barbapapa - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

barbapapa

Regisztrált:
2009. 05. 18. 19:36
Utolsó belépés:
2010. 04. 27. 6:58

2010. 01. 18. 12:22

Abban teljesen igazad, van, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága hagy kívánni valót maga után-mint bárhol a világon. Tökéletes modell nincs.

Az alapvető gond nálunk- és sok minden máshol-hogy a járulékbefizetők kevesen vannak, az eltartandók meg egyre többen.

Kérdés az,hogy ki lehet-e venni a mostani rendszerből 500 miliárdot akár már holnap - ez a nyugdíjkassza 20 %-a, és csak a befizetésekből lehessen nyugdíjat fizetni? vagy maradjon így-mindenki járuljon hozzá még pluszban - és közben kezdjük el szélesteni a legálissan foglalkoztatottak számát? Azért arra kiváncsi lennék, hogy ha itt a fórumozók mit mindanának nagyszüleinek, szüleinek: akkor holnaptól 20% minusz.

Két megközelítés, két válasz.

Most majd jön, hogy teremtsen a kormány munkahelyeket. A kormány versenyképes környezetet tud teremteni, nem munkahelyet. A környezethez pedig az is hozzátartozik, hogy mindenki szépen befizeti az adót és tanul, lehetőleg olyat amire szükség van (lsd mérnök).

Még vegyünk fel embereket a minisztériumokba, önkormányzatokba? Valaki összeszámolta már, hogy itt helyben az önkremányzat hány embert foglalkoztat? Meggyes beszélt már 1500 emberről (iskolák, óvodák, kórház, hivatal), de a városi cégekben hányan vannak? milyen hatékonyan dolgoznak ezek az emberek?

Meglátásom szerint addig, még az önkorányzati/állami hivatalok/intézmények foglalkoztatás poilitikája nem közelít az optimálishoz, oly mértékű erőforrásokat köt le, amit lehetne oktatásra (infrafejelsztés,képzés), közelekedésre fordítani.

ezekről kellene szólnia a kampánynak. Fel kellenne ébredni és rájönni, hogy senkinél sincs ott a bölcsek köve, nincs ingyenebéd, csak szorgalom, kemény munka és a közösség tisztelete. Ezek nélkül nem fog menni.

2009. 12. 30. 15:30

Mire elég 176 millió forint? Az ismert számokból, véleményem szerint az alábi dolgokkal egyenértékű - szigorúan költség szempontból - a fenti összeg.

- Egy évi Szent Miklós Alap, vagy

- 15-20 utca aszfaltozása, járdafelújítása (jó, nem térkőbőlVigyor), vagy

- egy általános iskola komplett nyílászáró cseréje, hőszigetelése, vagy

- 16 játszótér megépítése, vagy

- Hídlap éves költségvetése kb, vagy

- város havi adósságszolgálata

Remélem most már látszik nagyjából, hogy mennyire fontosak az itt élők, adózók. Minden településen építene egy játszóteret a választókerületben, lehet, hogy többet hozna. Legalább a helyieknek is maradna valami, nem csak gyújtós.

BÚÉK!


2009. 12. 22. 11:45

Igen szép és mélyen szántó gondolatok ezek, jómagam veszem a bátorságot és válaszolok az egyik kérdésre, mivel szerintem ez a válasz a jó válasz:

Minek örülhet ez az ember? Mi az, amit hátsó gondolatok nélkül, őszintén kaphatna? Létezik ilyen „ajándék" számára?

Nos ezt az ajándékot kapta meg dec. 14.- én!!!Lakat a száján

 

 

 

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!!

2009. 12. 21. 16:41

Elviekben az új rendszer ezt a "kis problémát" is kiküszöböli!!

 

Majd meglátjukKirály

2009. 12. 06. 7:46

A különbözet a közös indítványok száma, amit más képviselőkkel együtt nyújtottak be.