menetelés stb.), a gárda viselkedése(többek közt nem hajt végre egy ítéletet és itt most ne kezdjük el azt játszani, hogy egymást nem ismerő emberek egész véletlenül találkoznak) amivel megkérdőjelezi a jogállam létét és még sorolhatnám. EZEK azok a viselkedések amiért önök elsősorban neonáciként jelennek meg, és ezek azok az indokok ami miatt (szerintem) az MSZP nem hallgatta végig az önök hozzászólásait. EZEK azok a dolgok amik megakadályoznak sokakat(többek közt engem is), hogy legyen "választásom" hiszen nagyon jól kielemezte, hogy az MSZP nem baloldali(szerintem közelebb áll a baloldalhoz mint ön gondolja, de tiszteletben tartom a véleményét), és esélyt sem ad arra, hogy a kevésbé radiklisok esetleg önökre szavazzanak. Elhiszem, hogy nem a szavazat szerzés a céljuk, de talán, ha tényleg komolyan gondolják azt amit leírnak a honlapjukon és amit többek közt Morvai Krisztinától is hallottam a felszólalásában, talán megérné beáldozni a gárdát. De önök tudják!!

 

Egyébként Morvait hallgatva az jutott eszembe, hogy vajon mennyire vannak tisztában a világgal( tudom ez sértő, de nem tehetek róla ez járt a fejemben), mert amit a felszólalása végén mondott az nem sokban különbözik az ősközösség enyhén modernizált változata. Én elhiszem tudom, hogy az lenne a legjobb, ha mindent meg tudnánk itthon magunknak termelni, de jelenleg nem erre tartunk. Támogassuk a kis- és közép vállalkozásokat? Természetesen!! De ez ma is megvan (unió, ÚMFT), hogy nem élnek vele az emberek mert könnyebb azt várni, hogy állam bácsi majd megoldja? Persze, hogy könnyebb de ez nem a kommunizmus, tehát állam bácsi nem fog mindent megoldani, ha valaki rossz szerződést köt attól még az a szerződés érvényes. Oda kell figyelni, nem lehet ott mindenki mellett az állam, hogy megóvja.
A szabályokat lehet(és kell is) helyenként finomítani, vagy akár durván módosítani is. De ez nem fog menni úgy, hogy kiállunk és azt mondjuk mostantól a bal a jobb és a jobb a bal. Ez nem ilyen egyszerű sajnos!

ÉN személy szerint nem is hiszem, hogy radikálisan lehet változtatni a gazdasági berendezkedésen(nem is feltétlen kell), de természetesen nem minden fenékig tejfel, nincs kolbászból a kerítés és még mondhatnék jó pár hasonló közmondást, de a lényeg az: eddigi történelmi tapasztalatok azt bizonyítják nálunk és máshol is, hogy amikor valaki az  erőszaktól várta a megoldást a bajaira az bár az elején még talán sikeres is volt, de végül csúnyán megjárta és beleverték az orrát a saját ....- ba, ezzel szemben aki diplomatikusan közelített a problémához az, ha lassabban is, de elérte a célját. (lásd Németország a II. vh előtt és NSZK utána).
Én csak remélem, hogy önök is belátják ezt és akkor talán tényleg azon tudunk vitázni, hogy kinek az ötlete a jobb, nem pedig azon ki a nagyobb bunkó, meg népnyúzó stb.

Köszönöm a figyelmet további szép Napot/Estét!

2009. 10. 09. 2:30

Ha már így megszólítottak páran mint mszp- s alattvalót(alávalót?) csak néhány gondolat!!

 

Azon igazából elgondolkodtam, hogy miért kell újsághírekre közleményt kiadni, ugyanis egész biztos vagyok benne, hogy az aki a közleményt írta nem rabolta a saját idejét azzal, hogy a parlamenti közvetítést nézze. De még csak nagyon utána sem nézett, hogy melyik pártból hányan voltak jelen, ha ezt megtette volna láthatta volna, hogy Tittman képviselő úr nem tudott kivonulni, mivel nem tartózkodott az ülés teremben(jó pár tucat más jobb- és baloldali képviselőtársával együtt). Tehát "vicces" hogy ismét csak a Winkfein Tittman páros van  előhúzva mintha a jobboldalon nem tudnák leírni őket egymástól függetlenülKirályNevetés.

 

De hogy azért érdemi részre is reagáljak hiszen az lendíti előre a társaságot. Én (puszta mazohizmusból) már jó pár parlamenti felszólalást végighallgattam. De ezt amit itt a tisztelt Jobbikos képviselők megengedtek maguknak azt nem lehet azzal magyarázni, hogy több mint 400 ezer szavazatuk volt az EP- választáson. EZ NEM JOGOSÍT FEL SENKIT!! SENKIT!! sem arra, hogy ilyen hangnemben felszólaljon. Otthon, egy sötét szobában beszélhet magában, de a PARLAMENTBEN NEM!!! Még akkor sem ha ennyien rászavaztak. A parlament a politikára lett kitalálva, nem arra, hogy néhányan kihasználva a remek alkalmat ilyen megnyilatkozásokat tegyenek.

 

Úgyhogy Tisztelt helyi Jobbik szervezet ezt esetleg el kéne magyarázni a főnökönek, hátha akkor valóban radikálisként fognak önökre tekinteni nem pedig neo nácinak és egyéb ilyen kategóriájú kifejezéssel illetnék önöket.

 

A fentiekben leírtak miatt nem is hangzott el(szerintem legalábbis) érdemi reakció az MSZP részéről (remélem nem is fog), mert az azt jelentené, hogy ami ott és akkor elhangzott az érdemes arra, hogy beszéljenek/jek/jünk róla. Ez a hangnem megengedhetetlen, bármelyik párt vagy annak szimpatizánsa részéről. Ha a Jobbik bármikor képes lesz kiállni és konszolidált stílusban megfogalmazni, hogy mi is a problémája akkor azt hiszem van miről beszélni. Amíg ez nem történik meg lehet Winkfeinezni meg Tittmanozni meg szidni az MSZP- t, de minek??? Egy értelmes ember úgyis el tud küldeni valakit melegebb éghajlatra, hogy a másik alig várja az indulást. Vagy ha ezt nem tudja megcsinálni akkor előáll egy olyan ötlettel amit ha meglátnak az emberek rájönnek, hogy mekkora hülyeság az amit az előző mondott.

 

Ja hogy ehhez gondolkodni kéne? Ja hogy ehhez legalább minimális gazdasági érzék kell?? Ja hogy ehhez az kell, hogy valóban kilépjünk az anti- kommunizmus ostobaságából?? Hát ez valóban nehéz. Ez nem megy manapság sok embernek.

Bár van remény!!! Hiszen Járai Zsigmond(a FIDESZ kormány minisztere, volt MNB elnök) is kijelentette alig két hete, hogy 3- 4 év alatt az ország költségvetését nagyjából 2700 Milliárd Ft- val kellene csökkenteni.(a "Bajnai" csomag 900 millióval csökkentette/i a költségvetést). Tehát van miben bízni a jobboldalon is (na nem a "Viktor"- ra gondolok, de mondjuk Járai úr...).

 

Végezetül: attól, hogy valaki képviselő még nem engedhet magának mindent főleg, ha pont ez ellen emel szót.

Ha én nem mondhatok úgy véleményt, hogy az másokat sért más sem tehet ilyet, és ez esetben teljsen mindegy melyik oldalhoz tartozik az illető. A szólásszabadság egy jog és egyáltalán nem olyan "fontos" mint az emberi méltósághoz val jog(értsd: nem élhetsz vele vissza).
Persze tudom a magyar jog ezt nem így tudja, de akiktől ezt "átvettük" így tudják és így is alkalmazzák.

 

Nem gondolnám, hogy akiknek szántam ezt az írást egy pillanatra is elgondolkodnának rajta(kár pedig egész jót lehetne beszélgetni rólaZavarban van). Így mindenesetre nehéz lesz előre menni, ugyanis szép dolog az anti- kommunizmus csak egy apró pici hiba van vele, mégpedig az hogy felment a gondolkodás alól, hiszen ha mindenről a kommunisták tehetnek akkor min kellene gondolkodni??(tessék aktualizálni!!)
Miért is zavar hogy nem haladunk előre a jobboldalon se? Mert, bár ez sokaknak nem tetszik, én is itt élek pár ezer(százezer) baloldali érzelmű honfitársammal- és nem is hiszem, hogy ez egyhamar megváltozik-és nem igazán látom azt, hogy a jobboldal meg akarná ezt nekünk bocsátani(jelesül a baloldali érzelműséget) és így ha nem is félek, de aggódom, aggódom mert nem tudom lesz- e munkám a FIDESZ kormány vagy esetleg a Jobbik kormány alatt.(most is van nem is kevés olyan cég ahol ez kritérium(nem Esztergomban))És persze szeretnék azért gyerekeket, meg egy nyugis életet és egy még nyugisabb öregkort anélkül, hogy bárki felelősségre vonna azért mert baloldali szavazó vagyok/voltam/leszek!!

 

További szép hetet!!

2009. 06. 16. 23:16

Arra próbáltam utalni az írásomban, hogy a város - véleményem szerint- elégtelennek és dicstelennek tűnő hírverést csinált a szombat esti eseményre.

 

És erre jött a válasz, hogy de a szeretgomon fent van egy cikk erről a programról.
Aminek én ezúton is örülök, de ettől függetlenül a hírverést elégtelennek gondolom a város(vezetés) részéről, hacsak a szeretgom nem tartozik a városvezetéshez.(Király) valami olyan módon mint ahogy a FIDESZ szerint a JOBBIKaz MSZP- hez.Nevetés

 

Ehhez csak annyi magyarázatot adnék, hogy délelőtt olvastam erről egy értekezést amiben szépen le volt vezetve, hogy miért is jó az MSZP- nek a JOBBIK léte.

Ez egy fajta szarkazmus akart lenni részemről, amennyiben nem volt érthető(válaszokból ítélve nem) elnézést kérek legközelebb igyekszem pontosabban fogalmazni.